2018 Dünya Kupası: Grupların panoraması!

Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası 14 Haziran günü başladı ve 28 Haziran günü grup maçlarının sonuna gelindi. Pek çok sürprize sahne olan 72 maç izledik ve sonuna geldik. Meksika'nın, İsveç'in, Hırvatistan'ın parladığı bu grup maçlarının panoraması sizler için derledik.


GRUPLARIN EN İYİ TAKIMI: HIRVATİSTAN
D Grubu'nda Arjantin, İsveç ve İzlanda ile mücadele eden Hırvatistan, başlangıçta zorlu bir gruba düştüğünü düşünüyorduk lakin Hırvatlar pek zorluk çekmeden 3 maçta 9 puan alarak grubunu lider tamamladı. Hırvatistan'ın 9 puan almasının yanı sıra oynadığı oyunla da otoriteler tarafından takdir topladı. Son 16 turunda Danimarka ile oynayacak Hırvatlar turu geçmesi halinde İspanya-Rusya maçının galibiyle eşleşecek. 


GRUPLARIN EN İYİ OYUNCUSU: CRISTIANO RONALDO
Tarihin en iyi futbolcusu kim sorusu 2014 yılında kim diye sorulsa cevap netti. Lionel Messi yetenekleri ve kazandıkları ile tarihin en iyisi olduğunu düşündürüyordu ama şimdiler de bu soru sorulduğunda cevabı göreceli. Cristiano kazandıkları ile Messi'nin önüne geçmiş durumda. Yine bu tarrtışmaların devam ettiği süreçte başladı, Dünya Kupası. B Grubu'nda favorilerden İspanya, sürpriz yapma ihtimali yüksek Fas ve kimsenin beklentisi olmamasına rağmen gruptan çıkmayı 90+4. dakikada kaçıran İran ile aynı grupta bulanan Portekiz son Avrupa şampiyonu olarak turnuvaya başladı. Tabii takımın en büyük kozu yine Cristiano'dan başkası değildi. İlk maçında İspanya ile karşılaşan Portekiz'i ipten alan Cristiano İspanya'yı 3 golle geçti. Unutulmaz maçları arasına girecek bir performanstı bu. İkinci maçta ise bu kez rakip Fas idi. Cristiano'nun çilingir olduğu maçta yine bir takımı ne kadar öne taşıyabildiğini gösterdi. Son maçında İran karşısında penaltıyı kaçırmasa tereddütsüz herkesin grupların en iyi oyuncusu diyeceği bir Cristiano Ronaldo izlettirdi bizlere.


GRUPLARIN EN GÜZEL MAÇI: İSPANYA 3-3 PORTEKİZ
Dünya Kupası'nın ikinci gününde B Grubu'nun ikinci maçında karşılaşan İspanya ve Portekiz bizlere futbol resitali sundu. Maça çok daha hızlı ve baskılı başlayan İspanya idi. Lakin golü penaltıdan bulan takım Portekiz oldu. Portekiz kendilerine Avrupa şampiyonluğunu getiren oyununu oynuyordu. İspanya ise daha Lopetegui şokunu atlatamadan maça çıkmıştı ve biraz tutuk gibiydi. 24.dakikada sahneye çıkan Diego Costa İspanya üstünden şoku atmasını sağladı. Maçta temponun pek düşmeye pek niyeti yoktu. Sezonun en iyi kalecisi olan David De Gea büyük hatasında 45.dakikada Cristiano Ronaldo bir kez daha ağları sarstı. İkinci yarıya baskılı başlayan yine İspanya oldu. 55.dakikada duran top organizayonun da yine Diego Costa sahneye çıktı ve Cristiano Ronaldo'ya yine cevap verdi. Golden 3 dakika sonra ise günün kötü isimlerinden Nacho çok şık bir gole imza attı ve takımını öne geçirdi. Bu golden sonra Portekiz daha baskılı oynamaya çalışsa da bu takımın Cristiano Ronaldo olmadan akan oyunda pek bir şey yapması mümkün gözükmüyordu. 88.dakikada yine sahneye çıkaran ve takımını ipten alan Ronaldo oldu. Kaleyi tam cepheden gören bir noktada topun başına geçen Portekizli müthiş bir gole imza attı. Bu heyecan dolu maçta kazanan çıkmazken bizlere Dünya Kupası'nın güzel geçeceği emarelerini gösterdi.


GRUPLARIN HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN TAKIMI: ALMANYA
Son şampiyonların laneti yine devam edecek mi sorusuna Almanya hazırlık maçlarında ne kadar hazır olduklarını gösterdi. Lakin turnuva başlayınca lanetin devam ettiği gözle görüldü. İlk maçında hiç pozisyona giremeden Meksika'ya yenilen Almanya ikinci maçında İsveç ile karşı karşıya geldi. İsveç'in ilk yarıda kontra-atak futbolunu ne kadar iyi oynadığını gösterdi ve 1-0 öne geçti. İkinci yarıda Almanya daha derli topluydu. Önce beraberliği yakalayan Almanya, 81.dakikada 10 kişi kaldı. Belki de maçın son pozisyonunda Jimmy Durmaz, Brandt'ı sol çaprazda indirdi. topun başına geçen Kroos harika bir gol attı ve 3 puanı takımına hediye etti.


GRUPLARIN HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN OYUNCUSU: LIONEL MESSİ
Almanya Milli Takımı'ndan isimleri de yazabilirdik ama beklentinin en yüksek ismi olan Messi'nin hiç ortalarda gözükmemesi en büyük hayal kırıklığı oldu. Messi'den beklentinin Ronaldo vari bir performanstı ama takımı ilk iki maçta 1 puan alıp 1 gol atıp 4 gol yiyince tüm oklar Messi üzerine çevrildi, doğal olarak. Dybala'yı pek tutmaması, kadroyu Messi'nin yaptığı söylentisi de olunca sesler epey yükseldi. Arjantin son maçta Nijerya'yı yenerek gruptan çıktı ama ne oynanan oyun ne de Messi otoritelerce pek beğenilmedi.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0