STSL | Konsantrasyon!

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta deplasmanda Akhisarspor'u 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdüren Galatasaray, ligin 33. haftasında Ali Sami Yen'de Evkur Yeni Malatyaspor'u konuk edecek. 12 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00'da oynanacak olan karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Sarı kart cezası nedeniyle Feghouli'nin oynayamayacağı karşılaşma öncesinde öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde...

İÇ SAHADA KAYBETMİYORUZ
Galatasaray ile Yeni Malatyaspor, tarihlerinde ilk kez bu sezonun ilk yarısındaki maçta karşılaşmış, sahadan galibiyetle ayrılan taraf Yeni Malatyaspor olmuştu (2-1). Bu sezon Spor Toto Süper Lig'te sahasında çıktığı 16 maçta 15 galibiyet elde ederek topladığı 46 puanla bu alanda ligin zirvesinde yer alan Galatasaray, geçen sezonu da dahil ettiğimizde sahasında 18 maçtır yenilmiyor ve 11 maçtır kazanıyor. Takımımız sahasında oynadığı son yedi maçın beşinde gol yemedi. 

Sahasında 15 maçta 44 gol atan Galatasaray, yalnızca 9 gol yedi. Rakibimiz Yeni Malatyaspor ise deplasmanlarda oynadığı 16 maçta 4 galibiyet, 8 mağlubiyet ile 16 puan topladı. Deplasmanlarda yalnızca 13 gol atan Yeni Malatyaspor, kalesinde ise 22 gol gördü. Yeni Malatyaspor ligde beş maçtır kazanamıyor (3B 2M). Rakibimiz ligde oynadığı son iki maçta da gol sesi çıkmadı. Ayrıca Yeni Malatyaspor ligin ikinci yarısında Karabükspor'un ardından (3) deplasmanda en az gol atan ikinci takım (8 maç, 4 gol). Galatasaray ise ligin ikinci yarısında iç sahada en az gol yiyen takım (7 maç 2 gol).

EN GOLCÜ GALATASARAY
Ligde şu ana kadar 72 gol atan Galatasaray, son 12 sezonda ilk 32 haftalar itibarıyla en yüksek gol sayısına ulaştı. Galatasaray, en son 2005/06 sezonunun 32. haftasında 77 gol atmış, o sezonu da şampiyon olarak tamamlamıştı. Yeni Malatyaspor ise Karabükspor'un (20) ardından ligin en az gol atan üç takımından biri (35, Gençlerbirliği ve Konyaspor ile birlikte). Ayrıca Galatasaray, bu sezon ligde kalesinde Fenerbahçe'nin (103) ardından en az isabetli şut gören takım (105). Yeni Malatyaspor ise bu alanda 4. sırada (118).

ETKİLİ İSİM: GARRY RODRIGUES
Galatasaray'da Fatih Terim'in göreve gelmesiyle performansı yükselen isimlerden olan Garry Rodrigues, Beşiktaş ve Akhisarspor maçlarında alınan galibiyette başroldeki isimdi. Rodrigues, Beşiktaş maçında asisti yapan Nagatomo'yu kaçırırken, 2. golü atmış, Akhisar maçında ise galibiyeti getiren 2 golü de atan isim olmuştu. Fatih Terim öncesinde ligde 1 gol, 3 asist ile oynayan Rodrigues, Fatih Terim'in göreve gelmesiyle 8 gol, 5 asist gibi çok önemli bir performans sergiledi. Zaman zaman hatalı tercihleriyle saç baş yoldursa da Rodrigues, Malatyaspor maçında da kilit isimlerden biri olacak.

FATİH TERİM ETKİSİ: RYAN DONK
Sezon başında gönderilmesi planlanan ancak takım bulamayınca Galatasaray'da kalan Ryan Donk, Fatih Terim'in göreve gelmesi ile beraber bambaşka bir hal aldı. Galatasaray'a geldiği günden beri iyi oynadığı maç yok denecek kadar az olan Hollandalı futbolcu, İmparator'un gelişiyle beraber 180 derece değişti ve takımın kilit ismi oldu. Fatih Terim öncesinde ligde hiç süre şansı bulamayan Donk, Terim ile birlikte 15 maça çıktı. Bu maçlarda 1 asist yapan Donk, her maçta üzerine koyduğu performansla dikkat çekti. Özellikle son haftalarda inanılmaz iyi bir performans gösteren Donk, çıktığı 15 karşılaşmada maç başına %80 pas isabet oranı, %64 ikili mücadele kazanma, 0.9 top çalma ve 2.5 hava topu kazanma istatistiklerine imza attı. 

KONSANTRASYONU BOZMAK YOK
Spor Toto Süper Lig'de son 2 haftaya lider giren Galatasaray, Akhisar deplasmanında aldığı galibiyet ve Başakşehir'in de Sivasspor maçında yaşadığı puan kaybı beraber son 2 maçta 4 puan alması durumunda şampiyon olacak. Bu bağlamda baktığımızda çok büyük bir avantaja sahip olduğumuz ortada ancak şunu da unutmamak lazım; henüz hiçbir şey bitmedi. Her şey bizim elimizde ancak henüz bitmedi. Bundan önce olduğu gibi full konsantre bir şekilde son 2 maçı kazasız atlatarak 21. şampiyonluğumuzu elde edelim. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0