Akıllardaki en büyük endişe: Özbek'in dönüşü!

Galatasaray'da 26 Mayıs Cumartesi günü Olağan Genel Kurul yapılacak. Bir önceki baskın seçime oranla çok daha sönük bir süreç geçiyor. Aday sayısı 4, mevcut başkan Mustafa Cengiz, eski başkan Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu. Adaylar seçim çalışmalarını son sürat sürdürürken sanırım herkesin aklında ise o malum soru var; Dursun Özbek yeniden başkan olabilir mi?

Galatasaray hem mali hem sportif olarak en berbat başkanlık dönemlerinden birini bir önceki başkan olan Dursun Özbek döneminde geçirdi. Öyle ki Dursun Özbek'in baskın seçimden hemen önce Fatih Terim'i takımın başına getirmesi de kendisini kurtaramadı ve Mustafa Cengiz başkanlığa geldi. Fakat ardından yapılan genel kurulda kendisi ibra edilirken dikkat çekici bir hareket bizlere yansıdı; "Sizinle görüşeceğiz" resti.

Bu seçim Galatasaray'ın en azından kısa vadeli geleceği için çok büyük önem arz eden bir seçim. Galatasaray'ı zerre kadar sevmediğine gönülden inandığım Dursun Özbek, adeta postalandığı kulüp başkanlığına tekrar cesaret edip başkan adayı olabiliyor. Onu ibra eden benim gözümde "Galatasaray hainleri" bir yana, birkaç gün kala bazı satılık sosyal medya hesapları bile kendisini destekler vaziyete gelmiş.

Dursun Özbek daha önce kaybetmiş birisi. Bir daha kaybetmemesi için hiçbir sebep yoktu, hele ki görünürde başarılı bir Mustafa Cengiz yönetiminden sonra.. Elbette ki Galatasaray'dan bahsettiğimiz için bu noktada da bir tuhaflık oluştu. Dursun Özbek'i tek bir çatı altında mağlup etmeyi başarmış muhalif kesim, ikiye hatta üçe bölünerek tarihin en rezil başkanlık dönemini bizlere yaşatan adayın şansını arttırmayı başardılar.

Mustafa Cengiz, baskın seçim döneminde elini taşın altına koymuş bir isim. Artısı, eksisi bir sürü faktör olabilir. Fakat sırf bu bahsettiğim faktörden dolayı bir dönem boyunca bu takımı idare etmesi en optimum seçim olarak duruyor. Bu işin duygusal bir kısmı yok ne yazık ki, olaya tamamen mantık çerçevesinde yaklaşmak gerekiyor. Mustafa Cengiz, gösterdiği düzgün grafikten ötürü bir oy kitlesine sahip. Dursun Özbek'in de belirli bir oy kitlesi olduğunu biliyoruz, bunların bir kısmı da satın alınmış insanlar zaten.. Fakat bu başkanlık sürecinde ortaya çıkan Ali Fatinoğlu ve Ozan Korkut'un nasıl bir oy bloğuna sahip oldukları meçhul. Bu isimler ne yazık ki muhalif oyu parçalayarak Galatasaray'ı asla çıkışı olmayan bir Özbek dönemine sürüklemektedir.

Başkan adayı Mustafa Cengiz, en büyük taahhüt olarak Mayıs ayında olağan seçimi tekrar düzenlemeyi kurula sunmuştu. Herkes tarafından takdir gören bu davranış gerçekten de uygulandı. Cengiz, Ünal Aysal gibi bu tarz bir davranışı sunmayabilirdi. Fakat sırf bu olumlu vaatin sonucu olarak aday olan kişiler ne yazık ki Dursun Özbek'in başkanlık yolunu açmaktadır. Projeleri ne olursa olsun, benim bu seçim için görüşüm Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu'nun sonucu bariz bir şekilde etkileyecek adaylar oldukları. Benim tarafım Galatasaray olduğu için, bu seçim dileğim Dursun Özbek'in kazanmaması yönünde.. Umarım kulübümüz için en doğru olan karar verilir.

Rengimiz belli; her zaman başarıya koşan etik bir Galatasaray!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0