STSL | Her şey bizim elimizde...

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta deplasmanda Gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup olup liderlik koltuğunu kaybeden Galatasaray, ligin 29. haftasında sahasında Medipol Başakşehir'i konuk edecek. 15 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Ali Sami Yen'de oynanacak mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek. Karşılaşma öncesinde öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

4 MAÇTIR KAZANAMIYORUZ
Galatasaray, Süper Lig tarihinde Başakşehir ile 20. kez karşı karşıya gelecek. Bu maçlarda takımımız 9 galibiyet elde ederken, 6 kez rakibine mağlup oldu. Galatasaray, Başakşehir karşısında son galibiyetini 2015-16 sezonunun ilk yarısında deplasmanda oynanan mücadelede elde etmişti. (0-2) Bu karşılaşmadan bu yana ligde oynanan 4 maçta rakibimizi mağlup edemedik. (3M, 1B) Takımımızın, Süper Lig'de 2014/15 sezonu başından bu yana en fazla gol yediği rakibi Başakşehir (20). Öte yandan Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, teknik direktör olarak Fatih Terim ile karşılaştığı iki lig maçında da yenilmedi (1G 1B). Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında Başakşehir'in sahasında oynanan müsabakayı 5-1 kaybetmiştik.

İÇ SAHADA KAYBETMİYORUZ
Bu sezon Spor Toto Süper Lig'te sahasında çıktığı 14 maçta 13 galibiyet elde ederek topladığı 40 puanla bu alanda ligin zirvesinde yer alan Galatasaray, geçen sezonu da dahil ettiğimizde sahasında 16 maçtır yenilmiyor ve dokuz maçtır kazanıyor. Cimbom en son Mart 2013 - Mart 2014 arasında bundan daha uzun bir iç saha yenilmezlik serisi elde etmiş (17 maç) ve en son aynı seri içinde iç sahada arka arkaya sekiz maç kazanabilmişti (toplam dokuz maç).

Sahasında 14 maçta 40 gol atan Galatasaray, yalnızca 9 gol yedi. Rakibimiz Başakşehir ise deplasmanda oynadığı 14 maçta topladığı 24 puanla bu alanda ligin en iyi 2. takımı. Deplasmanda oynadığı maçlarda 20 gol atan Başakşehir, kalesinde ise 17 gol gördü. 

2007-2008 SEZONU GİBİ OLSUN
Geçtiğimiz hafta Başkent'te beklemediği bir mağlubiyet alararak şampiyonluk yolunda avantajını kaybeden Galatasaray, 2007-2008 sezonunda olduğu gibi son 6 haftaya liderin 2 puan gerisinde giriyor. O sezon teknik direktörsüz çıktığı son 6 maçı kazanan Cimbom, sezonu şampiyon tamamlamıştı. Bu sezon olduğu gibi o dönemde de Galatasaray, son 6 haftada şampiyonluk yarışı verdiği 2 rakibiyle karşılaşacaktı. O sezon iç sahada Fenerbahçe'yi 1-0, deplasmanda ise Sivasspor'u 5-3 mağlup etmeyi başarmıştık ve şampiyonluk kupasını kaldırmıştık. Bu sezona geldiğimizde yine liderin 2 puan gerisindeyiz ve yine kalan 6 maçın 2'si şampiyonluk yarışı verdiğimiz iki takımla. Bu kez tek fark ikisiyle de iç sahada oynayacağız. Her şey bizim elimizde ve inşallah o sezon olduğu gibi 6'da 6 yaparak bu sezon da şampiyonluğa ulaşacağız.  

DURAN TOPLARA DİKKAT
Bu sezon Süper Lig'de Karabükspor'un ardından (21) duran toplardan en fazla gol yiyen ikinci takım (17) olan Galatasaray, ligde kalesinde gördüğü son 10 golün sekizi duran toplardan geldi. Takımımız bu konuda büyük sorun yaşarken, rakibimiz Başakşehir ise bu alanda iyi durumda.  Başakşehir ligde Fenerbahçe ve Göztepe'nin ardından (19'ar) duran toplardan en fazla gol bulan üçüncü takım (17, Beşiktaş ve Kasımpaşa ile birlikte). Kısacası duran toplara dikkat etmek zorundayız. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0