Marina Maljkovic: Bahanelere sığınmam!

Eurocup Women'da yarın final serisinin ilk maçında İtalyan ekibi Reyer Venezia'yı konuk edecek olan Galatasaray kadın basketbol takımında baş antrenör Marina Maljkovic, zorlu final serisi öncesinde DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Ata Selçuk'un gerçekleştirdiği özel röportajda takımın oyuncu grubundan sezon içi hedeflerine, Avrupa Kupası finalinden yabancı kuralına kadar bir çok konuya değinen Sırp çalıştırıcı Maljkovic, takım olarak final serisine her anlamda hazır olduklarını belirtti. Marina Maljkovic'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

EUROLEAGUE'DE HEDEFBÜYÜK OLAMAZDI
Geçen sezon bildiğiniz gibi Eurocup'da oynadık ve bu sezon başında Euroleague'e geçiş yaptık. Bu geçiş hiçbir takım için kolay değil, dolayısıyla bizim için de kolay değildi. Euroleague'de çok büyük beklentilere sahip olamazdık sezon başında. Bu geçişi yapmak kolay değildi

BAHANELERE SIĞINMAM
Moriah Jefferson bizim için çok çok büyük bir kayıptı. Hem Moriah'ın oyuncu özellikleri olsun, hem insani özellikleri olsun bizim için çok önemliydi. Geçtiğimiz sezon Işıl Alben ile beraber kısa rotasyonunun ana kemiğini oluşturuyorlardı ve tüm sezon boyunca takımı taşımışlardı. Onu kaybetmek, bizim için çok büyük bir kayıp oldu. Tabii şu olsaydı bu olurdu diye kafamda kurmuyorum. Böyle bir insan değilim. Bahanelere sığınan bir insan değilim. Şu an elimizdeki takım bu, güvendiğim oyunculara sahibim. Onlara güveniyorum. Dolayısıyla elimizdeki takımla sezonu devam ettiriyoruz, hedeflerimize ulaşmaya çalışıyoruz.

YABANCI KURALI BİZİ ÇOK ZORLADI
Geçtiğimiz sezondan bu sezona geçişte Türkiye Ligi'nde büyük bir değişikliğe gidildi. En az 2 yerli oyuncuyu sahaya sürmek zorundasınız. Tabii ki bu çok büyük bir değişim oldu takımlar için. Açıkçası bu kuralı çok fazla anladığımı söyleyemem çünkü Türk kadın basketboluna çok fazla katkısı olduğunu düşünmüyorum. Ekrem Memnun da benim yakın arkadaşım, Dünya Şampiyonası için seçeceği takımı az çok biliyor. Eleme kadrosundan 1-2 oyuncu belki değişti ama genel olarak kadro aynı kaldı. Bu kuralın çok fazla bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Benim yaklaşımımdan baktığımızda sahaya en iyi 5 oyuncuyu sürmek benim işim. Ama bu kural beni bir tane iyi oyuncumu oyuna koyarken sahada iyi oynayan bir diğer oyuncumu oyundan çıkartmak zorunda bırakıyor. Bu kural elimizi bağlıyor. Bu sezonun bizim için çok basit bir açıklaması var; bu kural bizim elimizi kolumuzu bağlamış durumda.

YÖNETİMLE ELBETTE GÖRÜŞTÜK ANCAK ŞİMDİ SIRASI DEĞİL
Yaşanan yönetim değişikliği sonrasında tabii ki konuştuk ama şu an önümüzde kritik bir dönemeç var. Bu dönemecin ardından bunları konuşmak daha doğru olur. Bir koç için en zorlu görev iyi oyuncuları seçmektir. Ondan da öte iyi oyuncuları iyi bir takım kimyası ile harmanlamaktır. Bu da zorlu bir döneme gireceğimizin sinyalini veren bir şey ama dediğim gibi tüm konsantrasyonum final maçında. Final maçının ardından 2 yıllık planımı dahi konuşabilir ama şu an için finallerin bitmesini bekleyeceğiz, tüm konsantrasyonumuz ona yönelik

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0