Derbi Özel | Önde baskı ve savunmada oyun kurma mühim..

Galatasaray savunma hattının büyük bir sürpriz olmazsa 4'lü savunma hattıyla çıkacaktır. Beklenti ise sağ bekte Linnes, stoper ikili Maicon ve Serdar, sol bekte ise Nagatomo'yu görmeyi bekliyoruz. Galatasaray'ın Hamza Hamzaoğlu döneminden beri her sezon savunma hatları hep arızalı oldu. Sezon başında kadroda yapılan değişim sonrası savunma hattı baştan aşağı yenilendi ve Galatasaray bu sezon daha iyi savunma hattına sahip. Lakin bu değişimde oyuncu seçimleri sorunlu oldu..

Galatasaray'ın Maicon-Mariano hattı büyük sorun.. Mariano hücumda bu ligin çok üzerinde olmasına rağmen işin savunma yönünde ise büyük defolara sahip, hücumdan geri dönüşleri çok büyük sıkıntıya sahip. Mariano'nun savunma zaaflarını örtmek adına yanında olacak stoper oyuncusunun çabuk, oyun bilgisi çok iyi olması gerekir ancak Maicon'un bu özelliklere sahip olmaması büyük bir sorun oluyor. Mariano'nun yokluğu bu maç adına bu konuda avantaj olabilir ancak başka bir soruna baş gösteriyor. Rakipler önde baskı yaptığında Galatasaray'ın savunmadan kısa paslarla top çıkarma konusunda sıkıntı yaşıyor. Fenerbahçe ise en iyi futbolunu Başakşehir maçında gösterdi. Burada yaptıkları ön alan presi Başakşehir'in futbol oynamasına izin vermedi. Galatasaray'a yapacakları preste Galatasaray'ın savunma hattında Maicon dışında top olumlu kullanabilecek isim yok. Mariano'nun yokluğu bu sebeple Galatasaray savunması adına eksi yazıyor. Nagatomo'nun topla çıkışları önemli ancak oyun kurma konusunda iyi olmadığını söyleyebiliriz. Fenerbahçe savunmasında da benzer bir sorun olduğu aşikar. Galatasaray'ın bu konuda rahatlatan bir orta sahaya sahip ancak Fenerbahçe orta sahası bu konuda Galatasaray kadar iyi değil. Yan top savunmasında ise Galatasaray'ın takım halinde kötü yerleşimi mevcut. Fenerbahçe ise Galatasaray'a göre bu konuda daha iyi durumda..

Galatasaray beklerini öne atarak sürekli gidip gelmesini isteyerek oynuyor. High-line dediğimiz savunma hattını önde kuran ve takım boyunu oldukça kısaltmaya çalışarak oynuyor. Maicon'un fiziksel olarak ağır oluşu da başka bir sorun. Fenerbahçe'nin savunması bu konuda sorunu yok lakin başka bir sorun mevcut. Stoperleri oldukça yumuşak. Gomis'in fiziksel olarak kuvveti Fenerbahçe stoperlerini zora sokabilir. Galatasaray hücumlarını kenarlar üzerinden kurgulayan bir takım ve Fenerbahçe'nin beklerinin savunma zaafları mevcut. Fenerbahçe'de muhtemelen sol bekte Hasan Ali oynayacaktır ancak sağ bekte kimin oynayacağını kestirmek güç. Akhisarspor maçında Isla, Muğdat karşısında döküldü ve ilk 11'den kesildi. Isla üzerinden Fenerbahçe bir hücum planına sahip ancak bunu Şener ile pek gerçekleştiremiyor. 

Her iki takımın da savunma hatlarının birçok defosu var. Benzer sıkıntıları beraberinde getiren ancak farklı defolar bunlar.. Galatasaray savunmasında ağır kalma ve çıkamama gibi sorunları var. Fenerbahçe'de ise beklerin yetersizliği, stoperlerin yumuşak kalması gibi sorunlar var. Bir takımın savunma hattının öne çıkaracak olursak hem kalite hem de nitelik olarak Galatasaray savunması daha önde gibi duruyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0