Ömer Cansever: Takım bütçeleri çok ağır..

Mustafa Cengiz başkanlığındaki Galatasaray yönetiminde basketboldan sorumlu yöneticilerden birisi olan Ömer Cansever bugün kulübümüzün resmi yayın organı Galatasaray Televizyonu'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bütçede herhangi bir artışa gitmeyeceklerini açıklayan Cansever, geçmiş dönemlere ait ciddi borçların bulunduğunu belirtirken gelecek sezon için yerli ağırlıklı bir kadro kuracaklarını belirtti. Ömer Cansever'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

GEÇMİŞTEKİ MADDİ SIKINTILARI GİDERDİK
SPAR Citylift Girona karşısında şanssız yenilgi aldık. Mücadelenin son bir buçuk dakikasında maçı kaybettik. Ben eminim, rövanşı alacağız ve turu atlayacağız. Takımımıza güveniyoruz. Antrenörümüz de gayet iyi.. Geçmişteki maddi sıkıntıları da giderdik. Yarından sonra antrenörümüzün ve oyuncularımızın bir dertlerinin kalmayacağına eminim. Geçmişten gelen çok problemler aldık. Aktif olarak 28 gündür buradayız. Elimize aldığımız bombayı azalttık. Daha iyi olacağız. Her gün bir hukuk işiyle uğraşıyoruz. Galatasaray’da kimsenin parası kalmıyor. Bundan sonra bu da böyle biline.. 

Hatay maçına gideceğiz. Takımımıza daha fazla destek vereceğiz. Seyircilerden de beklentilerimiz var. Son maça 141 taraftar gelmiş. Elde edilen gelir, kırılan koltuk sayısını karşılamıyor. Amatör branş da olsa bu kadar az seyirci olmaması lazım. İyi günde de kötü günde de bizi desteklemeleri lazım.

YERLİ AĞIRLIKLI KADROLAR KURACAĞIZ
Gelecek sene farklı bir basketbol takımı çıkaracağız. Basketbol takımlarımızda yerli ağırlıklı bir kadro kuracağız. Kulübün bu pozisyonunda takımlarımızı belirli noktalara getirmek kolay değil. Takım bütçeleri çok ağır. Böyle bir sponsor bulmamız da mümkün değil. E-sporu kuracağız ama iki sene sonra katkı alabileceğiz. E-spor için Erol Bey geçtiğimiz gün Amerika’ya gitti. Orada bir çalışmanın içinde olursak 2 yıl içinde Galatasaray’ın amatör branşlarda parasal kuvvetinin o taraftan finanse edilebileceğini öngörüyoruz. Bunların hepsini programlamaya çalışıyoruz. Gelecek sene için seçilirsek daha farklı kadrolar kuracağız.

Daha ucuz kadroları, daha Galatasaraylı kadroları yaratmamız lazım. Bunu yapacağız seneye. Bazı yabancılardan feragat edeceğiz. Antrenörümüz söyledi işte, bir tanesini oynatmamış. Niye oynamamış? Canı isteyince oynuyorlar, canı istemeyince oynamıyorlar. Bunları kapatacağız. Daha kötü sonuçlar alabiliriz ama yerli takımla oynayacağız. Maddi olarak da bize avantajları var. Ben bunun için çaba sarf ediyorum. İnşallah gelecek seneye yepyeni ve genç bir takım kuracağız. Yerli ağırlıklı olacak, ben ona kafayı koydum. Yerli ağırlıklı olacak, seyirci beğenmese de, bir-iki sene sonra ikimizin de abidesini diker. Ben artık yabancı basketçileri getirip peşlerinde koşmaktan, kolay bir iş olmadığını düşünerek vazgeçtiğimi söylüyorum. Bunu da her programda net söyleyeceğim.

GEÇMİŞTEKİ HATALARDAN CEZA ALABİLİRİZ
SPK’dan da artış kararı için onay aldık. Futbol takımımız şampiyonluğa oynuyor. Geçmişte yapılan hatalarla UEFA’dan ceza almamız söz konusu. Kadın basketbolunda oyuncuların 6-7 ay maaşlarını ödemezseniz uluslararası federasyonlar sporcuları korumak durumunda. Sadece futbolda geçerli değil. Biz bunları bilerek gelmedik. Bunların bir daha olmaması için ekip olarak çalışıyoruz. İnşallah futbol takımımız şampiyon olur, gelirlerimiz artar. Bizden başka kim gelirse gelsin bundan çok daha fazlasını yapamaz.

Biz ne şartlarda bu kulübü aldık. Şu anda elimize geçen her kuruşu kulübe yatırıyoruz. Kendi işimizi gücümüzü bıraktık, kulübe faydamız olsun diye uğraşıyoruz. Sadece maaşlar derdi yok ki. Bizden önce menajerlerin parası da ödenmemiş bizden önce, federasyona cezalı giden bir sürü basketçi var. Bunların cezaları gelecek. Bunları ben yaratmadım ki? Ben elimde bombayla geldim, söyledim. Bu bombaların içinden yavaş yavaş kurtulmaya çalışıyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0