Serhat Ulueren: "Şampiyonluk favorim, %90 Galatasaray"

Serhat Ulueren, Vatan'da zirve yarışını mercek altına aldı, 4 takımın da artılarını eksilerini yazdı.

Galatasaray 54... Başakşehir 53... Beşiktaş 50... F.Bahçe 48 puan... Bu takımlardan en fazla mağlup olan Galatasaray. Tam 6 defa yenilmiş. Trabzon’a 2-1, Başakşehir’e 5-1, Beşiktaş’a 3-0, Malatya’ya 2-1, Sivas’a 2-1, Kasımpaşa’ya yine 2-1 kaybetmiş. Antalya ve 2 F.Bahçe maçlarından da sahadan 1’er puanla ayrılmış. Fikstür avantajı net bir biçimde Galatasaray’dan yana. İlk yarı yenildiği Trabzon, Başakşehir, Beşiktaş ve Malatya maçlarını evinde oynayacak. Telekom’da da bugüne kadar sadece çok kötü oynadığı halde F.Bahçe’ye kaybetmemiş.İşte bu nedenle benim %90 şampiyonluk favorim Galatasaray. Başakşehir 2’nci, averajla veya 1 puan farkla Beşiktaş 3’ncü ve F.Bahçe de 8-9 puan farkla 4. olur.

Neden %90 dedim Galatasaray için? O zaman yapalım açılımını... 
1-Gomis eski gücünden uzak.
2-Belhanda tekrar inişe geçmiş durumda 
3-Maicon ve Serdar Aziz ikilisi çok güven vermiyor.
4-Goller geciktikçe Galatasaray sahada eksilebilir. 

Zaten bu saydıklarım olmasa, şu an Galatasaray’ın şampiyonluğu “hayırlı olsun” diye yazardım. 

Başakşehir’den 1 puan önde olan Galatasaray nasıl oluyor da %90 şampiyon olabiliyor bana göre?
1-Şampiyonluğu en çok Galatasaray taraftarı istiyor ve bundan sonra 48 binin altında asla oynamazlar.
2-Kim ne derse desin Fatih Terim büyük güç. Rakip hocalar, oyuncular ve hakemler Terim’den korkuyorlar demeyeceğim ama çekindikleri kesin. 
3-Galatasaray adı ve markası ve bu marka altında oynayan oyuncular, geçmişten gelen alışkanlıklarla büyük maçları iyi oynuyor.

Galatasaray'da hala tek kuruş yok ama para sıkıntısına yönelik haberler okuyor musunuz? İsteksiz, gönülsüz futbolcular görüyor musunuz? Hayır. Çünkü Albayrak ve Elmas ikilisi, sağlam ilişkileri nedeniyle sorunları, kısa süreli de olsa çözüyorlar. Canım, kardeşim hallederiz, bulacağız” diyerek futbolcuları mutlu etmeyi biliyorlar. Terim de bu yıl para almayacağına göre sorun çözülmüş görünüyor.

Şimdi Igor Tudor çıkmış, “Neden kovulduğumu anlamıyorum. Sadece liderden 1 puan gerideydik, üstelik ligin büyük bölümünü lider geçtik” demez mi? Peki o zaman Beşiktaş’tan 3, Başakşehir’den 5 gol yiyen babam mıydı? Kazandığı halde kötü oynayan, takımla yap-boz gibi saçma değişikliklere giden kimdi Tudor efendi? Elbette sendin ve Galatasaray’da çok bile kaldın. 

Dursun Özbek kalmaya devam etseydi ve takımın başında yine Terim olsaydı da Galatasaray şampiyon olamazdı. Çünkü Abdurrahim Albayrak ve Burak Elmas, beğenirsiniz beğenmezsiniz Galatasaray için büyük güçler. Terim gücünü, etkisini Florya’da kabul ettirmiş. Rakipleri iyi analiz ediyor, takımı sağlam çalıştırıyor. İdmanları seyircilere açmak, müze açılışı, hakem ve federasyonla çirkin ilişkilere girmemek ve iç sahadaki seyirci ile rakibi bunaltmak şampiyonluk yolundaki önemli artılar. Taffarel’in gelmesi de Muslera’ya değer katmış durumda. Zaten Muslera sezonda iyi oynarsa Galatasaray şampiyon oluyor. Daha önce yaşanılan 3 lig şampiyonluğunda da baş mimar Muslera’nın kendisiydi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0