Süper Lig: Rekorların gecesi..

Süper Lig'de şampiyonluk yürüyüşünü sürdüren Galatasaray, ligin 24.haftasında KDÇ Karabükspor ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında oyunu sürklase eden ve devreyi 6 farklı önde kapatan Fatih Terim'in öğrencileri sezonun en golcü performansını sergiledi. Bafetimbi Gomis'in hem kişisel, hem kulüp hem de lig tarihine ait rekorlar kırdığı karşılaşmanın istatistikleri, çarpıcı detaylar ve dikkat çeken rakamları birlikte değerlendirelim.

1) Galatasaray bu sezon ligde ilk kez 7 gollü galibiyetle sahadan ayrıldı.

1.1) Galatasaray'ın bu sezon en gollü maçı Karabükspor deplasmanı oldu. Daha önce ligde 6 gol bareminde (4-2, 5-1) kalan Fatih Terim'in öğrencileri ligin en golcü performansını sergiledi.

2) Fatih Terim yönetiminde Galatasaray ligde çıktığı 4. deplasman maçında 2.galibiyetini elde etti. Bir önceki deplasman galibiyeti ligin 18.haftasında Kayserispor karşısında olmuştu.

3) Galatasaray'da son haftaların eleştirilen ismi Sofiane Feghouli mücadeleyi 3 asist ile tamamladı. Cezayirli hücum oyuncusu ayrıca 3 kez arkadaşlarına şut pası hazırladı, bu alanda da ilk sırada yer aldı.

3.1) Younes Belhanda mücadeleyi 3 top kapma ile tamamlarken, rakipleriyle girdiği 3 mücadelenin 3'ünde de ayakta kalan isim oldu. 

4) Bafetimbi Gomis dün geceyi 4 golle tamamlayarak Süper Lig'de bu sezon ilk kez bir maçta 4 gol atma başarısını gösteren futbolcu oldu. 

5) Karabük deplasmanında Galatasaray adına hücumda en etkili isim Bafetimbi Gomis oldu. Fransız forvet mücadelede rakip kaleye 5 şut denerken bu şutların tamamında isabet buldu.

6) Younes Belhanda dün gece en fazla rakibini ekarte eden isim oldu. 6 kez çalım denemesinde bulunan Faslı maestro bu denemelerinin tamamında başarılı oldu.

6.1) Karabük deplasmanında Galatasaray adına savunmada öne çıkan isim Serdar Aziz oldu. Takım halinde rakibi karşısında 13 kez pas arası yapmayı başaran Galatasarayın tecrübeli stoperi Serdar Aziz mücadeleyi 6 pas arası ile tamamlayarak -yaklaşık yarısı- öne çıktı.

10) Galatasaray'da iki savunma bekinin açtığı orta sayısı 10 oldu. Sağ bekte forma giyen Mariano mücadeleyi 7 orta ile tamamlayıp bu alanda maçta forma giyen oyuncular arasında ilk sırada yer alırken, Nagatomo hücuma çıktığında 3 orta ile katkı verdi. 

11) Galatasaray adına dün gece en çok ikili mücadele kazanan isim Younes Belhanda oldu. 15 kez rakipleriyle ikili mücadeleye giren Belhanda bu mücadelelerin 11'ini kazanmayı başardı.

13) Karabük deplasmanında Galatasaray'ın rakip kaleye çektiği toplam şut sayısı 13 olurken, bu şutların 7'si isabetli oldu. Rakip kaleye 11 şutunu ceza sahası içinden deneyen Galatasaraylı oyuncular sadece 2 kez ceza sahası dışından rakip kaleyi yokladı.

26) Galatasaraylı oyuncuların rakip yarı alanda açtığı orta sayısı 26 olurken, bu ortaların %35'inde isabet sağladı. 

88) Karabük deplasmanında orta alanda Galatasarayın hücumlarını yöneten Younes Belhanda karşılaşmanın en çok pas yapan oyuncusu oldu. 88 pas denemeyi yapan Faslı yıldız oyuncu bu denemelerinde %88 pas isabeti buldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0