Süper Lig: Domine ederek, hata yapmayarak..

Süper Lig'de şampiyonluğun kaderinin belirleneceği haftalara girilirken, Galatasaray zirvedeki rakibi Medipol Başakşehir'i evinde konuk etti. Rakibi karşısında oyunu sürklase eden, oyunda mutlak hakimiyet kuran Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak ligin bitimine 5 hafta kala yeniden zirveye yerleşti. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Mariano ve Serdar Aziz'den gelirken, zorlu mücadelenin istatistikleri adeta galibiyetin şifrelerini ortaya koydu. Maçın istatistiklerini birlikte değerlendirelim..

0: Medipol Başakşehir mücadelenin ilk yarısında 3 şut çekmesine karşın bu şutlardan hiç birisi kaleyi tutmadı. Konuk ekip ilk yarıda ayrıca hiç korner kullanamadı.

3: Maçın kilidini açan ve sol ayağıyla muhteşem bir gole imza atan Mariano her ne kadar 3 puanın fitilini ateşlese de, karşılaşmada en çok top kapan isim oldu.

3.1: Galatasaray'da dün akşam rakip oyuncuyu driblingle geçmeyi başaran en başarılı isim Yuto Nagatomo ve Garry Rodrigues oldu. Maçın en çok başarılı dribling yapan ismi ise 4 kez başarılı denemede bulunan Gael Clichy oldu.

4: Younes Belhanda dün akşam takım arkadaşlarına ceza sahası ve çevresinde 4 kez şut pası vererek takım arkadaşları arasında öne çıktı.

4.1: Galatasaray'da dün akşam rakip kaleyi en çok zorlayan isim Bafetimbi Gomis oldu. Fransız oyuncu mücadele boyunca rakip kaleye 4 şut çekerken sadece 1 isabet bulabildi.

4.2: Dün gecenin başarılı isimlerinden Ryan Donk dün akşam 4 kez top uzaklaştırarak takımına savunma anlamında önemli bir katkı sağladı. Hollandalı oyuncu bu alanda da ilk sırada yer aldı.

5: Galatasaray dün akşam rakip kalede 5 kez korner kullanırken, konuk ekibin köşe vuruşu sayısı 1 oldu.

15: Lider Galatasaray, dün akşam 90 dakika boyunca rakip kaleye 15 şut atarken bu şutların 6'sında isabet sağladı.

17: Karşılaşmanın en çok pas hatası yapan ismi 17 kez top kaybı yapan Ryan Donk oldu.

18: Galatasaray'da dün akşam en çok ikili mücadeleye giren isim Garry Rodrigues oldu. Yeşil Burun Adaları asıllı oyuncu rakipleriyle girdiği 18 ikili mücadelenin 10'unda ayakta kalan isim oldu.

20: Galatasaraylı oyuncular dün akşam takım halinde toplamda 20 orta açarken bu ortaların sadece 5 tanesinde isabet bulabildi. Takım halinde 20 orta açan Galatasaray'da bu ortaların %45'lik kısmını Mariano tek başına üretti, 9 orta.

%48: Galatasaraylı oyuncular dün akşam Medipol Başakşehir mücadelesinde rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %47'sinde ayakta kalan taraf olurken, hava topu mücadelelerinde de %48.5 üstünlük kurdu.

%55: Fatih Terim'in öğrencileri mücadelenin ilk yarısını %60 topla oynama oranıyla tamamlasına karşın mücadelenin 90 dakikası sona erdiğinde bu istatistik %55'e düştü. 

%80: Serdar Aziz dün akşam Emmanuel Adebayor ile girdiği 5 hava topu mücadelesinin 4'ünde kazanan tarafta oldu.

81: Galatasaray'da dün akşam en çok topla buluşan isim Ryan Donk oldu. Hollandalı orta saha oyuncusu 81 kez topla buluşmasına karşın 68 pas denemesi yaptı ve bu pasların 51'inde isabetli oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0