Süper Lig: Mağlubiyeti hak etmek..

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, sezonun 28.haftasında kapanış maçında Gençlerbirliği'ne deplasmanda konuk oldu. Rakibi karşısında sezonun en etkisiz görüntülerinden birisini sergileyen Fatih Terim'in öğrencileri, mücadelenin uzatma dakikalarında yediği golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı ve liderliği Medipol Başakşehir'e kaptırdı.

Ankara deplasmanında Fernando Muslera - Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Yuto Nagatomo - Selçuk İnan, Fernando - Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Garry Rodrigues ve Bafetimbi Gomis ilk onbiriyle başlayan Galatasaray sezonun en yüksek topa sahip olma oranını geride bıraktığı bir 90 dakika oynadı. Rakibi karşısında %76 topa sahip olma oranıyla maçı tamamlayan ve 500'den fazla isabetli pas yapan takımımız mücadelenin ilk dakikalarında rakip kalede tehlike yarattı. Belhanda'nın pası sonrasında kaleye ayağının içiyle gelişine sert vuran Selçuk, rakip kaleci Hopf'u geçemedi. Maçtaki en net gol fırsatı (belkide golden bile daha net?) 14.dakikada Deniz Yılmaz ile gelişti. Maicon'un orta sahada kaptırdığı top sonrasında Manu topla birlikte yarı alanı çabuk geçti, Serdar Aziz kademesine gelmesine rağmen Maicon markajındaki Deniz Yılmaz'dan ayrıldığında Manu topu takım arkadaşına aktardı. Deniz ceza sahası üzerinde topla buluştuğunda Fernando Muslera kalesini terk etti ve rakip forveti hataya zorladı. Dar açıdan kaleye vuran Deniz, çizgi üzerindeki Maicon'a takıldı ve Brezilyalı savunmacı böylece hatasını telafi etmiş oldu. Bu pozisyondan 4 dakika sonra sağ taraftan hareketlenen Mariano'nun arka direğe ortasını Garry Rodrigues ceza sahası çizgisi üzerine kafayla indirdi, Selçuk İnan sert vurdu ancak kaleci Hopf'u geçemedi. 36.dakikada Garry Rodrigues ile cılız bir atağı değerlendiremeyen Galatasaray, 38.dakikada Jailton'un dışarıya vurduğu kafa vuruşu sonrasında soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

İkinci yarıya Galatasaray başlarken, mücadelenin 56.dakikasında organize bir atak sonucunda Belhanda'nın pasında Bafetimbi Gomis en iyi yaptığı şeyi yaparak gelişine sert vurdu ancak savunmada Palitsevich son anda topa ayak koydu. Karşılaşmanın 60.dakikasında Galatasaray adına belki de günün en kötü şeyi oldu ve o dakikaya kadar her ne kadar hücumda varlık gösteremese de takımın organizasyon anlamında yönlendirici isimlerinden birisi olan Younes Belhanda kenara gelerek yerini Eren Derdiyok'a bıraktı. Mücadelenin yarım saatlik kısmı böylelikle Galatasaray adına "doldur-boşalt" oyununa döndü. Karşılaşmada 71.dakikada Gençlerbirliği adına tehlikeyi yaratan isim Sessegnon’un ortasına kafayı vuran Palitsevich oldu. Karşılaşmanın 80.dakikasında Selçuk İnan'ın yerine oyuna dahil olan Ryan Donk, kornerde Sinan Gümüş'ün ortasında önce kafayı vurdu ancak top takım arkadaşı Bafetimbi Gomis'te kaldı. Gomis rakip savunma oyuncusunun kendisine arkadan sarılmasına rağmen topu kontrol etmek istedi ancak başarılı olamadı, altı pas üzerinde top Hollandalı orta saha Donk'un önünde kaldı. Donk yakın mesafeden zoru başardı ve topu üstten dışarı gönderdi. Kalan dakikalarda kanat oyunlarını deneyen ve sürekli olarak içeriye doldur-boşalt oyunu oynayan Galatasaray aradığı hücum varyasyonlarını yaratamadı. Normal sürenin bitimine 3 dakika kala Bafetimbi Gomis ceza sahasında topla buluştu, rakibini bir sola yatırdı - önünü açtı ancak Fransız forvet tekrardan sağa doğru topu çekmek istediğinde aradığı şut açısını kaybetti, savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı. Karşılaşmada normal süre sona erdikten 2 dakika sonra Gençlerbirliği'ni hızlı hücumda atağa taşıyan isim Manu oldu. Oyunun son bölümünde ofansif orta saha rolünde devam eden Maicon topu kaptırdığında Manu ve Alper ceza sahasına dikine koşuya başladı. Manu'ya yaklaşık 30 metre refakat eden Fernando rakibine hamle yapmakta gecikince top Alper'in önünde kaldı ve ceza sahasına sol çaprazdan giren Alper Uludağ sert bir vuruşla fileleri havalandırdı; 1-0, Gençlerbirliği. Bu gol Galatasaray adına sadece mağlubiyet değil, liderliği de Başakşehir'e kaptırıldığının anlamına geliyordu. Bunun yanı sıra haftaya oynanacak karşılaşma öncesinde de avantajı turuncu-mavili takıma taşıyan goldü.. Kalesinde gördüğü kontratak golü sonrasında oyuna dönmeye çalışan ancak bir türlü ceza sahasında topu kontrol etmeyi başaramayan takımımız Süper Lig'de şampiyonluk yolunda Gençlerbirliği deplasmanında hiç hesaba katmadığı bir mağlubiyet alarak, zirve yürüyüşünde darbe aldı. 

Galatasaray adına sezonun en etkisiz performanslarından birisiydi denilebilir, istatistikler hücum anlamında kalabalık görünse de 1-2 pozisyon dışında "gollük" pozisyonu yoktu Fatih Terim'in öğrencilerinin. Alınan bu mağlubiyetin büyük kısmı, bazı taktik ve oyuncu değişiklikleri nedeniyle Terim'e yazar ancak oyuncuların saha içerisindeki iştahsız oyunu dikkat çekiciydi. Geçen hafta Trabzonspor karşısında sahayı dar eden takımdan bugün zerre eser yoktu. Galatasaray'ın maç sonu hücum istatistikleri de, oyunun tam zıttını söylese de rakamların aslında kuru bir gürültüden ibaret olduğunu gösteriyor.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0