NBA Ödülleri açıklandı!


İki yıl önce normal sezonun hemen ardından verilen ancak artık tören ile birlikte parti şeklinde playoff sırasında veya sonunda yapılan NBA Ödülleri dün gece gerçekleşti. Yılın En Değerli Oyuncusu Ödülü merakla beklenirken, Yılın Çaylağı Ödülü için de büyük tartışmalar vardı. NBA Ödülleri hakkında bilinmesi gereken en önemli şey, bu ödüllerin normal sezona göre verildiği. Artık playoff mücadelesi devam ederken veya daha sonra verilse bile bu mücadeleler ödülleri etkilemiyor.

1- Yılın Çaylağı: Ben Simmons!
Törende ilk açıklanan Yılın Çaylağı Ödülü oldu. Bu ödül için finalist adaylar Philadelphia 76ers'dan Ben Simmons, Boston Celtics'den Jayson Tatum ve Utah Jazz'dan Donovan Mitchell idi. Ödüller içinde en çok tartışılan ödül kesinlikle Yılın Çaylağı Ödülü'ydü. Üç çaylak da çok başarılı bir sezon geçirdi ancak tartışılan nokta belli bir kesimin Ben Simmons'ı çaylak olarak görmemesiydi. 2016 yılında draft edilen Simmons, bu yıl NBA'de ikinci sezonunu geçiyor. Ancak draft edildiği sene sakatlığı yüzünden sadece iki maça çıkan Avustralyalı oyuncu, oynayamadığı için bu sezon çaylak statüstünde sayıldı. Aslına bakarsak bu NBA'de ilk kez yaşanan bir şey değil. Daha önce 2009 yılında draft edilen Blake Griffin, Ben Simmons gibi sakatlığı yüzünden ilk sezon yeterli sayıda maça çıkamamış, bir sonraki sezonda ise çaylak olarak sayılıp Yılın Çaylağı Ödülü'nü almayı başarmıştı. Belki de Griffin'in zamanında bunun çok tartışılmamasının sebebi o zaman kendisine yakın bir rakibinin olmamasıydı. Ancak bu sene Simmons'ın en büyük rakibi Donovan Mitchell'ın da bu tartışmalara katılarak Ben Simmons'a o çaylak değil gibi ifadeler kullanması belki de bu  tartışmaların alevlenmesine neden oldu.

Belli bir kesimin görüşü de bu tartışmaların yaşanmaması için NBA'de daha önce görülen iki oyuncuya birden Yılın Çaylağı Ödülü'nün verilmesi üzerineydi. Ancak dün gece NBA Ödül Töreni'nde ödülün Ben Simmons'ın kazandığı açıklandı. Ödül açıklandığında birbirine sarılan Simmons ve Mitchell gecenin en güzel görüntülerinden birini verdi.

Philadelphia 76ers'da çok başarılı bir sezon geçiren Ben Simmons, takımıyla birlikte 52 galibiyet - 30 mağlubiyet ile birlikte Normal Sezonu Doğu Konferası'nda üçüncü sırada tamamlamıştı. Avustralyalı oyuncunun normal sezon istatistikleri ise şu şekildeydi: 15.8 sayı, 8.1 ribaund, 8.2 asist, 1.7 top çalma, 0.9 blok.

2- Yılın En çok Gelişme Gösteren Oyuncusu: Victor Oladipo!
Bu ödülün finalist adayları Indiana Pacers'dan Victor Oladipo, Houston Rockets'dan Clint Capela ve Brooklyn Nets'den Spencer Dinwiddie idi. Geçen sezon Oklahoma Thunder'da istediği gibi bir sezon geçiremeyen Victor Oladipo, ardından Paul George takasında kullanılarak Indiana Pacers'a gönderilmişti. Pacers'da adeta küllerinden doğan Oladipo, takımının süper yıldızı olmayı başardı ve takımını da sürpriz bir şekilde 48 galibiyet - 34 mağlubiyet ile birlikte Doğu Konferansı'nda 5. sırada yer alarak playofflara taşıdı. Gösterdiği gelişme ile birlikte Yılın En Çok Gelişme Gösteren Oyuncusu seçilen Victor Oladipo'nun sezon istatistikleri şu şekilde: 23.1 sayı, 5.2 ribaund, 4.3 asist, 2.4 top çalma, 0.8 blok.

