STSL | Hedefe doğru emin adımlarla, kaldı 7..

Süper Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen Galatasaray, ligin 27.haftasında ezeli rakibi Trabzonspor'u evinde ağırladı. Ali Sami Yen Arena'da kapalı gişe oynanılan karşılaşmada  Sofiane Feghouli ve Bafetimbi Gomis'in golleriyle sahadan 2-1'lik skorla galip ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri şampiyonluk yolunda önemli bir virajı daha geride bırakarak puanını 57'e yükseltti.

Trabzonspor karşısında sahaya Fernando Muslera - Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Yuto Nagatomo - Ryan Donk, Selçuk İnan, Younes Belhanda - Sofiane Feghouli, Garry Rodrigues ve Bafetimbi Gomis ilk onbiriyle çıkan Galatasaray taraftarının da desteğiyle maçın başından itibaren oyunun kontrolünü elinde tutan taraf oldu. Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren sağ kanadı Mariano ve Feghouli ile işlemeye başlarken, golün geldiği 7.dakikaya kadar ters kanatta iki kez oyun kurmayı denedi. Sol kanatta başlayan atakta rakip savunmanın uzaklaştırdığı topta Mariano ön alanda pres yaptı ve topu kazandı. Brezilyalı oyuncu ceza sahasına girer girmez altı pasa doğru nefis bir pas çıkarttı ve Sofiane Feghouli tek vuruşta topu ağlarla buluşturarak takımımızı öne geçirdi. Golün ardından Galatasaray'ın baskısı da devam etti, oyun tamamen rakip takımın yarı alanında oynandı. Mariano - Feghouli ikilisine bir de sağ tarafa yakın oynayan Belhanda eklenince, Galatasaray'ın tüm oyun aksiyonu bu bölgede gerçekleşti. Ters kanada zaman zaman dönen ve Nagatomo - Rodrigues ikilisiyle soldan tehlike yaratan Galatasaray, maçın 16.dakikasında Bafetimbi Gomis'in şut açısı bulamadığı pozisyonda savunmadan seken topa Selçuk İnan'ın sert şutu yan ağlarda kalırken; 30 ve 32.dakikalarda Belhanda'nın şutlarıyla da rakip kaleyi yokladı ancak sonuç alamadı. İlk yarının genelinde dikkat çeken detaylardan birisi Garry Rodrigues'in sol kanattan içeriye drive ettiği pozisyonlarda bencil davranarak çalım denemesi ve Fransız yıldız Bafetimbi Gomis'in hücum aksiyonlarında takım arkadaşlarına duvar olması oldu. Rodrigues bazı pozisyonlarda hatalı tercihler yaparak pozisyonu öldürürken, Gomis'in servisleri kanat oyuncularının da sık sık ceza sahasına girmesini sağladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına iki takım da maça başladığı 11'lerle başladı. İkinci yarının başında Nagatomo'nun bireysel çabasıyla korner kazandırırken, korneri paslaşarak kullanan Galatasaray'da ceza sahası dışından Sofiane Feghouli sert şutuyla kaleyi denedi ancak savunmadan seken top ters kanada açıldı. Trabzonspor karşılaşmada 50-60 dakikalar arasında orta alanı hızlı geçerek ve Galatasaray savunmasında bırakılan açık alanları değerlendirerek etkili oldu. Sosa'nın ön alana taşıdığı topta Yusuf Yazıcı ceza sahasına girer girmez kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti ancak Fernando Muslera'yı geçemedi. Uruguaylı kaleci şampiyonluğun kritik haftalarında yine "geçilmez modunu" devreye sokmaya başladı, milli ara öncesinde de Fenerbahçe maçında çok net bir pozisyonda Giuliano ve Fernandao'ya izin vermemişti. Yusuf Yazıcı ve Kucka'nın yararlanamadığı tehlikelerin ardından Fernando Muslera'nın uzun pasıyla gelişen hücumda Bafetimbi Gomis ön alanda baskısını devam ettirdi, Okay Yokuşlu'dan topu kazandı ve çapraz bir noktada dar açıdan Onur Kıvrak'ın üzerinden aşırtarak topu ağlarla buluşturdu. Fransız yıldız golden sonra da ön alanda yaptığı hücum presin yanı sıra baskısı ve arzusuyla takım arkadaşlarına da pozisyonlar hazırlamaya devam etti. Trabzonspor'un baskısını arttırdığı dakikalarda farkın 2'e çıkması tabir-i caizse maçın fişini çekti ve tüm momentumu yeniden Galatasaray'a döndürdü. 68'de Mariano içeriye doğru ortaladı, Feghouli gelişine sert vurdu ancak dışarıya giden topun ardından 72'de Belhanda topu taşıdı, ceza sahası dışındaki Gomis'e aktardı. Bafetimbi Gomis sol ayağıyla sert vurdu ancak üstten dışarıya! Bu pozisyonun hemen akabinde 78'de Donk'un pasında Gomis duvar oldu, tek pasta Feghouli'ye bıraktı. Feghouli gelişine direk dibine sert vurdu, Onur Kıvrak son anda dokunarak topu kornere gönderdi. 82'de sol kanatta Nagatomo'nun ön alandaki presi sonrasında topu kazandık, Belhanda ceza sahası dışından köşeye doğru plasesini denedi ancak Onur Kıvrak bir kez daha başarılı oldu. Rakip kalede bir çok pozisyon bulmasına rağmen farkı bir türlü arttıramayan Galatasaray, ligin en güzel golünü kalesinde gördü. Mücadelede uzatma dakikaları oynandığı esnada Sofiane Feghouli'nin faulü sonrasında Juraj Kucka yerde kalırken, Fernando Muslera'nın önde olduğunu gören Kucka orta yuvarlaktan kaleye vurdu ve mükemmel bir gole imza atarak belki de sezonun golünü kaydetti. Ancak bu gol sadece tabelayı değiştirdi ve Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 2-1'lik galibiyetle, 3 puanla ayrıldı. 

Galatasaray bu galibiyetle birlikte iç sahadaki yenilmezlik serisini 16 maça çıkarttı ve bu sekansta 15.galibiyetini elde etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0