STSL | Muslera'nın Geri Dönüşü!

Haftanın hatta sezonun en çok beklenilen maçında Galatasaray, deplasmanda 18 yıldır kazanamadığı Kadıköy deplasmanına çıktı. Fatih Terim sakatlıktan dönen Fernando'nun dönüşü sonrası Donk'un yerine Fernando ile başlayarak her şeyi riske ettiğini ortaya koydu. Zira Fernando sakatlıktan döndükten sonra doğru düzgün süre alamadı. Bu sebeple Fernando'nun yapacağı baskının önemi büyüktü. 2.bölge Fenerbahçe'yi ele geçirirse sorun olabilirdi.

Galatasaray mücadeleye normal oyunun aksine daha çok uzun top atarak başladı. Ana plan olabildiğince Gomis'e uzun atılan topları indirmesi ve dönenleri Selçuk, Belhanda'nın toplamasını beklemekti lakin Galatasaray ilk yarı boyunca bu planını başaramadı. Ayrıca Fatih Terim yine normalin aksine beklerini önde kullanmadı. Fenerbahçe'de savunmanın solunda oynayan Hasan Ali'nin pasif oyununun etkisiyle Martin Linnes'in önünde bir maden vardı ancak oyun planı nedeniyle gidemedi, gittiğinde ise etkili oldu. Sol kenarda ise Nagatomo, Dirar karşısında zorlandı. Fenerbahçe, Galatasaray'ı Nagatomo üzerinden delmeye çalıştı ancak merkezde daha iyi boşluklar bulabilmesine rağmen asla buradan gelmedi. Kenarlara o kadar bağlıydılar ki merkeze kafalarını bile çevirmediler. Kenardan ortalarında ise Muslera altı pas ve çevresinde bütün topları topladı. Fenerbahçe uzun toplar attı ancak Galatasaray'ın aksine Maicon'un hava toplarında Soldado'ya üstünlük kuramaması topun Fenerbahçe'de kalmasını sağladı. Soldado oynadığı sürece atılan uzun topların çoğunu toplamayı başardı. Keza Fernandao da oyuna girdikten sonra Maicon'a büyük bir üstünlük kurdu. Maçın başında Fernandao ile başlasa Fenerbahçe daha da etkili olabilirdi. Galatasaray 2 kez etkili geldi ilk yarıda ikisinde de Gomis çaprazdan şutu dışarıya gitti.

İkinci yarıya Galatasaray savunmadan çıkarken kısa pasla çıkmaya başladı. Fernando sakatlanıp çıkana kadar da bunu devam ettirmeyi başardı ancak Donk'un oyuna girişiyle yeniden uzun topa dönen bir oyun oldu. Aykut Kocaman ikinci yarıda Dirar'ı kenara alınca Nagatomo rahatladı ve hücumda daha fazla görünmeye başladı. Garry Rodrigues de ileride geniş alanlar bulmayı başarınca daha da etkili oldu. Linnes ikinci yarıda hücuma her katıldığında Galatasaray etkili olabildi. Fenerbahçe 65.dakikadan itibaren Tolga girene kadar oyunu istediği gibi oynadı ve bu dönemde büyük bir baskı kurdu. Stoperler rahatça topu kullanmaya başlamıştı. Fatih Terim artık 45.dakikalık futbolcu olan Selçuk'u oyundan alıp yerine Tolga'yı sürdü. Tolga topu taşıyarak Fenerbahçe'nin baskısını biraz olsun kırdı. Sinan hamlesiyle birlikte Galatasaray topu pasla taşımayadı belki ama topu koş koş ile taşıdı. Oyunu değişmesini sağlayan Fatih Terim'in hamleleri oldu. Valbuena'nın da girişiyle Linnes de iyice rahatladı ve sağ kenarda cirit atmaya başladı. Fenerbahçe'nin son 10 dakika baskı kurması beklenirken Galatasaray çok daha etkili oldu. 3 tane net pozisyonu değerlendiremeyen taraf oldu. Galatasaray oldukça pragmatist bir oyunla Kadıköy'den 1 puanla dönüyor ve galibiyeti kaçıran taraf. Bu maç adına Fernando'nun hazır şekilde dönüşü, Muslera'nın eski günlerini hatırlatan oyunu Galatasaray taraftarını mutlu olmasını sağladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0