ÖZEL | Mihriban Oğuz: Zorlukların sonunda geliyor böyle kupalar

2009 yılı FIBA EuroCup şampiyonu olan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı oyuncuları, idari ve teknik kadrosu zaferin yıldönümünde Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde bir organizasyon yapıldı. Bu organizasyonda Galatasaray Kadın Basketbol takımı eski şube menajeri Mihriban Oğuz, sitemize özel açıklamalarda bulundu. Mihriban Oğuz'un açıklamaları şu şekilde... 

2009'da kazanılan Eurocup Şampiyonluğu'nda genel menajer olarak görevdeydiniz. O gün neler yaşandığını biraz anlatabilir misiniz? 
O maç 80 dakikalık bir maçtı. İlki Taranto'da, ikincisi İstanbul'da olan bir maçtı. Dolayısıyla o bütün bir haftayı kompozisyona getirmek, koymak lazım belki. Çünkü iki tane farklı plan vardı. Orada skora göre kazanırsak ne olacak, kaybedersek ne olacak diye sayın Okan Çevik'in yaptığı planlamalardı. Orada kaybedince takımı 2 günlük bir kampa aldık maç öncesinde. Gerçekten çok yoğun toplantılarla, antrenmanlarla, full konsantrasyonla geçen ve hatta takımı basına kapatmıştık sadece 1 röportaj vermiştik. Ciddi bir odaklanma sağlanmıştı. 

Finalde bir gün önce FIBA temsilcilerinin gelmesi, hakemlerin ağırlanması, Galatasaray ve basketbol protokolünün salona konuçlandırılması, gelecek olan davetlilerin organizasyonu gibi 3500 kişilik salona sığdırmak zor olacağından dolayı mutfağında oldukça meşakkatli işlerin yapıldığı bir organizasyondu. Tabi maçın içinde de ilk saatlerden itibaren salonun havası müthişti, harika bir atmosfer vardı. Büyük bir heyecanla maç başladı ve ondan sonra uzatmaya giden maçın sonunda güzel bir kupa geldi. Türkiye'nin kadın basketbolunda aldığı ilk kupaydı. Bunu da Türk Basketboluna ve Galatasaray'a armağan etmekten dolayı çok mutluluk duyduk. Herkesin çok büyük bir emeği vardı. Bizim için çok zor bir seneydi. Öyle kolaylıklar içinde geçmedi, ciddi zorluklar vardı ama onun sonunda böyle bir kupa ve bu kupanın bir ilk olması, altına bizim isimlerimizin yazması büyük gurur verici

Yarın Eurocup final serisinin ilk maçı var. Yarınki maç ile ilgili neler düşünüyorsunuz?
Aslında bu sene de çok zor bir sene Galatasaray için. Galiba hep zorlukların sonunda geliyor böyle kupalar. Neticede baştan sona sıkı tutulması gereken bir maç. Önlerinde bir önceki turun örneği var. Venezia yarı final ilk maçında Hatay'a 20 sayı farkla mağlup oldu ancak sahalarında 23 sayıyla kazandı. Bu da şu demek 1. dakikadan son dakikaya kadar bırakmıyorlar maçı. Ama tabi bunu ben dışarıdan söylüyorum. İçeriden de mutlaka bunun bilincindelerdir. Hem buradaki maç için hem oradaki maç için ciddi önlemler almışlardı ve 80 dakika maç için mücadele edeceklerdir.

Biletler tükenmek üzere 15 bine yakın bir taraftar olacak. Atmosferin ne gibi bir etkisi olur yarınki maça?
Televizyondan gördüğüm kadarıyla Venezia takımının kendi salonları da büyük, oynamaya alışıklar ama atmosfer olarak buradaki gibi bir atmosfer yok. Müthiş bir gürültü ve tezahüratla etki olacaktır maça. Venezia neyle karşılacağını bilmiyor öyle diyebiliriz.

Son olarak ligle ilgili bir sorum olacak. Play-offların başlamasına sadece bir maç kaldı. Galatasaray'ın ligdeki şampiyonluk şansını nasıl görüyorsunuz?
Son maça göre belli olacak play-off sıralamaları. Neticede Galatasaray çıkar, oynar. O maçları da önceden kestirmek biraz zor. Kadın basketbolu için güzel maçlar olur umarım.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0