ZTK | Oyundan ziyade sonuç önemliydi..

Süper Lig'de haftayı lider olarak kapatan Galatasaray, şampiyonluk için mücadele ettiği Ziraat Türkiye Kupası'nın yarı finalinde ilk maçta Akhisar Belediyespor ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında geriye düşmesine karşın Ahmet Çalık ve Sinan Gümüş'ün golleriyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri final yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Akhisar Belediyespor karşısında rotasyondaki oyuncularla birlikte as oyuncularını da değerlendiren Fatih Terim mücadeleye Fernando Muslera - Mariano, Ahmet Çalık, Serdar Aziz, Latovlevici - Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Younes Belhanda, Garry Rodrigues, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş onbiriyle başladı. Beklenenin dışında bir rotasyon denemesi yapan Terim hem uzun süredir takımdan uzak kalan oyuncularını görmek isterken, hücum hattında da Eren Derdiyok'un yaşadığı sakatlık sonrasında Bafetimbi Gomis'i dinlendirmeyi tercih etti. Karşılaşmaya rakip sahada oyun kurarak ve topun sahibi olarak başlayan Galatasaray ilk 10 dakikalık sekansta hücumdaki uyumsuzluğun bedelini ödedi. Mariano'nun getirdiği topta Garry Rodrigues arka direkte dokunamazken, Sinan Gümüş üstüste iki pozisyondan yararlanamadı. Bu bölümün ardından hücuma çıkarken orta alanda Younes Belhanda'nın yaptığı top kaybı sonrasında kalesinde tehlike yaşayan Galatasaray, tecrübeli savunmacısı Serdar Aziz'in hamlesiyle rahat bir nefes alırken; Muslera'nın kısa düşen pasında da set hücumuna dönen Akhisar Belediyesporlu oyuncuları durduran isim Ahmet Çalık oldu. Karşılaşmanın 19.dakikasında ise kontraya hızlı çıkan Manisa temsilcisinde Muğdat sağ taraftan ceza sahasına doğru hareketlendi ve kaleye doğru vurdu ancak farklı şekilde auta gitmesi beklenen topa Seleznov hamle yaparak tek vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golle ev sahibi takım beklenmedik bir şekilde 1-0 öne geçerken Galatasaray'ın cevabı çabuk oldu. Golden sadece 2 dakika sonra Belhanda'nın arka direğe kullandığı serbest vuruşta rakip kaleci Fatih boşa çıkınca oluşan karambolü takip eden Ahmet Çalık fileleri havalandırarak skora eşitliği getirdi. Karşılıklı gelen gollerin ardından oyun 10 dakikalık bölümde orta alan mücadelesine dönüşürken, son 10 dakikalık kısımda ise maçın hakeminin kontrolünü kaybettiği bir bölüm izledik. Dakikalar 39'u gösterdiğinde sol taraftan Garry Rodrigues'in taşıdığı hücumda Latovlevici içeriye çevirdi ancak savunma ayak koydu; 41.dakikada ise Mariano'nun arka direğe ortasında Sinan Gümüş'ün kafa vuruşu rakibinde takılırken maçın hakemi faul kararı verdi. Bu pozisyondan 2 dakika sonra Belhanda'nın sağ kanattan ceza sahasına getirdiği topta Sinan Gümüş penaltı noktası üzerinde şut açısı bulamadı, sol taraftan hareketlenen Garry Rodrigues'e aktarmak istedi ancak topa dokunduğu sırada üzerine düşen rakibi nedeniyle maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu faul kararı verdi. Bol duraksamalı ve itirazlı geçen 2 dakikalık normal sürenin ardından Akhisar Belediyespor korner kazandığı anda karşılaşmanın ilk yarısının sona erdiği belirtilen düdük çaldı. Akhisar Belediyespor antrenörü Okan Buruk devre sonunda devam eden itirazları ve maçın hakemine tepkilerinden dolayı oyundan ihraç edildi. Okan Buruk karşılaşmanın ikinci yarısını tribünden takip etti.

