STSL | Derbi öncesi kritik sınav..

Spor Toto Süper Lig'te deplasmanda Karabükspor'u 7-0 gibi farklı bir skorla geçen Galatasaray, ligin 25.haftasında Atiker Konyaspor'u konuk edecek. 11 Mart Pazar günü saat 19.00'da oynanacak olan karşılaşma öncesinde Galatasaray'da sakatlığı süren Denayer ve Carraso dışında eksik bulunmuyor. Halil Umut Meler'in yöneteceği karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

İSTANBUL'DA YENİLMİYORUZ
Galatasaray, Konyaspor ile Süper Lig'de toplam 33 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 26'sını kazanan takımımız, rakibine sadece 2 kez mağlup oldu. Öte yandan, takımımız Atiker Konyaspor'a Süper Lig'de 21 maçtır yenilmiyor (17G 4B). Galatasaray, Konyaspor karşısında en son 14 sene önce yenilmişti. (13 Eylül 2003, 1-0). Bunun yanı sıra Galatasaray ile Konyaspor İstanbul’da geride kalan sezonlarda 16 lig maçı oynadı. Takımımız bu maçların 14’ünü kazanırken 2 maç ise berabere sonuçlandı. İstanbul'da oynanan maçlarda Cimbom 43, Konyaspor ise 12 gol attı. Konyaspor, Galatasaray deplasmanında maç kazanamadan en fazla maça çıkan takım. Öte yanda Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de sahasında oynadığı 12 maçın 11'ini kazanmayı başardı ve bu alanda ligin en iyi takımı konumunda. Rakibimiz Konyaspor ise deplasmanlarda oynadığı 11 maçın 9'unu kaybetti, bu maçlarda yalnızca 1 galibiyet alabildi. 

İki takım bu sezon üç kez karşılaştı. Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında Konya'da oynanan mücadeleyi Galatasaray, Gomis'in golleriyle 2-0 kazanmayı başarmıştı. Cimbom, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde rakibiyle Konya’da oynadığı mücadele 2-2 tamamlanırken takımımız, Ali Sami Yen'de 4-1 kazanarak yarı finale kalan taraf olmuştu.

BİZE TERS GELEN BİR İSİM: SERGEN YALÇIN
Geçtiğimiz hafta sahasında Evkur Yeni Malatyaspor'a mağlup olan Konyaspor bu maçın ardından Mehmet Özdilek ile yolları ayırdı ve teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın'ı getirdi. Sonradan göreve geldiği takımlarla iyi işler yapan Sergen Yalçın, Galatasaray'a ters gelen bir isim. Sergen Yalçın'ın daha önce çalıştırdığı takımlar, Galatasaray'a karşı ligde 5 maça çıktı ve sadece 1 yenilgi aldı. Bunun yanı sıra Konyaspor'un devre arasında kadrosuna kattığı Samuel Eto'o da Galatasaray'a ters gelen bir diğer isim. Eski kulübü Antalyaspor'da Galatasaray'a karşı çıktığı 5 maçta da 5 gol atan Samuel Eto'o, bu maçta da en tehlikeli isim olacak. 

KADIKÖY ÖNCESİ SINIRDAKİ OYUNCULARA DİKKAT
Atiker Konyaspor maçı öncesinde Galatasaray'da 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sofiane Feghouli, Fernando Reges ve Mariano bu karşılaşmada sarı kart görmeli halinde 26. haftada oynanacak olan Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecekler. 3 oyuncunun da Galatasaray için ne kadar büyük öneme sahip oldukları hepimizin malumu. Bu bağlamda Konyaspor maçında 3 oyuncunun da çok dikkatli davranmaları ve karşılaşmayı kart görmeden tamamlamaları çok önemli olacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0