Dört Köşe | ''Galatasaray, müthiş bir istekle oynuyor.''


FCN Blog'un kendine has konsepti olan Dört Köşe'de bu hafta sosyal medyanın sevilen ismi Sercan Hacıoğlu ile Galatasaray'ın deplasman fobisini ve Pazar günü oynanacak olan Konyaspor maçını konuştuk.

Galatasaray, önce kupada Akhisar'ı deplasmanda sonra da ligde Karabükspor'u deplasmanda mağlup etti. Sence bu iki deplasman galibiyeti Galatasaray'daki deplasman fobisini bitirmiş midir?
Akhisar ve Karabük deplasmanında sahada olan biten her şey olumluydu. Özellikle Karabükspor maçında deplasman fobisi 7 golle birlikte deplasman hobisine döndü. Bu haldeki Karabükspor gerçek bir deplasman mıdır diye sorgulanabilir. Ama önceki deplasmanlara göre sahadaki ciddiyet ve istek herkesi memnun etti. Deplasman fobisi bitti ya da bitmedi diye kesin bir şey diyemiyorum. Çünkü Kayserispor maçında da bitti diye düşündük amma velakin bir sonraki Sivas deplasmanında varlık gösteremedik. Fobi mi hobi mi önümüzdeki deplasmanlarda göreceğiz.

Fatih Terim, Karabükspor karşısında sağ bekte Mariano'ya şans verdi. 3 maçtır yedek kalan Mariano, yeniden ilk 11'e dönmüş müdür yoksa konuşmak için erken mi? 
Erken değil bence döndü, dönmeli de zaten. Fatih Hoca'nın kesiği belli ki Mariano'yu kendine getirmiş. Sakatlıktan döndükten sonra o ilk 10-12 haftadaki Mariano'dan eser yoktu. Hoca için Mariano çok önemli, çünkü sadece bir bek değil. Ortaları ve final pasları çok iyi. Ayrıca oyun da kurabilen bir bek. Oynadığında sağa kanadın oyun aklı artıyor. Mariano'nun oynamasından en çok Feghouli memnundur çünkü ikisinin pas alışverişi Feghouli'nin hücumda verimli olmasını sağlıyor.

Taraftarlar, Karabükspor karşısında alınan farklı galibiyetten çok maçın hakemi Mete Kalkavan'ı konuştu desek yanlış olmaz. Senin Mete Kalkvan'ın yönetimi ve çıkardığı kartlar hakkında görüşlerin nedir? 
Kesinlikle yanlış olmaz, çünkü artık Galatasaray maçlarına art niyetli çıkıyor. 2 sezon önce bir Selçuk-Tita mücadelesinde resmen Selçuk'a kart göstermek için o faul düdüğünü çalmadı. Donk ve Maicon'a sarı kartların çıktığı pozisyonda yine ne kadar art niyetli olduğunu belli etti. İlk uyarıdan sonra serbest vuruşu kullandırabilirdi ama artık nasıl şartladıysa kendini kart göstermek için Donk'u uyarmadan hemen sarı kartı gösterdi. Bir an önce kullandırsa vuruşu hiçbir şey olmayacaktı. İlk yarısında 6 gol olan, 2 dakika kullandırmadığı bir serbest vuruş olan maçta 1 dakika bile uzatmayarak hakemlik tarihinde çığır açtı.

Önümüzdeki hafta Konyaspor maçı var. Konyaspor maçıyla ilgili görüşlerin nedir nasıl bir maç bekliyorsun? 
Futbolcularla birebir ilişkisi iyi olan bir hocayla gelecekler İstanbul'a. Kesinlikle Sergen Yalçın'ın olumlu yönde etkisi olacaktır takımına ama iç sahada bize diş geçirebileceğine pek ihtimal vermiyorum. Sergen Yalçın da bunu düşünerek 1 puan almaya gelecektir. Fatih Hoca'nın ceza sınırındaki Mariano ve Feghouli kararı kritik. İkisi birlikte oynayınca sadece sağ kanat değil takım hücumu da olumlu etkileniyor. Ama ben kim oynarsa oynasın, Fatih Hoca'nın büyük bir ciddiyet ve motivasyonla takımı hazırlayacağına eminim. Ali Sami Yen'de Galatasaray, müthiş bir konsantrasyon ve istekle oynuyor. Erken de gol bulursak yine son Bursaspor maçı gibi bir sonuç elde ederiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0