Sarayda operasyon vakti!

Göztepe deplasmanında şampiyonluğu elde ettikten sonra kurmaylarıyla birlikte mevcut yönetim göreve devam edecekmiş gibi sezon sonunda transfer planlamasını yapan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, öncelikle takım içindeki oyuncularla ilgili karar veriyor. Tecrübeli hoca bu sezonki başarıda pay sahibi olan Ryan Donk, Jason Denayer ve Yuto Nagatomo'nun gelecek sezon mutlaka tutulmasını istiyor. Ancak sözleşmesi sona eren 6 isim için aynı fikirde değil..

Sporx'te yer alan habere göre; Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim takım içinde temizlik operasyonuna başladı. Sözleşmesi sona erecek Ryan Donk’un takımda kalması için rapor veren Terim, kiralık oyuncular Nagatomo ve Denayer konusunda da vakit kaybetmeden harekete geçilmesini istiyor. Yarım sezonluğuna İnter’ten kiralanan Japon sol bekin bonservisi İtalyan kulübünden alınacak. Denayer ise şartların oluşması halinde Manchester City’den tekrar kiralanacak. 

Hakan Balta, Yasin Öztekin, Koray Günter, Iasmin Latovlevici, Cedric Carrasso ve Eray İşcan’ın yıllık maaşlarının toplamı 4 milyon 960 bin Euro yani 27 milyon liraya denk geliyor. Maaş bütçesinde sağlanacak bu tasarruf ile yeni transferlerin önü açılacak. Terim'in göreve geldikten sonra pek fazla forma şansı vermediği 4 oyuncunun menajerleriyle görüşülerek kendilerine takım bulmaları istenecek ve gelen teklifler değerlendirilecek. Bu isimler Ahmet Çalık, Tarık Çamdal, Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok.. 

Sarı-kırmızılı kulübün bu oyuncular için gelecek teklifleri değerlendirmesinin yanı sıra oyuncuların maaş yükü de düşünüldüğünde 15 milyon euro'luk bir opsiyonun da buradan açılması bekleniyor. Fatih Terim'in kadroda düşünmediği isimlerin tamamı takımdan ayrılması halinde Galatasaray yeni sezon öncesi kadro planlamasında yaklaşık 20 milyon euro civarında bir hareket alanına sahip olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0