Mustafa Cengiz'den devrim niteliğinde karar!

Galatasaray'ın başına geçmesinin ardından kucağında saatli bomba bulan Mustafa Cengiz, kulübü rayına oturtmak için geceli gündüzlü çalışıyor. Tüm sorunların yanı sıra bol tartışmalı bir seçim süreci atlatan üstüne de Avrupa'dan men tehlikesini en az hasarla savuşturan Cengiz yönetimi, futbolun patronu UEFA ile imzalanan 4 yıllık yapılandırma anlaşmasından sonra acil eylem planını devreye soktu.

Basındaki haberlere göre; yeni yönetimi ile hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan Cengiz, sadece Galatasaray'a değil Türk futboluna da çağ atlatacak düzenlemelerin yapılması için kolları sıvadı. Kulüpleri iflasın eşiğine getiren futbolcuların vergileri ve menajer komisyonlarından, döviz cinsinden anlaşmalara kadar birçok düzenleme yapılması planlanıyor. Fakat Cengiz'in devrim niteliğinde bu eylemi tek başına hayata geçirmesi imkansız...

İlk Kulüpler Birliği toplantısında, üzerinde durduğu eylem planı ilgili bilgilendirme yapacak ve üyelerden destek isteyecek. Ardından da Türkiye Futbol Federasyonu ile de bir araya gelinip yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çalışma takvimi oluşturulacak.

İşte Türk futbolunu kökünden sarsacak ve kulüpleri kurtaracak o maddeler..
- Futbolcular kendi vergilerini kendileri ödeyecek.
- Futbolcular menajerlerinin komisyonlarını kendileri ödeyecek.
- Yerli futbolcular ile kontratlar TL üzerinden yapılacak. Haklarının korunması için tefe-tüfe oranında zam yapılacak.
- Yabancı futbolcuların kontratlarında kur sabitlenecek. Bu sayede kur artışından etkilenilmeyecek.
- Futbolcular; kira, yakıt, araç kiraları ve bilet dahil masraflarını kendileri karşılayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0