Derbi Özel | Skor adına en önemli unsurlar, kaleciler..

Futbol bir takım oyunu ancak futbolda sahada olan bir ismin yaptığı hatanın telafisi yok. Kaleciler oyunu güzelleştiren unsurlar değiller belki ancak skor adına en önemli isim de yine kaleciler.. Hafta sonu Kadıköy'de haftanın maçında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Şüphesiz ki en büyük yine Fernando Muslera ve Volkan Demirel'e düşecek. Şimdi gelin hep beraber bu iki ismin sezon boyunca neler yaptıklarına, kimin daha formda olduğuna birlikte bakalım.

GALATASARAY: MUSLERA STANDARTLARIN ALTINDA
Galatasaray sezon başından beri savunmadaki en büyük göze çarpan problemi duran top ve akan oyunda yan top savunması. Galatasaray, 4. yıldızı kazandığında en büyük pay sahibini hepimiz Fernando Muslera olarak gösterdik. Lakin geçen 2 yılda Fernando Muslera'yı 2015 yılında çıktığı seviyeyi bırakın kendi standartlarının da altında bir performans göstermeye başladı. Bu sezon ise bardağı taşıran son damla oldu. Sezon başında Galatasaray iyi futbol ve sonuçlar alırken yenilen gollerde Fernando Muslera'nın hataları göze çarpıyordu. Duran toplara çıkamaması, kullandığı degajların çoğunun isabetsiz oluşu, topa geç oyuna sokması gibi hataları iyice göze çarpmaya başladı. Galatasaray az gol yiyordu ve bu yedikleri gollerin çoğu Muslera'nın hatası sonucu gerçekleşiyordu. Fatih Terim'in gelişiyle birlikte düzelme göstereceğini düşünenlerimiz oldu ancak Muslera geçtiğimiz haftaya kadar pek de iyi bir görüntü çizmemeye devam etti. Geçen hafta Konyaspor maçında ise çok daha iyi durumda olduğunu gördük. Erken gelen golden sonra sarkık bir libero gibi oynadı ve gayet başarılıydı. Kalesinde ise 2-3 kez net Konyaspor hücumunu bertaraf etmeyi başardı. Bu sezon Fernando Muslera'nın bu sezon ne kadar kötü bir performans gösterdiğini anlamak için şu istatistik yeterli olacaktır. Muslera bu sezon 24 maça çıkmış ve bu maçların sadece sekizinde kalesini gole kapatmayı başardı. Fatih Terim gelmeden önce kalesine gelen şutların %49'unu kurtarabiliyordu. 

FENERBAHÇE: DERBİLERDE CANAVAR MODUNU AÇIYOR
Fenerbahçe cephesinde ise kalede Volkan Demirel'in olması bekleniyor. Volkan ise Muslera'nın tersine çoğu maçta Fenerbahçe'yi ipten alan bir isim oldu. Özellikle Aykut Kocaman'ın istifadan geri döndüğü iddia edilen Osmanlıspor maçından sonra kalesinde adeta devleşti. Maç başına kalesine gelen şutların %65'ini kurtarmayı başarabiliyor tecrübeli file bekçi. Geçen hafta oynanan Yeni Malatyaspor karşılaşmasında yine harika kurtarışlar yaparak takımının galibiyetinde doğrudan etki etti. Maçın adamı oldu. Ayrıca eklenilmesi gereken bir başka konu ise şu; geçen 3-4 senelik dönemde Volkan'ın performansı her daim tartışmalı oldu ancak derbi performansları hariç. Derbilerde canavar modunu açan Volkan, kalesinde gole geçit vermiyor. Fenerbahçe adına bu derbide de her zaman artı performans göstereceği de aşikar.

Kaleci performanslarının her daim önemli olduğu bu maçlarda iki takımın da kalecisi uzun süredir takımlarının kalesinde. Fernando Muslera geldiği günden beri geçtiğimiz her maçta Volkan'dan daha iyi bir kaleci performansı göstererek derbilere geldi. Muslera'nın önde olduğu aşikar olmayan tek derbi ise bu derbi.. Volkan gerçekten çok formda ve Muslera eski performansının çok uzağında. Kadıköy'deki derbi öncesi kalecilerde Volkan Demirel daha önde gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0