2018 Dünya Kupası: Sert kaya!

Dünyanın en büyük futbol organizasyonu olan Dünya Kupası'nın üçüncü günü geride kaldı. Bir gün önce İspanya karşısında tanık olduğumuz Cristiano Ronaldo'nun bireysel şovunun ardından Arjantinli süperstar Lionel Messi'nin performansı günün en büyük merak konusuydu ancak beklentilerin uzağında bir gün geride kaldı. Favorilerin sert kayaya tosladığı ve fazlasıyla zorlandığı, Peru'nun çılgın hücumu karşısında Danimarka'nın direnci ve günün en sıkıcı maçı Hırvatistan - Nijerya maçı günün kapanışıydı.

FRANSA 2-1 AVUSTRALYA
Turnuvanın favorileri arasında gösterilen ve Rusya'ya altın jenerasyonuyla gelen Fransa grubun ilk maçında Avustralya ile karşılaştı. Rakibi karşısında oldukça zorlanan Didier Deschamps'ın öğrencileri karşılaşmanın genelinde rakip kaleye toplamda 12 şut atmasına karşın 5'inde isabet bulabildi. Oldukça dirençli bir ortaya koyan Avustralya karşısında bir türlü hücumda istediği şansları bulamayan Fransızlar, karşılaşmanın 57.dakikasında VAR sisteminin kararı doğrultusunda penaltı kazandı. Ceza sahası içerisinde Risdon'un müdahalesi sonrası yerde kalan Griezmann için ilk başta 'devam' kararı veren Andres Cunha, daha sonra kenardan gelen uyarı sonrasında penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Griezmann fileleri havalandırırken, bir kaç dakika sonra Samuel Umtiti'nin ceza sahasında elle oynamasına da yardımcı hakemin onayı doğrultusunda penaltı kararı verdi ve Avustralya adına topun başına geçen Jedinak skoru eşitledi. Karşılaşmanın 81.dakikasında ise bir kez daha futbolun yeni teknolojisi olan gol çizgisi sahne aldı. Pogba'nın ceza sahasına sarkmasının ardından şutunda top Aziz Behich'ten sekerek havalandı ve üst direğe çarparak çizginin içine düştü, ardından da kaleci Matthew Ryan kontrol etti. Ancak çizgi teknolojisine göre topun tamamı çizgiyi geçti ve maçın hakemi gol kararını verdi. Bu galibiyetle Fransa sahadan 3 puanla ayrılırken, futbola entegre yeni teknolojinin adalet dağıtması güne damgasını vurdu.

ARJANTIN 1-1 IZLANDA
İspanya karşısında Ronaldo'nun tek kişilik şovunun ardından İzlanda karşısında Messi'nin neler yapacağı günün en çok merak edilen noktalarından birisi oldu. Teknik direktör Sampaoli'nin tercihlerinin tartışıldığı karşılaşmada Arjantin takım olarak rakip kaleye 27 şut denemesinde bulundu ancak bunların 7'si isabetliydi, penaltı ve gol dahil olmak üzere. İzlanda ise bildiğimiz üzere, topun arkasına 11 kişi geçen - fizik gücü yüksek ve mücadeleyi bir an olsun bırakmadan mücadele ettiler, Messi'ye göz açtırmadılar. Rakip kaleyi 8 kez yoklayan İzlanda bu denemelerin 2'sinde başarılı oldu, ancak 2 kez direğin hemen dibinden dışarıya vurdular. Rakibi karşısında 19.dakikada Agüero'nun golüyle öne geçen Arjantin'in sevinci kısa sürdü. Golden 4 dakika sonra Finnbogason'un golüyle eşitliği sağlayan İzlanda oyunu dengede tutmayı başardı. Mücadelenin 64.dakikasında kazanılan penaltıda topun başına geçen Messi, kaleci Halldorssonn'u geçemedi. Penaltıyı kaçıran yıldız oyuncu 81.dakikada ceza sahası dışından nefis vurdu, top direği sıyırdı. Karşılaşmanın son dakikalarında Pavon'un içeriye kestiği orta bir anda kaleye yöneldi ancak günün başarılı ismi Halldorssonn gole izin vermedi ve karşılaşma 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Arjantin adına Fazio, Higuain, Dybala, Lo Celso gibi isimlerin yedek kalması, oyun içi tercihleri ve kenardan oyuna bir türlü müdahale etmemesi nedeniye teknik direktör Sampaoli eleştiri oklarının odak noktasındaydı.

