STSL | Adım adım şampiyonluğa...

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında lider Galatasaray, Teleset Mobilya Akhisarspor'a konuk oldu. Şampiyonluk yolunda çok kritik olan karşılaşmayı takımımız Garry Rodrigues'in attığı gollerle 2-1 kazandı ve puanını 69'a yükselterek liderliğini sürdürdü. 

Galatasaray kaşılaşmaya Muslera, Linnes, Denayer, Serdar Aziz, Nagatomo, Donk, Fernando, Selçuk, Feghouli, Rodrigues ve Bafetimbi Gomis ilk onbiriyle başladı. İki takımında kontrollü başladığı maçta ilk 10 dakika golsüz geçirdi. Galatasaray 15. dakikada Garry Rodrigues ile golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Sofiane Feghouli'nin içeri çevirdiği topta Rodrigues dokundu ve takımımızı 1-0 öne geçirdi. Bu golden 3 dakika sonra 2. gol geldi. Selçuk İnan'ın pasında hareketlenen Rodrigues rakibinden şık bir hareketle sıyrıldı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Rodrigues, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi. 20. dakikada Seleznyov'un pasıyla ceza alanında topla buluşan Onur Ayık'ın sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta Muslera gole izin vermedi. 31. dakikada hakem Ali Palabıyık skandal bir karar verdi ve Akhisarspor penaltı kazandı. Bu pozisyonda Sofiane Feghouli sarı kart gördü ve Malatyaspor maçında cezalı duruma düştü. Akhisarspor'da kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Soner Aydoğdu, topu dışarı attı. 41. dakikada Ryan Donk sarı kart gördü. 44. dakikada Rodrigues'in sert şutu direkten döndü. Pozisyonun devamında Feghouli'nin yerden vuruşu az farkla dışarı çıktı. İlk yarıda başka gol olmadı ve takımımız soyunma odasına 2-0 önde girdi. 

İkinci yarıya ev sahibi ekip golle başladı. 50. dakikada Seleznyov'un vuruşundan direkten dönen top Serdar Aziz'e çarptı ve ağlara gitti, skor 1-2 oldu. 53. dakikada kazanılan serbest vuruşta Selçuk'un vuruşunu kaleci son anda çeldi. 59. dakikada Rodrigues'in pasında ceza sahasında topla buluşan Denayer'in vuruşunda top savunmadan döndü ve Gomis'in önünde kaldı. Gomis'in sert vuruşu dışarı çıktı. 62. dakikada zor pozisyonda Serdar Aziz kafa vuruşunu yaptı ancak top az farkla dışarı çıktı. 70. dakikada Sinan Gümüş ve Yasin Öztekin oyuna girdi, Feghouli ve Selçuk İnan oyundan çıktı. 77. dakikada sakatlanan Serdar Aziz oyundan çıktı, Maicon oyuna girdi. 90. dakikada penaltı kazandık. Sinan Gümüş'ün pasında ceza sahasına giren Martin Linnes, yapılan müdahale sonrasında yerde kaldı ve penaltı kararı çıktı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Gomis, penaltıyı kaçırdı. 90+4. dakikada Yasin'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Gomis, sert vurdu ancak top kaleciden döndü. 90+6. dakikada Bilal Kısa'nın sert vuruşunda Muslera gole izin vermedi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve takımımız mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 69'a yükselten takımımız, en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını da 2'ye yükseltti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0