Süper Lig: Savunma merkezli hücum..

Süper Lig'de sezonun 26.haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray karşılaşmadan golsüz eşitlikle ayrılarak liderliğini perçinlerken, Kadıköy'de kazanamama hasretini 19 yıla çıkarttı. Fatih Terim'in öğrencileri savunma merkezli dengeli bir oyun ortaya koymasına rağmen mücadelenin son 5 dakikasında 3 kez galibiyetin ucundan döndü. Kıtalararası Derbi'nin istatistikleri, maçın şifreleri ve rakamlarla analizini birlikte değerlendirelim.

0: Galatasaray dün akşam takım olarak 12 kez orta yaptı ancak bu ortaların hiç birisinde isabet bulamadı. Belhanda maç içerisinde 4 orta ile takımımız adına öne çıkarken, Linnes 3 kez, Nagatomo -Rodrigues 2 kez ve Tolga Ciğerci 1 orta denemesi ile yıldız oyuncuyu takip etti.

3: Sinan Gümüş ve Garry Rodrigues dün akşam rakipleri karşısında girdiği 3 çalım denemesinde de başarılı oldu. Maçın en çok başarılı adam geçme denemesi yapan ikilisini 4 denemesinde 3 kez başarılı olan Younes Belhanda takip etti.

4: Dün gecenin en çok top çalan ismi Younes Belhanda oldu. Orta sahanın merkezinde görev yapan Faslı oyuncu mücadeleyi 4 top çalma ile tamamlarken, onu takip eden isim Fenerbahçe'nin defansif orta sahası Mehmet Topal (3) oldu. 

5: Bafetimbi Gomis dün gece derbide 5 şut denemesinde bulundu ancak bu şutlarında kaleye isabet bulamadı. Fransız yıldız ilk yarıda iki kez ceza sahasının sol çaprazından uzak direğe doğru şansını denedi ancak az farkla dışarıya çıktı. Gomis ayrıca maçın en çok şut çeken oyuncusuydu. 

6: Fernando Muslera'nın derbide yaptığı kurtarış sayısı 6 olurken, Uruguaylı kaleci ayrıca 4 kez yan top kontrolü sağladı.

8: Younes Belhanda dün akşam 8 kez top kapma hamlesi yaptı ve bu hamlelerin 4'ünde başarılı olarak Galatasaray adına öne çıkan isim oldu. Faslı merkez ortasahanın kazandığı gerçekleştirdiği 4 top kapma aynı zamanda o bölgede forma giyen 4 takım arkadaşının (Fernando, Selçuk, Donk ve Tolga) toplamına eşitti.

10: Fenerbahçe dün akşam derbide 10 kez köşe vuruşu kullanırken, sezonun en çok duran toptan gol yiyen takımı Galatasaray takım savunmasıyla bu tehlikelerin hepsini uzaklaştırdı.

12: Galatasaray dün akşam derbide rakip kaleye 12 şut atarken bu şutların 5'inde isabet buldu. Fenerbahçe ise takım olarak 10 kez kalemizi yoklarken bu şutlardan 6'sı isabetliydi.

20: Derbide en fazla pas hatası yapan isim Fernando Muslera oldu. Kaleci vuruşları dahil olmak üzere 20 kez pas hatası yapan Uruguaylı file bekçisini, 17'şer kez pas hatası yapan Maicon ve Serdar Aziz takip etti.

28: Younes Belhanda derbide Galatasaray adına en çok ikili mücadeleye giren ve ikili mücadele kazanan isimdi. 28 kez ikili mücadeleye giren Belhanda bu mücadelelerin 16'sında ayakta kalan isim olurken, kendisini takip eden isim 21 kez ikili mücadeleye girip 10 kez kazanan Bafetimbi Gomis oldu. 

33: Fenerbahçe dün takım olarak 33 kez orta denemesinde bulundu ve bunların 5 tanesi isabetliydi. Sarı-lacivertli takım adına 7 kez orta denemesinde bulunan Şener Özbayraklı maçın en çok orta açan ismi olurken bu ortalarında hiç isabet bulamadı. Hasan Ali Kaldırım yaptığı 6 orta ile takım arkadaşını takip etti. Fenerbahçe'nin savunma beklerinin açtığı orta sayısı (13) maç boyunca Galatasaray'ın açtığı ortalardan (12) daha fazlaydı.

54: Galatasaray dün akşam takım halinde 333 pas yaparken, Muslera dahil olmak üzere savunmada görev yapan beşli dün akşam 181 pas denemesinde bulundu. Savunmada görev yapan oyuncular toplam pas sayısının %54'ünü gerçekleştirdi.

59: Galatasaray'da derbide en çok topla buluşan isimler Serdar Aziz ve Yuto Nagatomo oldu. Savunmanın sol tarafında mücadele eden iki oyuncuyu 57 kez topla buluşan Fernando Muslera ve Younes Belhanda takip etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0