Spor Toto Süper Lig'te sezonun panoraması...

2017-2018 İlhan Cavcav Sezonu son haftaya 3 takımın da şampiyonluk yarışında olduğu bir sezon oldu. 20 Mayıs günü son bulan ligi 21.kez şampiyonluğa ulaşan Galatasaray lider olarak tamamladı. Şampiyonlar Ligine katılmayı hak eden diğer takım ligi 2.sırada bitiren Fenerbahçe oldu. UEFA Avrupa Ligi'ne direkt katılma hakkı son 2 haftaya düşme tehlikesi yaşayan ama kupayı kazanan Akhisarspor'a gitti. Muhtemelen ligdeki en iyi 2 kadrodan birine sahip olan Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir 3.sırada kaldı. Son Avrupa bileti ise ligi 4.sırada bitiren, son 2 sezonun şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kalarak tarihinin en büyük başarısını yaşayan Beşiktaş'ın oldu. Gol krallığı yarışında ise durdurulamaz bir isim vardı; Bafetimbi Gomis. Fransız yıldız attığı 29 golle Alex'in bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu rekorunu kıran isim oldu. Asist krallığında ise Bosnalı Edin Visca 15 asist ile en tepedeydi. Şimdi bu heyecan dolu sezonun en'lerine birlikte bakalım.


SEZONUN EN İYİ FUTBOLCUSU: BAFETIMBI GOMIS
Sezon boyunca büyük maçlardaki veya deplasmanlardaki oyunu kötü oyunu olmasaydı şu an hepimiz için tartışmasız sezonun en iyi futbolcusu olacağı kesindi. Lakin itirazlar olsa da sezonun en iyi ismi Bafetimbi Gomis. Fatih Terim geldikten sonra oyununu çok daha farklılaştıran Gomis, bu oyun tarzında çok daha faydalı oldu. Büyük maçlarda gol atamamış olsa da ASY Arena'da oynanan maçta Beşiktaş'ı 2-0 yenen Galatasaray'ın en iyi oyuncularından biriydi ve sezon boyunca oynadığı en iyi oyundu.


SEZONUN EN ÇOK GELİŞME GÖSTERENİ: GARRY RODRIGUES
Geldiği gün bonservis bedeli sebebiyle fazlaca eleştirilen Rodrigues sezona ilk 11'de başladı ancak haftalar ilerledikçe yedek oturmaya başladı. Igor Tudor'un gidişi ve Fatih Terim'in gelişiyle birlikte çok büyük bir gelişim gösterdi. Önceden bir çizgiye basan kenar oyuncusuyken Fatih Terim ile bir kenar forvete dönüştü ve çok faydalı olmaya başladı. Hiç beklenmedik şekilde 20 gole etki eden Garry Rodrigues bunun 17'sini Fatih Terim'in gelişiyle birlikte gerçekleştirdi.


SEZONUN EN İYİ TRANSFERİ: BETO
Göztepe bu sezon ligin yeni takımlarından biriydi. Bu sebeple bu kadar üst sıraları zorlayacağı düşünülmemişti. Sezonu burada bitirdiyseler burada en büyük pay kaleci Beto'ya aitti. Çoğu maçta savunmanın afaki hatalarını çok ekstra bir çabayla kapatan Beto, sezonun en iyi transferi olmayı da hak etti.


SEZONUN SÜRPRİZİ: AKHİSAR'IN KUPA ZAFERİ
Kupada önce iki ayaklı yarı final serisinde Galatasaray'ı eleyip, ardından finalde Fenerbahçe'yi yenip kupayı kazanmak.. Ligde bunu yapabilecek takım sayısı bir elin parmaklarını geçmez ama bunu başaran takım son 2 haftaya düşme korkusuyla geçiren, ligin en zayıf kadrolarından birine sahip olan Akhisarspor oldu. Haliyle böylesine büyük bir başarıyı elde etmek sezonun en büyük sürprizi oluyor.


SEZONUN EN İYİ TEKNİK DİREKÖRÜ: FATİH TERİM
Kuşkusuz Galatasaray şampiyon olduysa bunun başlıca müsebbibi 9 sezonda 7. şampiyonluğuna ulaşan Fatih Terim'den başkası değildi. Tecrübeli teknik adam geldikten sonra yönetimi de değişen bir takımın şampiyon olması pek beklenmez ancak Fatih Terim üstüne bir de takımın orta sahada alternatifi olmayan tek oyuncusunu kaybetti. Galatasaray'ın zayıf yedek kulübesinden 1.5 yıldır ayağına top değmeyen, PAF takımıyla idman yapan Ryan Donk'u takımın vazgeçilmezi haline getirdi. Bunları yaparken de camiayı bir araya toplama görevini de üstlendi. Sezonun en iyi teknik direktörü şüphesiz ki Fatih Terim idi.


SEZONUN HAYAL KIRIKLIĞI: GENÇLERBİRLİĞİ
Sezonun hayal kırıklığı alanında Alvaro Negredo, Jermain Lens veya Arda Turan'ın adı da yazılabilirdi ancak buraya yazılabilecek en büyük hayal kırıklığı Gençlerbirliği oldu. İlhan Cavcav'ın vefatının ardından ilk kez o'nsuz bir sezon geçiren Ankara ekibi merhum başkanlarının isminin verildiği sezonda lige veda etmesi, trajikomik bir hal aldı. Yapılan rezalet ötesi transferler, taraftar ve Ümit Özat skandalları derken 29 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda ettiler. Bundan 15 yıl öncesinde Avrupa kupalarında mücadele eden, ligde üst sıraları zorlayan, altyapısıyla övülen bir takımın İlhan Cavcav sezonunda küme düşmesi sezonun en büyük hayal kırıklığıydı.

SEZONUN İLK ONBİRİ: 4-2-3-1
Beto; Mariano, Serdar Aziz, Epureanu, Nagatomo; Fernando, Josef, Rodrigues, Talisca, Trezeguet; Gomis

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0