STSL | İnan edin şampiyon olacağız!

Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Atiker Konyaspor'u konuk etti. Cimbom, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada Gomis ve Sinan Gümüş'ün attığı gollerle karşılaşmayı 2-1 kazandı ve puanını 53'e yükseltti. 

Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Nagatomo, Selçuk, Donk, Garry Rodrigues, Feghouli, Belhanda, Bafetimbi Gomis ilk onbiriyle başladı. Konuk ekip Konyaspor henüz 2. dakikada Wilfred Boke'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Volkan Şen ortasını ön direğe doğru gönderdi. Ryan Donk ve Selçuk İnan'ın ıskaladığı topta, Moke kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Yenen golün ardından rakip kalede beraberlik golü için baskı kuran Galatasaray, 20. dakikada penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Bafetimbi Gomis, topu yerden sol köşeye gönderdi ancak Serkan Kırıntılı'yı geçemedi. Maç içinde Konyaspor'da Volkan Şen her pozisyonda temas olsun, olmasın kendini yere atarak bütün stadı çileden çıkardı. 40. dakikada Galatasaray'da Mariano sarı kart gördü ve Fenerbahçe maçında cezalı duruma düştü. 44. dakikada konuk ekip Konyaspor, Volkan Şen ile 2. gole çok yaklaştı. 2'ye 1 pozisyonda Muslera gole izin vermedi. İlk yarının sonunda Galatasaray gole çok yaklaştı. Mariano'nun ortasında Maicon'un kafa vuruşu direkten döndü ve Gomis'in önünde kaldı. Ceza sahasında topla buluşan Gomis, sert bir vuruş yaptı ancak top yandan auta çıktı. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve ilk yarı Atiker Konyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Galatasaray, ikinci yarıya Mariano-Linnes, Ryan Donk-Sinan Gümüş değişiklikleriyle başladı. Beraberlik golü için rakip kalede baskıyı kuran Cimbom, 55. dakikada Nagatomo'nun sert vuruşunda gole yaklaştı. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da yerden kalkmayan Volkan Şen, büyük tepki topladı. Her fırsatta kendini yere atan bu futbolcu müsveddesi, Muslera'nın tepkisini topladı. Uruguaylı file bekçisi hakeme yaptığı itirazlar sonrasında 56.dakikada sarı kart gördü. 60. dakikada itiraz sonrasında bu kez Serdar Aziz sarı kart gördü. 62. dakikada Younes Belhanda'nın pasında Gomis, ceza sahasında topla buluştu. Fransız yıldızın vuruşu az farkla dışarı çıktı. 63. dakikada bu kez Linnes'in pasında topla buluşan Gomis, dönerek vuruşunu yaptı ancak Serkan Kırıntılı'yı geçemedi. Golün habercisi olan bu pozisyonların ardından 69. dakikada Sinan Gümüş'ün ortasında sert bir kafa vuruşu yapan Gomis, topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi. Beraberlik golünün ardından baskıyı iyice arttıran Galatasaray, 72. dakikada Belhanda ile gole çok yaklaştı. Gomis'in indirdiği topta kaleciyle karşı karşıya kalan Belhanda, son anda vuruşunu yaptı ancak top direğe çarpıp, auta çıktı. 74. dakikada Younes Belhanda, sarı kart gördü. 83. dakikada Feghouli'nin indirdiği topta Selçuk İnan'ın çok sert şutu az farkla dışarı çıktı. Takımımızda 84. dakikada Feghouli oyundan çıktı yerine Ahmet Çalık oyuna girdi. Bu hamle sonrasında Maicon öne çıktı ve rakip kalede gol aramaya başladı. Galatasaray aradığı golü 86. dakikada buldu. Belhanda'nın pasında topla buluşan Nagatomo'nun ceza sahasına yaptığı ortada Sinan Gümüş enfes bir vole ile topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1'e getirdi. Bu golün ardından Cimbom, oyunu kontrol etti. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray zorlu mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 53'e yükselten Galatasaray, liderliğini sürdürdü.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0