Süper Lig: Ateşle dans!

Süper Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen Galatasaray, sezonun 30.haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşılaştı. Rakibi karşısında maçın 17.dakikasında 2-0 öne geçen ancak oyunun 2-2'e gelmesine engel olamayan Fatih Terim'in öğrencileri, 83.dakikada Sinan Gümüş'ün golüyle altın değerinde bir 3 puana uzandı. Alanyaspor karşısında oyun içerisinde zaman zaman iyi bir görüntü çizmesine karşın savunmada da açıklar veren Galatasaray'da gecenin adamı kuşkusuz Fernando Muslera olurken, şampiyonluğa giden yolda galibiyetin şifrelerini hep birlikte inceleyelim..

1: Süper Lig'in bitimine 4 hafta kala Galatasaray en yakın takipçisi Başakşehir önünde 1 puan farkla lider durumda. Geri sayım.

2: Dün akşam Alanyaspor karşısında Galatasaraylı oyuncular takım arkadaşlarına 7 kez şut pozisyonu hazırladı. Takım arkadaşlarına 2 kez şut pozisyonu hazırlayan Mariano ve Bafetimbi Gomis öne çıktı.

2.1: Sonradan oyuna dahil olan Sinan Gümüş mücadeleyi 2 şut ile tamamladı. Genç oyuncu 3 puanı getiren golü kaydeden isim olurken bu sezon bunu 2.kez tekrarladı. Sinan hatırlayacağınız üzere Konyaspor karşılaşmasında da kenardan oyuna dahil olarak 86'da galibiyeti getirmişti. Şampiyonluk alameti.

3: Galatasaray adına dün akşam rakip kaleyi en çok yoklayan isim Garry Rodrigues oldu. 27 yaşındaki hücumcu rakip kaleye 3 kez şut atarken bu şutların hepsi isabetliydi. Bafetimbi Gomis'in attığı golde de Rodrigues pozisyonu hazırlayan isimdi.

3.1: Dün akşam Galatasaray'ın yıldız oyuncuları Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli rakipleri tarafından 3 kez faulle durduruldu. Alanyaspor forması giyen Welinton ve Sackey tarafından 2'şer kez faulle durdurulan Belhanda ve Feghouli maçın en çok faul yapılan isimleri oldu. 

4: Alanyaspor takım kaptanı Emre Akbaba dün akşam kaleye en çok şut çeken isim oldu. Galatasaray kalesini 4 kez yoklayan Akbaba, bu şutların 3'ünde isabet buldu.

4.1: Alanyaspor savunma oyuncusu Fabrice N'Sakala dün akşam maçın en çok top çalan ismi oldu. Kongolo sol bek 4 top çalma ile maçı tamamladı. 

4.2: Galatasaray'ın genç savunmacısı Jason Denayer dün akşam ceza sahası ve çevresinden 4 kez top uzaklaştırırken, 1 kez pas arası yaptı. Denayer'in partneri Serdar Aziz ise ceza sahası ve çevresinde 3 kez top uzaklaştırdı, 4 kez pas arası yaptı. Tandem.

5: Fernando Muslera'nın dün akşam yaptığı kurtarış sayısı. Uruguaylı file bekçisi özellikle oyun 2-2'e geldiğinde inanılmaz kurtarışlar yaparak galibiyette başrol oynadı.

6: Galatasaray bu sezon deplasmanda oynadığı 15 lig maçında 6.galibiyetini elde etti.

8: Alanyaspor karşısında sahadan 3 puanla ayrılan Galatasaray rakip kaleye 8 şut atarken, bu şutların 5'inde isabet buldu.

16: Galatasaraylı oyuncular dün takım halinde toplamda 16 kez orta denemesinde bulunurken bu ortaların sadece 4 tanesi isabetli oldu. Alanyaspor karşısında en çok orta denemesi yapan isim 5 kez ile Mariano olurken, tecrübeli oyuncuyu 4 orta ile Sofiane Feghouli takip etti.

16.1: Galatasaray'da dün akşam ikili mücadeleye en çok giren isim ünvanı 3 oyuncu arasında paylaşıldı. Alanyasporlu oyuncularla 16 kez ikili mücadeleye giren Fernando, Younes Belhanda ve Bafetimbi Gomis bu alanda öne çıkarken, Brezilyalı orta saha oyuncumuz Fernando ikili mücadelelerin 9'unda ayakta kaldı. Belhanda ve Gomis ise bu ikili mücadelelerin 7'sini kazanabildi.

21: Alanyaspor karşısında Galatasaray adına en çok pas hatası yapan isim Mariano oldu. Brezilyalı oyuncu 21 kez pas hatası yaparak dikkat çekti. Dikkat çeken bir başka ayrıntı ise Mariano bu pas hatalarının 14'ünü maçın ikinci yarısında yaptı.

%62: Galatasaray'ın dün akşam topla oynama oranı.

93: Dün gece topla en çok buluşan isim Mariano oldu. Tecrübeli savunmacı 93 kez topla buluşarak Galatasaray'ın hücum aksiyonlarında ne derece önemli bir yerde olduğunu gösterdi.

%95: Galatasaray adına dün akşam en iyi isabetli pas yüzdesine sahip olan isim Jason Denayer oldu. Belçikalı savunmacı 61/64 pas isabeti ile oynarken, Japon oyuncu Yuto Nagatomo da geceyi 29/31 pas isabeti ile tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0