2018 Dünya Kupası: Arjantin gruptan çıktı!

Rusya'da düzenlenen 2018 dünya kupası tüm hızıyla devam etti. 4 maçın oynandığı günde, 17.00 kuşağında 2 maç oynandı. C Grubu müsabakalarının tamamlandığı bu maçlarda Fransa ve Danimarka golsüz berabere kalırken, turnuvaya gruplarda veda edeceği kesinleşen Peru, Avustralya'yı 2 farklı mağlup etti. 21.00 kuşağında ise D Grubu maçları tamamlandı. İzlanda, Hırvatistan'a mağlup olurken, Arjantin son şansı olan Nijerya maçında epey zorlansa da 3 puanı almayı başardı.


DANİMARKA 0-0 FRANSA
Didier Deschamps'ın denemeler yaptığı maçta Pogba yerine N'Zonzi, Umtiti yerine Kimpembe, Mbappe yerine Giroud'ya görev verdi. İki takımın da gruptan çıkamama ihtimali düşük olunca takımlar da tempoyu pek yukarıya çıkarmadan oynadı. İlk yarı boyunca gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda Fransa'da tüm sezonu  sakat geçiren Benjamin Mendy oyuna girdi. 2002'den bu yana oynanan 6 maçı da kazanan Fransa 7.maçında Danimarka ile berabere kaldı ve 7 puanla grup lideri olarak tamamladı. 2. sırayı ise 5 puanla Danimarka kapattı.


AVUSTRALYA 0-2 PERU
Grubun en zayıf iki temsilcisinin grubun son maçında karşı karşıya geldi. İki takımın ilk kez karşı karşıya geldiği karşılaşmaya hızlı başlayan Peru oldu. 18.dakikada Andre Carrillo ayağından gelen golle Peru öne geçti. İlk yarı bu şekilde geçilirken Peru ikinci yarıya değişiklikle başladı. Yotun oyundan çıkarken Sanchez oyuna girdi. 50.dakikada ise Paulo Guerrero ayağından Peru ikinci golü buldu. Bu golden sonra rahatlayan taraf Peru oldu. Maçı rölantiye aldılar ve skoru koruma yoluna gittiler. Maçı da bu şekilde bitirmeyi başardılar. Bu sonuçla birlikte Peru 3 puanla grup 3. olurken, Avustralya 2 puanla grup sonuncusu oldu.


İZLANDA 1-2 HIRVATİSTAN
Hırvatistan maç öncesinde geniş bir rotasyon yaparak çıktı. Gruptan çıkmaları ve lider tamamlamaları garantiydi. İzlanda ise düşük olan gruptan çıkma ihtimalini zorluyordu. İlk yarıdan gol sesi çıkmadı. İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Hırvatlar oldu. 53. dakikada Milan Badelj'in golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole cevap ise 76. dakikada Gyfli Sigurdsson'un ayağından geldi. Nijerya-Arjantin maçının da berabere gidiyor oluşu İzlanda'yı umutlandırmıştı. Hiç görmediğimiz şekilde İzlanda'nın önde oynadığını izledik lakin bu baskıdan gol çıkaramadılar. 90.dakikada ise Ivan Perisic'in golüyle 2-1 öne geçtiler ve maçı bu skorla tamamladılar. Bu sonuçla birlikte 9 puanla grubu lider olarak tamamlayan Hırvatistan oldu. İzlanda ise 1 puanla grubu son sırada tamamladı.


ARJANTİN 2-1 NİJERYA
Günün en çok merak edilen, en çok beklenen maçında Arjantin ile Nijerya ile karşı karşıya geldi. Arjantin'in mutlaka kazanaması gereken bir maçtı bu. Nijerya'ya ise beraberlik yetecekti. Maça çok daha iyi başlayan taraf Arjantin oldu. Önde pres yaparak başladılar. Nijerya ise geride 5'li bir savunma hattı ile bekleyen orta sahada oldukça sert bir takım görüntüsü veriyordu. Arjantin'in kurduğu baskıdan 14.dakikadan Lionel Messi'nin ayağından gelen golle 1-0 öne geçti. Nijerya benimsediği oyun anlayışından pek farklılık göstermedi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarının başında ise Nijerya penaltı kazandı. Javier Mascherano, Ekong'u indirince 51.dakikada Cüneyt Çakır VAR yardımıyla penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı gole çeviren Victor Moses takımını beraberliğe taşıdı. Bu golün ardından Arjantin yeniden baskı kurdu ama pek pozisyon bulamadılar ta ki 86.dakikada Mercado'nun ortasında penaltı noktası üzerinde gelen ortayı tamamlayan Marcos Rojo oldu. Rojo'nun golüyle 2-1 öne geçen Arjantin kalan birkaç dakikayı da gol yemeden geçirdi ve gruptan epey zorlansa da çıkmayı başardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0