Tarih yazarı Fatih Terim!

Türkiye’nin en çok kupa kazanan teknik direktörü olan Fatih Terim, bu sezonki şampiyonlukla 17. kez kupa mutluluğu yaşadı. Galatasaray’ın 21 lig şampiyonluğunun 7’sinde de İmparator’un imzası var.

Dile kolay... Tam 17 kupa... Türkiye’nin tartışmasız en başarılı teknik direktörü Fatih Terim, Göztepe deplasmanında hedefe ulaşarak yine tarih yazdı. Koleksiyonuna 17. kupayı ekleyen İmparator, başarılarının tamamını Galatasaray’da yaşarken, kırılması zor bir rekora ulaştı. Cim Bom ligde 21. kez şampiyon olurken, bunların 7’sinin altında Terim’in imzası var.

İşte koleksiyonu...
Sarı-Kırmızılı ekip, Türk futbolunun Avrupa kupalarındaki en önemli başarısı olarak gösterilen UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılında Terim’le elde ederken, tecrübeli çalıştırıcıyla bugüne kadar 7 lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu, yani toplamda 17 kupa kazandı.

Futbolcular ona koştu
Galatasaray’daki 4. döneminde kendi söylemiyle en anlamı şampiyonluklarından birini kazanan 64 yaşındaki teknik adam, maç sonunda büyük sevinç yaşadı. Son düdüğün ardından ellerini havaya açarak, “Allah’ım sana şükürler olsun” diyen Fatih Terim’i, Bornova Stadı’ndaki 550 Galatasaray taraftarı da “İmparator” tezahüratlarıyla bağrına bastı. Futbolcular ise Terim’i kucaklayıp, havaya attı ve şampiyonluk sevincini paylaştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0