BSL | Baştan sona üstün oyun!

Galatasaray Odeabank, normal sezonun 26. hafta maçında evinde ezeli rakibi Beşiktaş Sompo Japan ile karşı karşıya geldi. DaJuan Summers'ın sakatlığı sebebiyle forma giymediği karşılaşmada takımımız mücadeleden 77-73 galip ayrıldı.

Galatasaray Odeabank mücadeleye Alex Renfroe – Dwight Hardy – Caner Topaloğlu – Richard Hendrix beşiyle başladı. Renfroe ve Hardy’nin üst üste basketleriyle karşılaşmaya iyi giren sarı-kırmızılılar iki dakikada skoru 7-2’ye getirdi. Oyun kontrolünü elinde tutan takımımız beşinci dakikada girilen televizyon molasına 12-7 önde girdi. Molanın ardından savunma sertliğini artıran ve hızlı hücumlarla skor üreten Galatasaray Odeabank ilk 10 dakikalık bölümü 19-9 önde tamamladı. İkinci çeyreğe fırtına gibi giren Oktay Mahmuti’nin öğrencileri 14. dakikada skoru 27-11’e getirdi. Richard Hendrix ile pota altını domine eden takımımız son bölümlere girilirken farkı açmasını bildi. Son bir dakikaya girilirken Amerikalı uzundan gelen sayıyla fark 20’lere çıkarken soyunma odasına Galatasaray Odeabank 37-22 üstün giren taraf oldu.

Üçüncü çeyrek de sarı-kırmızılıların kontrolüyle geçti. 26. dakikayı 47-32 önde geçen takımımız bu bölümün ardından oyun kontrolünü rakibe kaptırınca çeyreğin bitimine iki dakika kala molaya gitti. Mola dönüşünde Hardy’nin sayılarıyla farkı koruyan ekibimiz final periyoduna 52-45’lik skorla girdi. Dördüncü çeyreğe sarı-kırmızılılar iyi girerken aradaki fark ilk bölümlerde yeniden çift hanelere çıktı: 55-45. 32. dakikada Beşiktaş Sompo Japan koçu Ufuk Sarıca molasına başvurdu. Mola dönüşünde Mehmet ve Renfroe ile çembere giderek sayı bulan takımımız karşılaşmanın bitimine beş buçuk dakika kala durumu 59-51’e taşıdı. Son bölümler başa baş mücadeleye sahne oldu. Renfroe’nun üç sayılık isabetiyla skor 64-53’e gelirken Emir’den gelen iki sayılık basketle son üç dakikaya 66-55’lik skorla girildi. Bu bölümün ardından rakibimiz hücumda etkili olunca skor 68-63'e geldi ve son bir dakikada koç Oktay Mahmuti mola istedi. Mola dönüşünde Emir ile serbest atış çizgisinde hata yapmayan Galatasaray Odeabank skoru 70-63’e getirdi. Kalan sürede de rakibinin geri dönüşüne izin vermeyen takımımız mücadeleden 77-73 galip ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer oyuncumuz kaydettiği 22 sayıyla Richard Hendrix olurken bunun yanında 11 de ribaund alarak double-double yaptı. Renfroe 18, Mehmet 11, Emir ve Hardy ise 9 sayı kaydetti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0