BSL | Play-off yolunda can sıkıcı mağlubiyet!

Galatasaray Odeabank play-off mücadelesi verdiği Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 23.haftasında Yeşilgiresun Belediyespor ile deplasmanda karşılaştı. Oktay Mahmuti yönetiminde son dönemde çıkış yakalayan Yenilmez Armada savunmada sıkıntı yaşadığı karşılaşmanın ilk yarısını 41-41 eşitlikle tamamlamasına karşın sahadan 97-90 mağlup ayrılarak, play-off yolunda yara aldı.

Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Dwight Hardy’nin üç sayılık basketiyle geldi. İlk bölümlere hızlı giren Yeşilgiresun üçüncü dakikada 8-3 öne geçerken Renfroe, Hardy ve Hendrix’in üst üste bulduğu sayılarla çeyreğin bitimine dört buçuk dakikada skor 17-14’e geldi. Bu bölümün ardından oyun temposunu hızlandıran ev sahibi ekibi son iki buçuk dakikaya 24-16 önde girdi. Kalan bölümde gelen karşılıklı basketlerle ilk çeyrek 28-21 Yeşilgiresun Belediyespor üstünlüğüyle noktalandı. İkinci çeyreğe iyi giren rakibimiz altı dakika boyunca farkı çift hanelerde tutmayı başardı. Yeşilgiresun çeyreğin bitimine 02:19 kala skorda 41-31 öndeydi. Bu bölümün ardından Juskevicius’un 8, Hendrix’in de 2 sayısıyla takımımızın 10-0‘lık seri yakaladı ve soyunma odasına 41-41 eşitlikle girildi.

Başa baş mücadelenin sahne olduğu üçüncü çeyreğin ilk bölümlerinde Juskevicius ve Summers ile arka arkaya sayılar üreten takımımız öne geçmeyi başardı. Yeşilgiresun’da Dragicevic hücumda insiyatifi eline alarak üst üste sayılar üretti ve takımını öne geçirdi. Çeyreğin bitimine 04:20 kala skor ev sahibi lehine 57-52 iken televizyon molasına girildi. Moladan karşılıklı basketlerle dönülürken çeyreğin son bölümlerinde hücumda istediklerini daha iyi yapan Yeşilgiresun final periyoduna önde girdi. Dördüncü çeyrekte iki takım da tempolu basketbolu tercih etse de takımlar hücumda skor üretmekte zorlandı. İki buçuk dakika geride kalırken 73-64'lük skor sonrasında takımımız molasını kullandı. Molanın ardından Juskevicius maçtaki beşinci üç sayılık isabetini kaydederek skoru 73-67'e getirdi. Pota altında Davon Jefferson ile üstünlük kuran rakibimiz savunmada da agresifleşince bitime beş buçuk dakika kala fark çift hanelere (79-69) çıktı ve koç Oktay Mahmuti molasına başvurdu. Mola dönüşünde karşılıklı üç sayılık isabetler geldi ve son dört dakikaya 82-75’lik skorla girildi. Son bölümlerde dış atışlardan da yüksek yüzdeli oynayan Yeşilgiresun bitime iki dakika kala farkı yeniden çift hanelere çekince (89-78) koç Oktay Mahmuti bir mola daha aldı. Kalan sürede üstünlüğünü koruyan Yeşilgiresun Belediyespor karşılaşmadan 97-90 galip ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer oyuncumuz kaydettiği 24 sayıyla Adas Juskevicius olurken DaJuan Summers 17, Alex Renfroe 14, Richard Hendrix 12, Dwight Hardy 11 sayı üretti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0