ÖZEL | Andrea Liberalotto: İlk maçta inanılmaz bir atmosfer vardı..

Eurocup Women'da final serisinin ilk maçında İtalyan ekibi Reyer Venezia karşısında sahadan 90-68'lik galibiyetle ayrılarak kupanın bir ucundan tutan Galatasaray kadın basketbol takımı, serinin ikinci maçında 18 Nisan Çarşamba akşamı rakibiyle İtalya'da kozlarını paylaşacak. Maljkovic'in öğrencileri sahadan 21 sayı ile mağlup ayrılması halinde şampiyonluğunu kutlayacağı karşılaşma öncesinde İtalyan ekibinin başantrenörü Andrea Liberalotto sitemize özel açıklamalarda bulundu.

TÜRK BASKETBOLU OLDUKÇA İYİ SEVİYEDE
Eurocup'ta final oynamak bizim için önemli bir seviye, final etabında olduğumuz için mutluyum ancak enteresan bir hikaye bizi bekliyor. Çeyrek final serisinde bir başka Türk takımı Mersin BŞB ile karşılaştık, yarı finalde Hatay BŞB karşısında önemli bir geri dönüşe imza attık ve şimdi yine bir Türk takımı ile oynuyoruz. İşin doğrusunu söylemek gerekirse bu durum Türkiye'de kadın basketbol takımlarının ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Galatasaray ise buraya gelirken Girona ve Avenida gibi takımları mağlup ederek ne kadar güçlü olduklarını, iyi bir takım olduklarını gösterdiler. 

GALATASARAY ÇOK İYİ BİR TAKIM
Bir çok kaliteli oyuncuya sahipler, enerjileri çok yüksek ve maç içerisinde şartlar ne olursa olsun geri adım atmıyorlar. Final serisinin ilk maçında bizi savunmada zor durumda bıraktılar, pek alışık olmadığımız şekilde 90 sayı yedik. Takım olarak düzeltmemiz gereken bir çok nokta var, özellikle ilk maçta hücumda çok fazla top kaybı yaptık ve oyuna bir türlü dahil olamadık. Galatasaray'a karşı bu kadar fazla sayıda top kaybı yaparsanız kazanmanız imkansız bir hal alıyor. Üçüncü çeyrekte çok etkili oynadılar, fark açıldığında mental olarak tepki gösteremedik. Hatay BŞB serisinde ilk maçta da farklı mağlup olmuştuk ancak ikinci maçta önemli bir geri dönüşe imza atmıştık. Bunu tekrar yapabilir miyiz, açıkcası böylesine önemli bir takıma ve oyunculara karşı bunu tekrarlamak kolay olmayacak. Her maçın kendine has hikayesi vardır. İkinci maçta aradaki farkı kapatmayı deneyeceğiz ancak imkansızı başarabilecek miyiz, hep birlikte göreceğiz.

İNANILMAZ BİR ORTAM VARDI
Final serisinin ilk maçında Galatasaray taraftarı salonda mükemmel bir atmosfer oluşturdu. İnanılmazdı, sanırım 10bin kişi vardı veya daha fazla. Görmedin mi, müthişti. Galatasaray taraftarının futboldan ne kadar iyi olduklarını biliyordum ancak burada böyle bir atmosferde oynamak hem benim, hem teknik ekipteki diğer arkadaşlarım ve tüm oyuncularım için harika bir deneyim oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0