3- Yılın Savunmacısı: Rudy Gobert!
Finalist adaylarının Phildaelphia 76ers'dan Joel Embiid, New Orleans Pelicans'dan Anthony Davis ve Utah Jazz'dan Rudy Gobert gibi önemli yıldızlar olan ödülde gülen taraf Utah Jazz'ın Fransız pivotu Rudy Gobert oldu. Geçen sezonda da bu ödülde en önemli adaylardan biri olan Gobert, ödülü Draymond Green'e kaptırmıştı. Bu sezon ise hedefine ulaştı. Sakatlığı yüzünden sezonda 25 maç kaçıran Rudy Gobert, sakatlıktan döndüğünde takımı playoff dışındaydı. Gobert döndükten sonra büyük bir galibiyet serisi yakalayan Utah Jazz, Doğu Konferans'ını 5. sırada tamamladı ve playofflara kalmayı başardı. Sezonu 2.3 blok ortalaması gibi muazzam bir istatistikle tamamlayan Fransız pivotun normal sezon istatistikleri şu şekilde: 13.5 sayı, 10.7 ribaund, 1.4 asist, 0.8 top çalma, 2.3 blok.

4- Yılın Altıncı Adamı: Lou Williams! 
Finalist adaylarının Toronto Raptors'tan Fred Vanvleet, Los Angeles Clippers'dan Lou Williams ve Houston Rockets'dan Eric Gordon'ın olduğu ödülde gülen taraf Los Angeles oldu. Sezon başında Houston Rockets ile Los Angeles Clippers arasında yapılan takasta Clippers'ın yolunu tutan Lou Williams, sezon içinde kariyer rekorlarını kırmayı başardı. Kenardan gelerek ciddi süreler alan ve başardığı ortalama sayı istatistiğiyle NBA sezonunda ilk 10'a girmeyi başaran Williams'ın sezon istatistikleri şu şekilde: 22.6 sayı, 2.5 ribaund, 5.3 asist, 1.1 top çalma, 0.2 blok.

5- Yılın Koçu: Dwane Casey!
Yılın Koçu finalist adayları Boston Celtics'den Brad Stevens, geçen sezonu Toronto Raptors'ta geçiren şu an Detroit Pistons'ta görev alan Dwane Casey ve Utah Jazz'dan Quin Snyder. Normal Sezon'da Doğu Konferansı'nı 59 galibiyet - 23 mağlubiyet ile birlikte birinci sırada tamamlayan Toronto Raptors'ın koçu Dwane Casey ödülün sahibi oldu. Törende ödül almasının yanı sıra meslektaşları arasında da bu ödüle layık görülen Casey, playofflarda Raptors'ın yaşadığı hezimet sonrası takımdan kovulmuş ve kısa bir süre sonra Detroit Pistons ile anlaşmıştı.

6- Yılın En Değerli Oyuncusu: James Harden!
Sezonun en çok merak edilen ödülü Yılın En Değerli Oyuncusu için finalist adayları üç büyük yıldızdı. Cleveland Cavaliers'ın kralı Lebron James, New Orleans Pelicans'ın büyük yıldızı Anthony Davis ve Houston Rockets'ın süper yıldızı James Harden. Kazanan ise takımıyla birlikte harika bir sezon geçiren James Harden oldu. Chris Paul'un Houston'a gelmesi ile birlikte iyi bir ivme yakalayan Harden, Batı Konferası'nda Golden State Warriors'ı geçmeyi başararak 65  galibiyet - 17 mağlubiyet ile birlikte birinci sıraya yerleşti. Houston'ın bu 65 galibiyetinde çok büyük bir rol oynayan Amerikalı oyuncu, ayrıca 30.4 sayı ortalaması ile bu alanda birinci sırada yer aldı. Sezon istatistikleri ise şu şekilde: 30.4 sayı, 5.4 ribaund, 8.8 asist, 1.8 top çalma, 0.7 blok.

Klasik ödüller dışında da ödüller dağıtıldı. Onlar da şu şekilde:

7- Yılın Sosyal Yardım Ödülü: Kevin Durant!
8- Yılın Takım Arkadaşı: Jamal Crawford!
9- NBA Hustle: Amir Johnson!
10- Yılın Yöneticisi: Houston Rockets GM'i Daryl Morey!
11- Sager Strong: Dikembe Mutombo!
12- Ömür Boyu Başarı: Oscar Robertson!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0