Kadın Basketbol | Yeni Sezona Dair...

2017-2018 sezonunda Marina Maljkovic koçluğunda Eurocup şampiyonu apoletini alan Galatasaray, lige ise play off çeyrek finalinde Yakın Doğu Üniversitesi'ne elenerek erken veda etti. Biz de sizler için hem geçen sezona bakış atacağız, hem de gelecek sezona dair birkaç kelam edeceğiz...

2016-2017 sezonunda taraftarlarına ve basketbolseverlere keyif veren bir oyun seyrettiren Sarayın Sultanları, 2017-2018 yaz transfer dönemini çabuk tamamladı. Oyuncu tercihlerinde Ayşegül Günay, Jelena Dubljevic, Gintare Petronyte gibi geçmiş sezonlarda da Galatasaray forması giymiş isimler tercih edilirken, Olivia Epoupa takıma dahil olan bir başka isim oldu. Ancak WNBA'de oynarken sakatlanan Moriah Jefferson, koçun kafasındaki planları bozdu. 

Bir önceki sezondan da hatırlayacağımız üzere, Sırp koçun yarattığı tarz rakibin sahasında baskı, hızlı hücumlar ve tempolu set oyunlarıydı. Bu tarzın 1 numaralı aktörü ise Moriah Jefferson idi. Genç guardın sakatlığı, takımı Allie Quigley transferine götürdü. Quigley'in Jefferson'a göre daha skorer bir isim olduğu kesin. Ancak koçun kafasındaki tarz mıydı? Hayır. Maljkovic'in planları bozulunca, Galatasaray sezon başında ne oynadığını bilmeyen bir takıma dönüştü. Quigley ile bir şekilde maç kazanılıyordu ancak tam bir takım yoktu sahada. Ardından Quigley'in sakatlığıyla zaten Galatasaray hücumda 'göz kanatan' bir takıma dönüştü. Savunma ise sezon başından beri sıkıntılıydı zira forvetler bu konuda pek de yetenekli değildi. 

Yönetim değişikliği, Euroleague'den elenmek, Quigley'in dönüşü takıma yaradı. Yeri gelmişken söyleyelim, eğer yıldız skorer sakatlanmasaydı belki de Eurocup şampiyonluğunu değil, Euroleague çeyrek finalini konuşuyor olacaktık. Her neyse, Galatasaray için bir hedef varsa, o renkler o hedefe bir şekilde ulaşır. Hem Avenida deplasmanından çıkan takımın oyunu, hem de Sinan Erdem'deki final atmosferi bu sezon hafızalardan silinmeyecek iki anekdot olarak kalacak. 

Gelecek sezondan bahsetmek gerekirse; öncelikle şunu söylemek gerekir ki Galatasaray için sezon biteli 20 gün oluyor. Sezonu devam eden ligdeki diğer rakiplerden bile transfer haberleri gelmeye başlarken, Galatasaray'ın bu kadar sessiz kalması üzücü bir durum. Moriah Jefferson takıma katılacaksa ve Olivia Epoupa kalacaksa 2016-2017 sezonundaki gibi keyifli bir basketbol izleyebiliriz, tabii takımdaki diğer parçaları da görmek gerekecek. Ayrıca Marina Maljkovic, Eurocup şampiyonluğundan sonra GS TV'ye konuk olmuş ve ''Gelecek sezon 5-10 genç oyuncu rotasyonu düşünüyorum'' demişti ki asıl heyecan verici nokta da bu. Galatasaray Gelişim takımı şampiyon olarak bir üst lige çıktı ve o takımda gerçekten çok kaliteli kumaşlar var. Koç bu kumaşları nasıl işleyecek, merak uyandıran bir konu.

Ve son olarak, geçilen her sezon gösteriyor ki yerel ligde şampiyon olmak için kaliteli yerli rotasyonuna da sahip olmak gerekiyor. Evet genç oyuncuların gelişimi önemli ama rotasyona kaliteli yerli isimler eklenmezse işler bir süre sonra çıkmaza girebilir...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0