Tarihe bir Avrupa Kupası daha eklemek için!

Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen, kulübün kuruluş amacını şöyle aktarır: 'Maksadımız bir renge ve bir isme malik olmak ve Türk olmayan takımları yenmek...'

Kurulduğu günden bu yana ulusal liglerdeki başarıları bir amaç değil, Batı'ya açılan bir kapı, bir araç olarak gören Galatasaray, tarihte de birçok branşta yaşadığı Avrupa şampiyonlukları ile kurucusu Ali Sami Bey'in gösterdiği hedefe yorulmaksızın ilerlemekte. Futbolda 2 Avrupa Kupası bulunan Cimbom'un, basketbol branşında kaldırdığı Avrupa Kupaları da sarı kırmızılıların müzesinde yerini almış durumda. Erkek basketbol, kadın basketbol ve tekerlekli sandalye basketbol takımlarımızın Avrupa zaferleri henüz hafızamızdaki tazeliğini korurken, Sarayın Sultanları 11 Nisan Çarşamba günü saat 20:30'da tarihe bir Avrupa şampiyonluğu daha eklemek için Sinan Erdem Spor Salonu'nda İtalyan rakibi Reyer Venezia'yı ağırlayacak. 

2005'te kötü günler geçiren ve küme düşen Galatasaray kadın basketbol takımı, takvim yaprakları 2009 senesini gösterdiğinde ise Eurocup'ta yoluna emin adımlarla devam ediyordu. Çeyrek finalde Rus ekibi Chevakata'yı eleyen sarı kırmızılılar, yarı finalde bir başka güçlü Rus ekibi Dinamo Kursk ile karşılaştı. Rusya'da 14 sayı farkla mağlup olduğu rakibine İstanbul'u dar eden Sarayın Sultanları, rakibini 62-39 mağlup ederek adını finale yazdırmıştı. Finalde ise rakip bu sezon olduğu gibi bir İtalyan ekibiydi: Cras Basket Taranto. İtalya'da 12 sayı farkla mağlup olduğu rakibi ile rövanşta Ayhan Şahenk'te karşılaşan Cimbom, maçı önce uzatmaya taşımış, ardından da savunması ile İtalyanları parkeye gömmüş ve tarihteki ilk Avrupa Kupası'nı kazanmıştı. 

Takvim yaprakları bu kez 2014 yılının Nisan ayını gösterdiğinde, Galatasaray kadın basketbol takımı tarihin en büyük başarısını elde ederek, Avrupa'nın 1 numaralı kupasını, Euroleague Women'i müzesine götürecekti. 11 Nisan 2014'te, Final Four ev sahipliğini yapan Ekaterinburg karşısında mükemmel bir oyun çıkaran, özellikle savunmasıyla son şampiyonu 'şaşkına çeviren' Ekrem Memnun önderliğindeki Galatasaray, mücadeleyi 77-70 kazanarak adını finale yazdırmış ve ezeli rakibi Fenerbahçe'nin karşısına çıkmıştı. Maça rakibi yıldıran savunmasıyla başlayan Cimbom, ilk çeyreği tam 19 sayı farkla önde kapatırken, mücadelenin son çeyreğinde Ekrem Memnun Fenerbahçe'nin kilidini Şebnem Kimyacıoğlu'yla açtı ve sarı lacivertlileri 69-58 mağlup ederek Avrupa'nın en büyük kupasını müzesine götürdü.

Ve geldik 2018 senesine.. Takvim yaprakları yeniden Nisan ayını gösterirken, sezona önce Euroleague'de ilk 8 parolasıyla başlayan takımımız için işler iyi gitmedi ve grubunda 5. olarak Eurocup bileti aldı. Çeyrek finalde İspanyol ekibi Girona'yı eleyen takımımız, yarı finalde bir başka güçlü İspanyol ekibi Avenida'yı elemeyi başardı ve finalde İtalyan ekibi Reyer Venezia ile eşleşti. Sezon ilerlerken ortaya çıkan ödeme krizleri, bir önceki yönetimin şubeyi 'yönetememesi' gibi etkenleri bertaraf eden Sarayın Sultanları, finalin ilk ayağında 11 Nisan 20:30'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda Reyer Venezia ile karşılaşacak. 

Tarihe bir Avrupa Kupası daha eklemek için, 11 Nisan'da Sinan Erdem'de buluşalım!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0