ÖZEL | Bahar Çağlar: İnanılmaz bir mutluluk, sevinç yaşadık

2009 yılı FIBA EuroCup şampiyonu olan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı oyuncuları, idari ve teknik kadrosu zaferin yıldönümünde Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde bir organizasyon yapıldı. Bu organizasyonda Bahar Çağlar, sitemize özel açıklamalarda bulundu.

Dün Eurocup şampiyonluğunun yıldönümüydü o gün neler yaşandığını biraz anlatabilir misin bize?
Benim Galatasaray'a geldiğim ilk seneydi. 20 ya da 21 yaşındaydım. Tabii ki de çok heyecan vericiydi. Türkiye'nin en büyük takımında kadın basketbolundaki ilk Avrupa kupasını alıyorsun, daha çok gençsin. Dün bunun yıldönümüydü ve bugün de burada eski sporcular olarak kutluyoruz diyebilirim. Çok güzel bir atmosfer var. Galatasaray yarın da 2. Eurocup Şampiyonluğu için kritik bir maça çıkacak. İnşallah ondan da galip ayrılıp bir kez daha Eurocup Şampiyonu olacak.

Euroleague şampiyonluğunda da takımdaydın ve o gün Şebnem Kimyacıoğlu'nun unutulmayan 2 tane üçlüğü vardı. O anlarda neler hissettiniz? 
O turnuva bizim için çok iyi geçti. İlk maçta kupanın favorisi olan Ekaterinburg'u eledik, sonrasında Fenerbahçe ile final oynadık. O maçı kazanacağımdan o kadar emindik ki, o kadar konsantreydik ki iyi bir oyun sahaya koyduk ve Şebnem'in de 2 üçlüğüyle o kupayı müzemize getirdik. İnanılmaz bir mutluluk, sevinç yaşadık.

Lige dönecek olursa artık Play-offların başlamasına 1 maç kaldı. Sence ligde neler olur?
Ligde son haftamıza giriyoruz. Güzel bir lig oluyor ve bu sene daha zor geçiyor. Play-offlarda bizim(YDÜ) Galatasaray ile eşleşme durumumuz da var. Güzel maçların bizi beklediğini düşünüyorum. 

Yakın Doğu Üniversitesi ile Euroleague Final Four'undasınız ve açıkcası iyi de bir takımsınız. Euroleague kazanma ihtimalinizi nasıl görüyorsunuz? 
2 maç oluyor ve ilk maçta Sopron'la oynuyoruz. Çok iyi bir takım olduklarını düşünüyorum aynı zamanda ev sahibi takımlar. İlk o maçı geçip sonrasında da final oynamak istiyoruz. İnşallah orada da istediğimiz başarıyı elde ederiz ve Türkiye'yi gururlandırırız.

Son olarak ilerde yeniden Galatasaray'a döner misin?
Bakalım, hayırlısı diyelim. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0