2018 Dünya Kupası: Nagatomo ve Muslera güldü!

Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Galatasaray'ın yıldızları sahneye çıkıyor. Nagatomolu Japonya ilk maçında Kolombiya'yı 2-1 mağlup ederken, Musleralı Uuruguay ikinci maçını da kazanarak gruptan çıktı, Belhandalı Fas ise Portekiz'e mağlup olup kupadan elendi. 

YUTO NAGATOMO
Galatasaray'ın Ocak ayında İnter'den kiraladığı ve sezonun bitmesiyle beraber bonservisini almak için çalışmaları sürdürdüğü Nagatomo, Japonya'nın Kolombiya ile karşılaştığı maça ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı. Henüz 4. dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında Kagawa'nın penaltı golüyle 1-0 öne geçen Japonya,  Osako'nun 73. dakikada attığı golle sahadan 2-1 galip ayrıldı ve Dünya Kupası'na iyi bir başlangıç yaptı. 90 dakika sahada kalan Yuto Nagatomo, 67 kez topla buluştu, 46 pas yaptı. Girdiği 10 ikili mücadelenin 6'sını kazanan Nagatomo, 3 de hava topu kazandı. Cuadrado'ya geçit vermeyen başarılı futbolcu gösterdiği performansla beğeni topladı. Japonya, H Grubu ikinci maçında 24 Haziran Pazar günü Senegal ile karşılaşacak. 

YOUNES BELHANDA
Galatasaray'ın 10 numarası Younes Belhanda, Fas'ın Portekiz ile karşılaştığı maça ilk 11'de başladı ve 75 dakika sahada kaldı. İlk maçında İran'a 1-0 mağlup olan Fas, gruptan çıkmak için kazanmak zorunda olduğu maçta 4. dakikada Ronaldo'nun attığı gole engel olamadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Fas bu yenilgiyle birlikte Dünya Kupası'ndan elendi. 75 dakika sahada kalan Belhanda, 61 kez topla buluştu. 44 pas yapan Belhanda, 2 önemli gol şansı yarattı ancak bu pozisyonlarda Rui Patricio'yu geçemedi. Girdiği 15 ikili mücadeleden 11'ini kazanan başarılı futbolcu, 3 top çaldı ve 4 de hava topu kazandı. Fas, B grubu üçüncü maçında 25 Haziran Pazartesi günü İspanya ile karşılaşacak.  

FERNANDO MUSLERA
Takım kaptanımız Fernando Muslera, milli takımı Uruguay'ın Suudi Arabistan ile karşılaştığı maça ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı. Uruguay rahat kazanması beklenen maçta dünyaca ünlü forveti Luis Suarez'in attığı golle Suudi Arabistan'ı 1-0 mağlup etti ve üçüncü maç öncesinde gruptan çıkmayı garantiledi. Muslera'ya çok fazla görevin düşmediği maçta başarılı futbolcu 2 kurtarış yaptı. 34 kez topla buluşan Nando, %88 pas isabet oranıyla oynadı. Ayrıca Muslera bu maçta Dünya Kupası'ndaki 13. maçına çıkarak ülkesinin turnuva tarihinde en fazla forma giyen oyuncu rekorunu egale etti. Kaptan Rusya maçına da ilk 11'de çıkarsa adını tarihe yazdıracak. Dünya Kupası'na 2'de 2 ile başlayan ve gruptan çıkmayı garantileyen Uruguay, A grubu üçüncü maçında 25 Haziran Pazartesi günü ev sahibi Rusya ile liderlik maçına çıkacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0