Meksika'da bir kulüpten daha fazlası: Galatasaray Mexico

Mekteb-i Sultani'de kurulduğu gün sınıf arkadaşlarına "maksadımız bir isme ve renge malik olmak, Türk olmayan takımları yenmektir" dediğinde Ali Sami Yen, bugünleri ne kadar hayal ederdi bilinmez ancak bugünlerde Kuzey Amerika'nın güney yarısında yer alan Meksika'da sarı ve kırmızı bir arada yer alıyor; Galatasaray Mexico. Hatırlayacaksınız, bir süre önce de Brezilya'da faaliyet gösteren Galatasaray Voleibol adında bir amatör kulüp vardı, onları da blogumuzda ağırlamıştık. Gelin, hep birlikte Meksika'da sarı ve kırmızının başarısı için çarpan kalplere bir göz atalım..

Bir süre önce Türkiye'den ayrılarak Meksika'ya giden ünlü fotoğrafçı Şafak Taner aynı zamanda sıkı bir Galatasaraylı.. Başarılı fotoğrafçı geçtiğimiz aylarda Meksika'da oldukça ses getirecek bir projenin startını verdi. İlk olarak kişisel sosyal medya hesabından Kuzey Amerika kıtasında basketbola ilginin çok yüksek olduğunu belirtirken, takvim yaprakları 7 Aralık 2017'i gösterdiğinde müjdeyi verdi: Guerrero Eyaleti basketbol federasyonu başkanı yakın arkadaşım, kendisi beni Şubat ayında özel bir turnuvaya davet etti ve bende kendi kurduğum takımım olan Galatasaray Mexico ile turnuvaya katılacağım!

Meksika topraklarında kız çocuklardan kurulu bir basketbol takımı ve sarı-kırmızı parçalı formasının yanı sıra ismi de Galatasaray. Bir kulüp, daha nasıl dünya kulübü olabilir ki? Kuruluş mottosu, kurucu Şafak Taner'in dile getirmesiyle "Dünya çocuklarının kardeşliği" üzerine oluyor. İşte hikaye böyle başlıyor. 13 Aralık'ta logo ve forma tasarımları tamamlanıyor, yılın son dönemine doğru "bu takımda kimler oynamak ister?" diye şöyle ufak bir tarama yapılıyor ve 2018 yılının Ocak ayına girerken takım hazır! Sıkı durun, dahası da var.. 

9 Mart'ta ilk turnuvası olan Acapulco Spring 2018'e katılmak için yola koyulan Galatasaray Mexico adındaki kadın basketbol takımı U16 branşıyla mücadele ederken, 1.5 aylık birlikteliklerine rağmen sahayı rakiplerine dar edip, şampiyonluk kupasını da havaya kaldırdılar. Spora duydukları büyük ilginin yanı sıra hem açık sahada hem de kapalı salonda gerçek antrenmanlar yapma şansı bulan kız basketbolcular böylece Galatasaray'ın adını Meksika semalarında da yanklandırıyor. Başarılarıyla da dikkat çekiyorlar!

Şafak Taner sadece takımın kurucusu veya basketbol antrenörü değil, aklınıza gelebilecek tüm sıfatların sahibi. Abisi, babası, kardeşi, öğretmeni, doktoru.. Galatasaray Mexico takımında forma giyen çocuklar sadece basketbol eğitimi almıyor, aynı zamanda İngilizce öğreniyorlar. Onların en büyük hayali bir gün başarılı bir sporcu olmak yada yurt dışında okumak. Bu hayallerine ulaşmaları için çaba sarfediyorlar. Galatasaray Mexico anlayacağınız sıradan bir amatör spor kulübü değil, özel bir misyonu olan, Gazi Mustafa Kemal'in "yurtta sulh, cihanda sulh" sözüyle hareket eden ve dünya çocuklarının kardeşliğini savunan bir oluşum.

Meksika'da dalgalanan sarı-kırmızı ateşin hiç sönmemesi dileğiyle.. Ellerine sağlık Şafak Taner. Yüreğimiz seninle.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0