Tek kelime ile işbilmezlik...

Yönetim kurulundaki basketboldan sorumlu yöneticilerimiz olan Ömer Cansever ve Mahmut Recevik, bugün gün içerisinde Galatasaray Televizyonu'na gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bir çoğunuz zaten okumuştur ya da sosyal medyadan görmüştür bu açıklamaları ancak burada dikkat çeken bir çok nokta var. Talihsiz bir çok cümlenin yer aldığı açıklamaları tek kelime ile özetlemek gerekirse; işbilmezlik!

Açıkçası ben yöneticilerin kulüp kanalında katıldıkları programı canlı olarak dinleyemedim ama daha sonrasında okuduğum kadarıyla, hatta resmi sitemiz bile açıklamaları törpüleyerek yayınlamış, çok talihsiz söylemler olmuş. Camia içerisinde önemli basketbol insanları olmasına rağmen şu şubeyi nasıl böyle dar bir görüşle yönetmeye çalışan insanlar buluyoruz anlamak güç cidden..

Aynı yöneticilerimizin haklı bir şekilde mevcut sponsorumuzdan dert yanıp "Sponsor arıyoruz, daha büyük sponsor bulacağız" söylemlerinin ardından henüz bir hafta geçmesine rağmen "Ülkede böyle paralar ödenmiyor artık, sponsor bulamıyoruz" safhasına geçişi inanılmaz. Tamam kimse sizden 5 ayda harikalar yaratmanızı beklemiyor ama taraftarı salak yerine de koymaya çalışmayın lütfen. Eğer bu mantıkla ve söylemlerle devam ederseniz seçim zamanında arkanızda duran tüm destek anında kaybolur. 

Evet bu sezon bütçe çok kötü bir şekilde kullanıldı, geçmişten gelen büyük bir borç yükü var ve Galatasaray basketbolu yönetilmeyecek kadar kötü durumda.. Bu durum tespitini az-çok bu sporu takip eden herkes yapabilir. Seçim öncesinde bu duruma vakıf olmanız gerekirdi. Denk bütçe yapalım, sezon ortasında ödenmemiş maaşlarla uğraşmayalım gibi fikirleri kabul etmeyecek Galatasaraylı yoktur. Kimse Fenerbahçe gibi 30 milyonluk bir bütçe yaratılmasını da beklemiyor zaten ancak çağdışı ve piyasa şartlarından habersiz bir şekilde "Tamamen yerlilerle oynayacağız, yabancılarla uğraşmak çok zor. Peşlerinden koşmak zorunda kalıyoruz." gibi tek kelime ile talihsiz açıklamalar Galatasaray gibi sürekli başarıyı kovalayan bir camianın yöneticisine yakışmaz. Bu zihniyet değişsin diye geldiniz siz göreve. O koltukta oturma amacınız dertlerden tasalanıp küçülmek yerine kaynak yaratıp, şubeyi düzlüğe çıkarmak olmalı.

Sayın yöneticiler bu tip taraftarı ve camiayı düşürecek, takım imajını zedeleyecek açıklamalar yapmak yerine mesela diğer kulüplerimiz kendilerinin bulamadığı paraları nasıl bulmuş, ne gibi gelir kalemleri yaratmış, salonlarını nasıl doldurmuş bunları inceleseler, sponsor bulamıyoruz demek yerine de daha büyük sponsor bulabilmek için nasıl iyileştirmeler, reformlar yapmalıyız bunun çalışmasını yapsalar bence çok daha iyi olur.

Bir de son olarak çok vahim bir durum daha var. Bugün sayın Cansever, "Taraftar ister beğensin ister beğenmesin biz yerlilerle oynayacağız" tarzında bir cümle kurdu. Bu kulübün yönetim kurulunda Acar Baltaş gibi önemli bir psikolog varken, iletişim dili nasıl bu kadar kötü kurulabiliyor anlayamıyorum. Gerçekçilikten uzak, lakayıt ve başlı başına yanlış. Galatasaray yönetiminde bulunan bir yöneticinin böyle bir cümle kurmaya hakkı yok. Son derece talihsiz ve maksadını aşan bir cümle olmuş bu.. Halbuki daha doğru bir iletişim kanalıyla mevcut durum anlatılıp "Biz ilerleyen yıllarda daha sağlam ve sürdürülebilir bir yapı kurabilmek için 1-2 sene kendimizi toparlayacağız, görece daha düşük bütçelerle mücadeleci takımlar kuracağız. Bu sürede de tüm taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var" denilse, bu taraftar itiraz etmezdi. Zaten Galatasaray taraftarı basketbolu yeniden sevmeye başladığı dönemde düşük bütçelerle başarılı olunabileceğini gördü. Bunu biliyor, bundan memnun da oldu. Hatta ve hatta o zaman görevde yine Oktay Mahmuti vardı. Onunla böyle uzun vadeli ve taraftarın gözünde romantik bir yapılanma kurabilirsin. Kimse de itiraz etmez. Ama bu durum anlatılırken kullanılan dil ve yapılan söylemler işin rengini farklı bir boyuta getirdi.

Açıkçası bu yöneticilerin piyasadan uzak ve gerçekçi olmayan düşünceleri ile basketbolda herhangi bir gelişme olacağını sanmıyorum. Eğer bir nebze olsun içlerinde Galatasaray aşkı varsa işinin ehli, şu sporu yönetebilecek isimleri göreve getirmek için çaba harcarlar. Galatasaray taraftarı da artık derin bir oh çeker!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0