2018 Dünya Kupası: Sürprizler devam ediyor!

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nda gruptaki ilk maçlar tamamlandı ve 6.gün sonunda ikinci maçlar start aldı. Yine sürprizlerin olduğu bir günü daha geride bıraktık. Günün ilk maçında Japonya sürprize imza atarken, günün ikinci maçında Lewandowski ve arkadaşlarına büyük şok yaşatan Senegal vardı. Günün son maçında ise sezonun flaş ismi Mohamed Salah'ın ekibi Mısır, ev sahibi Rusya'ya yenildi ve turnuvaya veda etti.

KOLOMBİYA 1-2 JAPONYA
Turnuva öncesi grubun en zayıf takımı kim diye sorsalar muhtemelen Japonya ismi zikredilirdi. En güçlüsü için de Kolombiya söylenirdi. Maç öncesinde kadrolar geldiğinde sürprizle karşılaştık. Jose Pekerman takımın yıldızı James Rodrigues'i yedek bırakmış yerine ise Quintero'yu onbirde başlatmıştı. Sürprizler henüz 2.dakikada Carlos Sanchez kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla devam edeceğini gösterdi. Penaltı kararının yanına bir de kırmızı kart çıkınca Kolombiya büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. Kagawa'nın golüyle öne geçen Japonya bu dakikadan sonra hem skor hem de sayı olarak üstün olunca oyunu yavaşlatmaya, tempoyu düşürerek oynamaya başladı. Hazırlık paslarının oldukça çok olduğu bu dönemde Kolombiya ön alanda pres yapmayınca sıkıcı bir bölüm oldu. Japonya'nın planlarını ise 44.dakikada James Rodrigues yerine ilk 11 başlayan Quintero'nun kullandığı frikikle bozuldu. Maç öncesinde 1 puan verseler muhtemelen kabul edecek Japonya ikinci yarıda kazanmaya yönelik her şeyi yapmaya başladı. Karşılaşmanın 75.dakikasında ise Osako, kornerden gelen ortayı iyi yükselerek tamamlayınca Japonya 3 puanın sahibi oldu ve grupta kimsenin favori olmadığını kanıtladı. Günün dikkat çeken ayrıntılarından birisi de kuşkusuz Yuto Nagatomo'nun performansıydı.  Sezonun ikinci yarısında Galatasaray forması giyen yıldız oyuncu rakip takımın yıldız ismi Cuadrado'yu adeta tek başına sahadan sildi ve 30.dakikada kenara gelmesini sağladı.

POLONYA 1-2 SENEGAL
Grupta söz sahibi olduğu düşünülen Polonya 2002'de yarım bıraktıkları işleri tamamlamak üzere gelen Senegal ile karşılaştı. İlk yarıdan Senegal'in oyun olarak büyük üstünlüğü olduğu görüldü. Polonya'nın hiçbir hücum etkinliğinin olmadığı savunmada ise Senegal hücumlarına karşı koyamadıkları ortadaydı. Kadro olarak çok çok önde olan Polonya'yı durdurmayı başaran Afrika temsilcisi golü de buldu. Polonyalı taraftarların kötü oyunu protesto ettiği pek çok kez görüldü. Lewandowski'nin ıslıklandığı dahi görüldü. Euro 2016'da milli takım böyle bir tepkiyle karşılaşınca Arda Turan'ın maç sonu açıklamaları aklımıza gelse de Lewandowski hesap sorma yoluna gitmedi. Senegal'in hiç pozisyon vermemesi ve oynadığı oyun da futbol severler tarafından alkış aldı.

RUSYA 3-1 MISIR
Günün son maçında ikinci maçların başlamasına sahne oldu. Ev sahibi Rusya, Saint-Petersburg'da Mısır ile karşılaştı. İlk maça ilk 11 başlamayan Mo Salah bu maçta ilk 11 başladı. Rusya'da ise tek değişiklik vardı. Maçın başında oyun olarak iki takımda dengeliydi. Üstünlük kurabilen bir takım olmadı. Oyundaki denge skora da yansıdı. İkinci yarıya Rusya hızlı başladı ve ikinci yarının hemen başında golü buldu. Bu dakikadan sonra ise biraz daha yüklenmeye başlayan taraf Mısır oldu lakin bu baskıda pozisyon üretemediler. Rusya'nın kontra atakla bulduğu gol sonrası Mısır iyice dağıldı. Peşinden gelen 3. gol Salah'ın Dünya Kupası'na erken vedası anlamına geliyordu. Bu sonuçla birlikte gruptan ilk çıkan takım Rusya oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0