DANIMARKA 1-0 PERU
Santra, topu Eriksen'e ver. Gol oldu mu? Hayırsa, tekrar Eriksen'e ver. Dünya Kupası başlamadan önce Danimarka'da satışa çıkan dikkat çeken ürünlerden birisi, bu şekilde bir algoritmanın yer aldığı t-shirt olmuştu. Ancak bunun ne kadar doğru olduğunu Peru karşısında net bir şekilde gördük. Yetenek havuzu kısıtlı olsa da, turnuvanın en kompakt takımlarından birisi olan Danimarka grubun ilk maçında Peru karşısında Yussuf Poulsen'in golüyle sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı. Eriksen'in asistiyle fileleri havalandıran Poulsen, ülkesinin bir üst tura çıkması konusunda avantaj elde etmesinde başrol oynadı. Karşılaşmanın başlama vuruşuyla birlikte rakibinin üzerine giden Peru, mücadelenin 44.dakikasında Poulsen'in müdahalesiyle Cueva'nın yerde kaldığı pozisyonda VAR sisteminin yardımıyla penaltı kazandı ancak gelen karar bir hayli geç oldu. Pozisyondan yaklaşık 1.5 dakika sonra kenardan uyarılan hakem Bakary Gassama penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cueva topu üstten dışarıya vururken, ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında Eriksen'in yaklaşık 30 metre sürdüğü topu savunmanın arasına bırakmasıyla Poulsen kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün vuruşla fileleri havalandırdı. Bu golün ardından Peru adeta rakip kaleyi abluka altına aldı ancak sonuç alamadı. 60-80 arasındaki sekansta 4 net fırsattan yararlanamayan Peru, 6'sı isabetli toplamda 17 şut çektiği karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrılarak turnuvaya mağlubiyetle başlamış oldu. 

HIRVATISTAN 2-0 NIJERYA
Günün ve hatta belki de açılıştan buyana turnuvanın kısır geçen maçlarından birisi, günün son karşılaşmasıydı. Kadrosundaki yetenekli isimlerle sürpriz yapabilecek takımlar arasında yer alan Hırvatistan, turnuvadaki ilk maçında Nijerya ile karşılaştı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Hırvatlar, mücadelenin 17.dakikasında Perisic'in sert şutunun üstten dışarı gitmesinin ardından 30.dakikaya kadar rakip kaleye şut atamadı. İlk yarım saat dolduktan sonra Modric'in kullandığı köşe vuruşunda Mandzukic kafayı vurdu, Ekong'a çarpan top ağlarla buluştu ve Hırvatistan mücadelede 1-0 öne geçti. Golden bir kaç dakika sonra Kramaric'in kafası üstten dışarı gitti, ilk yarı bu skorla sonuçlandı. İkinci yarıda ise Moses'ın cılız atağı Nijerya'nın maçtaki ilk tehlikesi olarak yorumlanabilir. 55'te Perisic'in altı pastan dışarıya vurmasının ardından 70'te Modric'in kullandığı köşe vuruşunda Mandzukic rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve maçın hakemi beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Modric kaleciyle topu ayrı köşelere gönderdi. Golün ardından başka bir pozisyon olmadı ve mücadele Hırvatistan lehine 2-0 sonuçlandı. Karşılaşmanın tamamında 2 takımın toplamda 25 şut denemesine karşın 4 (2-2) isabetli şutu olması, mücadelenin zevkinin ne kadar düşük olduğunun göstergesiydi. Yapılan toplam 36 faul ise, fazlasıyla açıklayıcı olsa gerek..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0