2018 Dünya Kupası: Senegal'den dramatik veda!

17'da başlayan H grubu mücadelelerinde Senegal, Kolombiya'ya 1-0 mağlup oldu, grubun diğer maçında Japonya da iddiasız Polonya'ya mağlup oldu. Senegal ve Japonya'nın puan, averaj, atılan gol, yenilen gol ve aralarındaki maçta eşitlik olunca iş fair-play puan durumuna kaldı; daha az kart gören Japonya turlamış oldu. G grubu mücadelelerinde ise iddiasız iki takımın karşılaştığı mücadelede Tunus, Panama'yı 2-1 mağlup etti. Lideri belirleyecek maçta ise Belçika, İngiltere'yi 1-0 mağlup etti.

JAPONYA 0-1 POLONYA
H grubunun bir diğer maçında gruptan çıkması için 1 puana ihtiyacı olan Japonya iddiasız ve belki de en etkisiz Avrupa takımı Polonya ile karşı karşıya geldi. Oldukça durağan geçen mücadelede ilk yarı 0-0 bitti. 59. dakikada takımımızın da gündeminde olan Kurzawa'nın sol taraftan kullandığı serbest vuruşta arka direkte Bednarek topu ağlara gönderdi ve maç bu skorla bitti.  Polonya Japonya'ya  çelme takmış gibi görünse de girişte de bahsettiğimiz gibi  puan, averaj, atılan gol, yenilen gol ve aralarındaki maçta eşitlik olunca iş fair-play puan durumuna kaldı; Senegal turnuva boyunca 6, Japonya ise 4 sarı kart gördüğü için Japonya turlamış oldu.

SENEGAL 0-1 KOLOMBİYA
H grubunda, Senegal ile Kolombiya karşılaştı.  Mücadelenin 18. dakikasında Sadio Mane, Davinson Sanchez'in müdahelesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Ancak televizyon karşısından bizim de gördüğümüz Sanchez'in müdahalesi tertemizdi. Maçın hakemi de VAR'a başvurdu ve doğru kararı vererek penaltıyı iptal etti. 37. dakikada James Rodriguez, sakatlığı nedeniyle yerini Muriel'e bıraktı. Dakikalar 74'ü gösterdiğinde sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda topu kafayla ağlara gönderen Yerry Mina, maçın da skorunu belirlemiş oldu. Kolombiya kazanarak lider olarak gruptan çıktı. Herkesin sempatisini kazanan Afrika temsilcisi Senegal ise diğer tarafta Japonya'nın Polonya'ya  kaybetmesine rağmen, Japonya'dan daha fazla sarı kart gördüğü için ikinci sırayı Japonya'ya kaptırdı.

PANAMA 1-2 TUNUS
Grup maçlarını bitirdiğimiz bugüne kadar en az ilgi çeken maç diyebiliriz Panama-Tunus mücadelesine. G grubunun iddiasız iki takımını karşı karşıya geldiği bu mücadelede şaşırtıcı bir şekilde golü bulan taraf 33'te Jose Rodriguez ile Panama oldu. Tunus, kurduğu baskıyal 51'de Ben Youssef ve 66'da Khazri ile cevap vererek mücadeleyi 2-1 kazanmasını bildi.

İNGİLTERE 0-1 BELÇİKA
G grubunun liderini belirleyecek mücadelede İngiltere ile Belçika karşı karşıya geldi. Ancak şöyle bir şey var ki bu grubu ikinci bitirmenin gidilecek yol açısından daha iyi bir seçenek olduğu göze çarpıyor.  Aslında iki takımında sahaya çıkardığı bol rotasyonlu kadro bunun bariz bir göstergesiydi. Mücadelenin 6. dakikasında Tielemans'ın uzaktan çektiği sert şutla Belçika tehlike yarattı ancak Pickford gole izin vermedi. Belçika, 9. dakikada Batshuayi ile kale sahasında tehlike yarattı. Pickford'un kontrol edemediği topu Cahill çizgi üzerinden çıkarttı. 51. dakikada Belçika golü buldu. Tielamans'tan aldığı pasla sağ kanattan ceza sahasına giren Januzaj, önündeki rakibine rağmen sol ayağıyla çok şık vurdu ve topu köşeden ağlara gönderdi. Belçika bu golle maçı kazanarak G grubunu lider bitirdi. Son 16 turunda Japonya ile karşılaşacak Belçika'yı ardından içinde muhtemel Brezilya, Arjantin, Fransa, Portekiz gibi takımlar bekliyor. İngiltere ise son 16'da Kolombiya ile eşleşse de ardındaki yol oldukça açık..

Bu gruplar sonunda çapraz eşleşmeler sonucu oynanacak maçları toparlayacak olursak; Belçika-Japonya, Kolombiya-İngiltere

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0