STSL | Dominasyon!

Sezonun son haftasına şampiyonluk maçında Fatih Terim geçen haftaki ilk 11'de değişiklik yapmadan başladı. Açıkçası Fatih hocanın maça genç, tecrübesiz Denayer ve Linnes yerine Maicon ve Mariano'yu tercih etmesini bekledim ancak hoca kazanan kadroyu bozmamayı tercih etti. Maçın ilk yarısında bu tecrübesizlik oyunculara da yansıdı. Linnes 2-3 kez çizgiye inerken o kadar acele etti ki normalde asist yapacağı pozisyonları rakibe attı. Denayer de yine maçın başında Göztepe'nin maç boyuncaki tek pozisyonunda topu en tehlikeli bölgeye uzaklaştırdı. Selçuk'un önüne harika bir pas oldu ancak Selçuk'un şutu Muslera'da kaldı.

Takımda kupa kazanan, şampiyonluk yaşayan oyuncu sayısı o kadar azdı ki gol yemediğin sürece şampiyon olacaklarını bilseler bile topu kontrol etmekte bile zorlandılar. 2012 şampiyonluğunda Galatasaray'da buraları oynamayı bilen oyuncu sayısı bugünkünden çok çok daha fazlaydı. Dün sahada Garry'nin, Linnes'in ayağının altından topu kaçırdıklarını pek çok kez gördük. Takımdaki bunu yaşamış tek oyuncu Muslera vardı.

Gomis sezonun verdiği yorgunlukla ve deplasmanlardaki fobisine ilk yarı bir kez daha yenildi. İkinci yarıda ise denemeye devam etti ve sonunda penaltıyı aldı. Son 3 maçta 2 kez çok kritik penaltıları kaçıran Gomis'in ısrarla penaltıyı yine atmak istemesi ve topu alıp atması şampiyonluğu ne kadar istediğinin göstergesiydi. Akhisar maçında göz yaşlarına boğulan dev adam bu kez atınca 5 dakika civarı gol sevinci yaşadı.

Belhanda dışında orta sahada hatta takımda topa basacak, kafasını kaldıracak kimse olmadığından Galatasaray fazlaca yan pas yaptı. Galatasaray'ın girdiği tüm pozisyonlarda veya tehlikeli hücumlarda Belhanda'nın ayağından başlaması veya direkt pozisyona sokan ismin o olması bunun en güzel kanıtıydı. Bu maç normal sezon maçı olsa veya maç TT Arena'da oynansa Galatasaray çok daha önce skoru bulabilirdi.


Fatih Terim 9 sezonda 7. şampiyonluğuna ulaştı. Toplamda 17. kupası.. Fatih Terim genel imajı ve Galatasaraylı kimliği olmasa muhtemelen Hollanda için Cruyff ne ise Türkiye için o anlama gelecekti. Oluşturduğu bu dominasyon başlı başına çok büyük bir başarı. 96-00, 11-13 ve şimdi de 2018 her dönem varlığını sürdürebilen her nesilde seveni olan bir hoca oldu artık. Galatasaray şampiyon olduysa burada en büyük pay yine Fatih Terim'in ve muhtemelen kariyerindeki en zor en yorucu şampiyonluğu. Geleceğe veya geçmişe dair pek çok şey yazılabilir ama bugün şampiyonu ve mimarı tebrik etme zamanı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0