Ataman Güneyligil: Final Four'daki sonuç hayal kırıklığı.

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı Başantrenörü Ataman Güneyligil, GS TV'ye açıklamalarda bulundu. Final Four'daki sonucun hayal kırıklığı olduğunu belirten Ataman Güneyligil, gelecek sezon için hırslı ve vazgeçmeyen bir takım kuracaklarını da belirtti. Ataman Güneyligil'in açıklamaları şu şekilde...

FINAL FOUR’DAKİ SONUÇ HAYAL KIRIKLIĞI
Sezonun hedef turnuvasıydı. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Sakatlıklar yaşadık. Bütün oyuncuların tam olduğu 2 antrenman yapabildik. Final Four’daki sonuç buna bağlanabilecek bir sebep değil. Final Four’daki ilk günkü sonuç tam bir hayal kırıklığı. Transfer döneminde oyuncuların kafasının karışması önemli oldu.

SEDA VE NESLİHAN İÇİN ÜZGÜNÜM
Seda, Neslihan ve aynı şekilde Gözde için çok üzgünüm. Onlar Türk voleybolunun kayıpları. Bu oyuncular Türk voleybolunun tarihi. Neslihan Türkiye’de voleybolun sevilmesine çok fazla emek gösteren bir oyuncuydu. Türk voleybolu bu kadar büyüdüyse ve istihdam yarattıysa bu arkadaşlarımızın emeği var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Yapmamız gereken onların kapasitesinde oyuncular yetiştirmek. Yeni yıldızlar, yeni sporcular ve yeni yüzler voleybolu onların bıraktığı seviyeden daha yukarıya taşımalılar.

HIRSLI, İSTEKLİ VE VAZGEÇMEYEN BİR TAKIM KURACAĞIZ
Türkiye genelinde çok yetenekli oyuncular yetişiyor. Gelecek açısında bir sıkıntımız olacağını sanmıyorum. Galatasaray için 7-8 yıl önce altyapı sistemi planı yapmıştık. Önemli bir altyapı projesi yapıp, oradan oyuncuları A takıma almak için. Galatasaray Kulübü’nün mevcut borç alacak durumunda bunu ne Başkan ne de Yönetim Kurulu gerçekleştirebilir. Şimdi bir bütçemiz var, bu bütçeyi tek bir sporcuya veren takımlarla aynı hedef için savaşıyorsunuz. Kuvvetli bir sponsor desteği olmadan yapamıyorsunuz. 25 milyon liralara yakın bir takım kurmak ne kadar mantıklı olur? Altyapı oyuncularımızı A takıma alma planımız meyvelerini verdi. Erkek takımımız bu sene bu şekilde ilerledi. Gelecek sezon altyapı oyuncumuz Dilara Gedikoğlu A takımımızda yer alacak. Hırslı, istekli ve vazgeçmeyen bir takım kurup hedeflerimize ulaşacağız.

VAKIFBANK MAÇINDAN SONRAKİ AÇIKLAMALARIM YANLIŞ ANLAŞILDI
Vakıfbank maçından sonra yaptığım açıklamalar yanlış anlaşıldı. Şu konuda bir hata yaptığımızı düşünüyorum. Maç bitiminin hemen ardından maçın stresi, gerginliği ve siniri düşünmeden ve istemeden Galatasaray Televizyonu aracılığıyla ekranlara yansıyor. Sponsorluk gibi konulara değindim. Amacım yayın sayıları ve Vakıfbank’ın bu konuda kollandığıydı. TRT Spor’un Sultanlar Ligi’nin yayınlanmasında Vakıfbank’ın önemli bir desteği olduğunu öğrendim. Bu durumda söylediğim şey yanlış duruma düşmüş oluyor. Önemli bir reklam veren kurumu şikayet etmiş oluyorsunuz. Tekrardan bu gerçeklerin bilinmesini istedim. İkincisi hakemlerle ilgiliydi. Bu konuda sözlerimin arkasındayım. Bir fabrika düşünün bir kanadı kötü çalışıyor diye tüm fabrikanın gidişatı etkilenmez. Ben bu işe profesyonel olarak yaklaşmadıklarını, gerekli ilgi ve alakayı göstermediklerini düşünüyorum. Bu sene 350’ye yakın antrenman yapmışken, milyon euroluk bir takımı çalıştırırken kendilerinin ayda bir kere seminerle ne kadar yeterli bilmiyorum. Adalet dağıtıcısı hakemlerin çalışmalarının yeterli olmadığını düşünüyorum. Gözlemci ve hakemler derneğinin tehditvari açıklamalarından dolayı kınıyorum. Federasyonumuz çok başarılı. Hem kulüp hem de milli takımda. Benim başında olduğu U23 Milli Takımı Dünya Şampiyonu oldu.

TÜM EKİBE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Birtakım zorluklara rağmen emeklerini sahaya yansıtmaya çalışan tüm ekibe teşekkür ediyorum. Bir sürü bahane sayılabilir ama sonuç tektir. Sonuç bu sene hedeflenen başarılarının yakalanamadığıdır. Bu sonuçtan dolayı taraftarlarımızdan, yönetim kurulumuzdan, bu takımın kurulmasında emek harcayan herkesten özür diliyorum. Ben başantrenör olduğumdan dolayı ekibime söylediğim işimizin sadece A takım değil. Altyapılar da bana bağlı. A takım sezonu kapandı. Taç Spor’da sezon devam ediyor. Genç takımımızın bir turnuvası var yakın zamanda. Dünyanın en güzel şeyi bebek sahibi olmak. Onu ikinci plana attığımız hatta unuttuğumuz anlar yaşadık. Novara maçını 3-2 kaybetmek beni çok üzmüştü. Kosheleva’nın sakatlığı beni çok üzdü. O gün eve döndüğümde Nihan bana bizim bir bebeğimiz var biraz ona odaklan dedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0