Bafetimbi Gomis tarihe geçti!

Galatasaray'ın sezon başında Swansea City'den kadrosuna kattığı Bafetimbi Gomis, Kardemir Karabükspor deplasmanında attığı 4 golle Galatasaray tarihine geçti. 

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Kardemir Karabükspor'u 7-0 gibi farklı skorla geçerken Bafetimbi Gomis attığı 4 golle yıldızlaştı. Fransız yıldız bu maçta attığı gollerle Süper Lig'de attığı gol sayısını 24'e yükseltirken, Galatasaray tarihine geçti. Sarı kırmızı formayla 24 gol atan Bafetimbi Gomis, Galatasaray’ın bir sezonda ligde en çok gol atan yabancı futbolcusu oldu. Gomis’ten önce bu rekor 2000-2001 sezonunda ligde 22 gole imza atan Mario Jardel’e aitti.

Bunun yanı sıra Bafetimbi Gomis, bu maçta hat-trick yaparak bir ilke de imza attı. Geçtiğimiz hafta Bursaspor karşısında da hat-trick yapan Gomis, 2014/15 sezonundan bu yana Süper Lig'de üst üste iki hafta hat-trick yapan ilk oyuncu oldu. 

2 yorum:

  1. Swansea değil, Marsilya olacak.

    YanıtlaSil
  2. Bafetimbi Gomis geçen sezon Marsilya'da kiralık olarak forma giymiş, oyuncunun bonservisi Swansea City'de olduğu için oradan transfer edilmiştir.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0