Karşılaşmanın ikinci yarısı orta sahaların etkisiz olmasıyla adeta bir o kalede, bir bu kalede geçti. İkinci yarının başında Yasin Öztekin'in pasında ceza sahası çizgisi üzerinde sırtı dönük pozisyonda topu kontrol eden Sinan Gümüş dönerek vuruşunda fileleri havalandırdı ancak ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı. Bu pozisyonun ardından Akhisar Belediyespor adına hücumda Seleznov'un üzerinden varyasyonlar izledik. Ukraynalı forvet oyuncusu sırtı dönük oyunda bir çok kez takım arkadaşlarına servis yaparken, 58'de Eray Atasever'in soldan ceza sahasına girdiği pozisyonda Fernando Muslera kalesini zamanında terkederek tehlikeyi engelledi; 60'da ise Serdar Aziz son anda altı pas üzerinde kademeye girerek Soner Aydoğdu'ya gol şansı tanımadı. Mücadelenin 62.dakikasında savunmadan seken topa Sofiane Feghouli imza vuruşlarından birisini yaparak sağ plasesi az farkla dışarıya giderken, 64.dakikada Sinan Gümüş'ün pasında Belhanda ceza sahası çizgisi üzerinde topu kontrol edemedi. Karşılaşmanın en çok konuşulan pozisyonunda ise 68.dakikada Yasin Öztekin başroldeydi. Rakibinden kazandığı topta hücuma taşıyan Yasin Öztekin ceza sahası üzerinde bomboş durumdaki Sofiane Feghouli yerine sol kanatta 2 rakip oyuncu tarafından markaj altındaki Tolga Ciğerci'yi tercih edince atak olgunlaşmadan sonlanmış oldu. Karşılaşmanın bitimine 20 dakika kala Fernando Muslera belinden sakatlık geçirirken, Uruguaylı kalecinin sakatlığı sonrasında kaleci vuruşlarını Ahmet Çalık kullanmaya başladı. Son 10 dakikalık bölümde Latovlevici'nin yerine Bafetimbi Gomis oyuna dahil oldu. Mücadelenin 86.dakikasında Yasin Öztekin topu getirdi, ceza sahası üzerindeki Bafetimbi Gomis'e verdi. Gomis ceza sahası içinde bomboş durumdaki Feghouli'ye bıraktı. Cezayirli oyuncu penaltı noktası hizasından sert vurdu, kaleci Fatih ayağıyla çıkarttı. Kazanılan köşe vuruşunda Selçuk İnan topu ön direğe doğru ortaladı ve maçın en etkisiz ismi Sinan Gümüş ön direkte vurduğu kafa vuruşuyla skoru 2-1'e getirdi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında ise iki takım tamamen oyun disiplininden koptu ve topu alan rakip kalede soluk buldu. 90+1.dakikada Feghouli hızlı geldi, topu ceza sahası çizgisine taşıdı ancak rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı, faul yok dedi hakem.. Akhisar kontraya çıktığında savunma arkasına atılan uzun topta Ahmet Çalık müthiş bir zamanlama ile topu kesti. Uzatma dakikalarında her iki takım da fırsat bulmasına karşın karşılaşmada skor değişmedi ve Galatasaray uzun bir aradan sonra deplasmanda sahadan galibiyetle ayrıldı.

Akhisar Belediyespor deplasmanında 2-1 kazanan Galatasaray finalin kapısını ardına kadar açarken uzun bir süre sonra deplasmanda alınan galibiyet özgüven açısından da önemliydi. Rotasyon ağırlıklı bir kadronun ortaya koyduğu oyundan ziyade kazanması önemliydi.. Sezonun bu anlarında bazen iyi futboldan ziyade sonuç mühim oluyor, tıpkı bu akşam gibi..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0