Ryan Donk'un sözleşmesi uzatıldı!

Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray yeni sezon öncesi iç transferde hareketli günler geçiriyor. Sözleşmesi sona eren 32 yaşındaki Hollandalı orta saha oyuncusu Ryan Donk ile bir süredir görüşmelerini sürdüren takımımız, tecrübeli oyuncu ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezon 1.5 milyon Euro net ücret alan Donk, yeni sözleşmesi gereğince yıllık 1 milyon 895bin Euro yıllık ücret alacak olması dikkat çekti.

2015-16 sezonunun devre arasında dönemin yönetimi tarafından sözleşmesinin bitimine 6 ay kala 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek transfer edilen ve yıllık 1.5 milyon Euro garanti ücrete imza atan Hollandalı defansif orta saha oyuncusu Ryan Donk, geride kalan süre içerisinde gösterdiği performansla taraftarların tepkisine neden olmuştu. Igor Tudor tarafından geçtiğimiz sezon başında kadro dışı bırakılan Hollandalı oyuncu, teknik direktörlüğe Fatih Terim'in gelmesiyle takımdaki yerini almıştı. Geçtiğimiz sezon Fernando'nun sakatlandığı ve ekonomik şartlar nedeniyle Badou Ndiaye'nin satıldığı dönemde hiç beklenmedik bir performans ortaya koyarak şampiyonluk yolunda adeta X-Faktör olmayı başaran Ryan Donk, kötü oynadığı dönemde eleştirilen tribünler tarafından alkışlanmayı da başarmıştı.

Sözleşmesi sona eren 32 yaşındaki oyuncu ile bir süredir yapılan görüşmelerin ardından 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalandığı dün kulüp tarafından resmen açıklandı. Ancak tecrübeli oyuncunun yıllık ücretine yapılan zam dikkat çekti. Geride bıraktığımız 2017-18 sezonunun ikinci yarısında gösterdiği olağanüstü beklenmedik performans dışında Galatasaray formasıyla iyi oynadığı maç sayısı bir elin parmaklarını geçemeyecek olan Ryan Donk daha önce kulüpten 1.5 milyon Euro garanti ücret alırken, yeni sözleşmesi kapsamında 1 milyon 895bin Euro garanti ücret alacak ve 21 maçta forma giymesi halinde sözleşmesi aynı şartlar altında otomatik olarak uzayacak. Bunun yanı sıra tecrübeli oyuncuya 200bin Euro bonus ödemesi yapılarak yıllık toplam kazancı 2 milyon 95bin Euro olacak.

SAHA İÇİ YORUM: TERİM'İN PLANLARINDA VAR
Göreve geldikten sonra Donk'tan inanılmaz bir verim alan Fatih Terim'in aklında anlaşılan Ryan Donk'un saha içinde yeri şimdiden hazır.. Geçtiğimiz sezon orta üçlüyü Fernando - Donk ve Belhanda üzerine kurgulayan İmparator'un yeni sezonda da aklında bu isimler bulunuyor. Tolga Ciğerci'nin merkez orta sahada gösterdiği yetersiz performans ve geçen sezonun son etabında başlayan 'sakatlığını öne sürme' durumu sonrasında hocanın planlarında Donk'un bir adım öne çıkmasını sağlamış olabilir. UEFA ile yapılan FFP anlaşması gereğince kadro içindeki oyuncular yeni dönem transferleri tablosunda yer almayacağından bu kapsamda da bir hareket edilmiş olabilir. "Sattığın kadar al ve hatta artıya geç" kuralı nedeniyle de Donk'un ayrılması halinde bu bölgeye yapılacak takviye daha maliyetli olarak düşünülmüş olabilir. 

Galatasaray forması altında geçirdiği sürede geçen sezonun son bölümü dışında Donk'un daha önceleri aldığı parayı hak ettiğini söylemek bile güç durumdayken, zamlı sözleşme almasını mantık kuralları çerçevesinde açıklamak pek mümkün değil.. Ancak anlaşılan o ki, Terim'in oyun planında Donk'un yeri var ve bu nedenle ısrarcı bir şekilde takımda kalması istendi, zam talebi onaylandı. Yeni sezonda, geçen sezondaki performansını sürdürmesi dileğiyle.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0