STSL | 90 dakika daha konsantrasyon!

Hedef 21'e, son 180 idi kaldı 90! Galatasaray, Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 33. hafta maçında Yeni Malatyaspor karşısında, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda  hata yapmadı ve 2-0 galip gelerek, son haftaya girilirken puanını 72 yaparak, liderliğini sürdürdü.

Galatasaray maça Muslera, Linnes, Maicon, Denayer, Nagatomo, Donk, Fernando, Garry Rodrigues, Sinan Gümüş, Belhanda, Gomis ilk onbiriyle başladı. Maçın henüz ilk saniyelerinde Sadık, oyuna sakin başlanacağını düşünerek rahat bir pas ile rakibine oynamak isterken Rodrigues araya girdi ve sağ taraftan içeriye girdi, Belhanda'yı gördü; Belhanda ise boş ağlara topu gönderdi ve ligin bu sezon en hızlı golü ile Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. İlk golden sonra da iştahlı oyununu sürdüren Galatasaray, 12. dakikada Belhanda'nın şık bir vücut çalımıyla başlattığı hücumda, Rodrigues topu seri bir şekilde ceza sahasına sürdü ve bu sefer içerideki Gomis'i gördü ve durum 2-0 oldu. Gomis bu golle Süper Lig'deki 28. golünü attı ve Alex'in bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu rekorunu egale etti. Maçın ilk yarısında baskılı bir oyun oynayan Galatasaray'da 2. golün 5 dakika sonrasında dakikalar 17'yi gösterirken Rodrigues ile gole yaklaştı. Rodrigues'in ceza sahasından şutu üstten auta gitti. 27. dakikada Galatasaray yine Rodrigues ile gole çok yaklaştı. Sinan Gümüş orta sahadan aldığı topu çok güzel taşıdı, sol kanattaki Rodrigues'i gördü, Rodrigues'in sol ayak plasesini kaleci Farnolle yumuşattı, daha sonrasında savunma pozisyonu uzaklaştırdı. 44. dakikada  Boutaib ile sol çaprazdan Galatasaray kalesini yoklayan Yeni Malatyaspor, tehlike yaratamadı. Galatasaray'ın baskın oyunu ile geçen ilk yarıyı Galatasaray 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıya Galasaray durgun başladı ve etkili olan taraf Yeni Malatyaspor'du. Konuk ekip ilk 10 dakikada Eren ve Adem'in bireysel performanslarıyla tehlike yarattı. 56. dakikada Sadık, Maicon'a yaptığı hareket sebebiyle sarı kart gördü. 61. dakikada ise yedek kulübesinin hemen önünde bir ikili mücadelede tartışan Garry Rodrigues ve Boutaib sarı kart gördü. 64. dakikada Sinan'ın pasıyla topla buluşan Fernando dar açıdan çektiği şutta kaleciyi aşamadı. 68. dakikada Doria, Muslera yaptığı hareket sebebiyle sarı kartla cezalandırıldı. Aynı dakika içinde Sinan Gümüş, yerini Yasin Öztekin'e bıraktı. 76. dakikada iki Malatyasporlu futbolcu çarpıştı. Pozisyonun içindeki isimlerden Chebake, sakatlanarak sahadan ayrılmak zorunda kaldı. Yeni Malatyaspor 3 oyuncu değişikliğini gerçekleştirdiği için kalan dakikalarda Malatyaspor karşılaşmayı 10 kişi sürdürmek zorunda kaldı. Karşılaşmanın son 10 dakikalık bölümünde Galatasaray, farkı arttıracak birçok pozisyon buldu: 81’de orta sahadaki baskıyla kapılan topta Belhanda, 20-25 metre  sürüklediği topun ardından ara pasını Gomis’e aktaramadı.  89’da ise Yasin’in şutundan sonuç çıkmadı.  90. dakikada Donk’un yerine oyuna giren 2000 jenerasyonun en önemli isimlerinden Ozan Kabak, Galatasaray formasıyla kariyerindeki ilk resmi maça çıktı. Galatasaray maçın ilk bölümünde Rodrigues'in asistleriyle, Belhanda ve Gomis'in ayağından bulduğu gollerle maçı 2-0 kazandı ve İzmir'e lider olarak, şampiyonluk için gidiyor.

90 dakika daha KONSANTRASYON!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0