STSL | Şampiyonluk maçı!

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup eden Galatasaray, ligin son haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak. Şampiyonluk için 1 puanın yettiği karşılaşma öncesi Galatasaray'da herhangi bir eksik bulunmuyor. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği karşılaşma öncesinde öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde...

15 YIL SONRA GÖZTEPE DEPLASMANI
2002-2003 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden ve çeşitli sebeplerden ötürü 3.Lig'e kadar düşen İzmir temsilcisi geçtiğimiz sezon TFF 1.Lig play-off finallerinde Eskişehir'i mağlup ederek yaklaşık 15 sezon aradan sonra adını Süper Lig'e yazdırmıştı. Ligde 2002-03 sezonunda rakibine konuk olan Galatasaray, İzmir Atatürk Stadı'nda oynanılan karşılaşmada sahadan Ali Lukunku'nun golüyle 1-0'lık galibiyetle ayrılmıştı. O sezon Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim'di. 

İki ekip lig tarihinde toplam 51 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 27'sini Galatasaray kazanırken, 11 kez rakibine mağlup oldu. İki takımın ligde oynadığı son 22 maçın 16'sını Galatasaray kazandı. Göztepe'nin ev sahipliğinde oynanan mücadelelerde ise Galatasaray 12, Göztepe 8 kez galip geldi. Bu maçlarda Göztepe’nin 22 golüne Galatasaray 36 golle karşılık verdi. Ayrıca teknik direktörümüz İmparator Fatih Terim, teknik direktör olarak Süper Lig'de Göztepe ile oynadığı beş maçı da kazandı. Terim'in Süper Lig kariyerinde Göztepe'den daha fazla maç oynayarak yüzde 100'lük galibiyet oranı yakaladığı tek rakibi Dardanelspor (6 maç).

Sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray, Rodrigues, Yasin Öztekin ve Maicon'un golleriyle 3-1 kazanmayı başarmıştı.

SON 11 MAÇTA YALNIZCA 1 MAĞLUBİYET
Spor Toto Süper Lig'te şampiyonluk için büyük bir avantaj yakalayarak son hafta lider giren Galatasaray, ligdeki son 11 maçının dokuzunu kazandı (1B 1M) ve son beş maçında sahadan galip ayrıldı. Galatasaray en son 2014-2015 sezonunda aynı sezon içinde 6 maçlık galibiyet serisi yakalamış, onda da sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. Rakibimiz Göztepe ise sahasında oynadığı son 10 lig maçının sadece birinde mağlup oldu (6G 3B). Galatasaray bu sezon deplasmanlarda oynadığı 16 maçta 28 gol attı, 24 gol yedi ve toplam 23 puan topladı. Rakibimiz Göztepe ise sahasında oynadığı 16 maçta 30 gol attı, 22 gol yedi ve 29 puan topladı. 

33 HAFTANIN 25'İNDE LİDER
Sezona #Hedef21 parolasıyla giren ve taraftarıyla kenetlenerek büyük bir güç oluşturan Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de 33 haftanın 25'inde puan tablosunun zirvesinde yer aldı. Ligde başka hiçbir takım bir sırada daha uzun süre kalmadı. Şampiyonluk için İzmir deplasmanından 1 puan alması gereken takımımız, Süper Lig'de en son 1997-1998 sezonunun şampiyonluk maçını İzmir'de oynamıştı (9 Mayıs 1998). O maçta da takımın başında Fatih Terim vardı ve Galatasaray, Karabükspor'u 2-3 mağlup etmeyi başararak, şampiyon olmuştu. 

BAFETIMBI GOMIS REKORA 1 GOL UZAKTA 
Galatasaray'ın sezon başında transfer ettiği Bafetimbi Gomis, geride kalan 33 haftada attığı 28 golle ligin en golcü oyuncusu konumunda. Gol krallığında zirvede bulunan Gomis bunun yanında 28 golle birlikte Alex'in Süper Lig tarihinde en çok gol atan yabancı oyuncu olma rekorunu da egale etti. Gomis son hafta 1 gol daha atması durumunda lig tarihinin en çok gol atan yabancı oyuncusu olacak. Tecrübeli oyuncu attığı gollerin yanı sıra 5 de asist yaptı. 

KONSANTRASYONU BOZMAK YOK! 
Sezon başından bu yana taraftarıyla, takımıyla şampiyonluğu en çok isteyen, en çok hakeden takım olan Galatasaray hedefe artık sadece 90 dakika uzakta. Rakiplerinin yaptığı puan kaybıyla büyük bir avantaj yakalayan Galatasaray, İzmir'den 1 puanla döndüğünde şampiyon olacak. Bütün sezon edilen duaların, çekilen çilelerin, verilen emeklerin karşılığını bulması için son 90 dakika kaldı. Bu 90 dakikada en az geçmiş olan 33 haftada olduğu gibi konsantre olmak şart. Büyük bir avantaja sahip olmamıza rağmen Cüneyt Çakır'ın çalacağı son düdüğe kadar hiçbir şey bitmemiş olacak. Herkesten çok hakettiğimiz şampiyonluğu almak için oğlum göreyim sizi! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0