2018 Dünya Kupası: Belçika üçüncü oldu!

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nın artık sonuna geldik.. Sondan bir önceki maçta, üçüncülük mücadelesinde Fransa karşısında varlık gösteremeyen Belçika ile maçın hemen başında öne geçmesine rağmen uzatmalarda Hırvatistan'a kaybeden İngiltere karşılaştı. Bu iki takım aynı zamanda aynı grupta da yer almış, oynanan maçta Adnan Januzaj'ın tek golüyle kazanan Belçika olmuş ve grubu da lider tamamlamıştı.

Bu maça kadar İngiltere, Belçika'ya karşı 21 maçta sadece 1 kez yenilmişti. Belçika ise Roberto Martinez yönetiminde 26 maçta sadece 2 mağlubiyet almıştı. Başka bir ilginç ayrıntı ise Dünya Kupası öncesi Belçika milli takımı teknik direktörü Roberto Martinez'in röportajında ''15 Temmuz akşamına kadar doluyum.'' diyerek finale kalacaklarını işaret etmişti. Martinez tahmini 1 gün ile kaçmış oldu. 

Üçüncülük maçına ise İngiltere ilk 11'inde epey değişikliğe gitmişti. Maça hızlı başlayan taraf Belçika oldu. Henüz 4.dakikada hızlı hücumda Chadli'nin asistinde Meunier golü attı ve Belçika'yı 1-0 öne geçirdi. 39.dakikada ise  golde asist yapan Nacer Chadili yine bir hızlı hücumda depar atarken kasığını tutmaya başladı ve kendini yere bıraktı. Bu dakikadan sonra oyuna devam edemeyen Nacer Chadli yerine Thomas Vermaelen girdi. İkinci yarıya ise Gareth Southgate değişikliklerle başladı. Danny Rose yerine Jesse Lingard oyuna girerken, performansı epey tartışılan ama Gareth Southgate'in ''Taktiksel olarak bizim için büyük öneme sahip'' dediği Raheem Sterling yerine Marcus Rashford oyuna girdi. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde ise bu kez Roberto Martinez oyuna müdahale etti. Yine performansı tartışma konusu olan Romelu Lukaku yerine Dries Mertens oyuna girdi. İngiltere baskıyı arttırken Belçika geniş alanlar bulmaya başladı. 78.dakikada Roberto Martinez bir hamle daha yaptı. Youri Tielemans yerine Moussa Dembele oyuna girdi. İngiltere riskleri arttırmaya başladığı anlar gelmeye başladı. Bu riskleri cezalandıran ise Eden Hazard oldu. 82.dakikada kontra atakta farkı ikiye çıkardı ve maç fiilen olmasa da burada bitti. İngiltere uzun bir aranın ardından çeyrek finalin ötesini gördü ve turnuvayı 4.bitirdi. Belçika ise yine gizli favori olduğu turnuvada grup aşamasını ikinci bitirse şu an finalde olabilirdi ancak gruptaki birincilik belki de onların Dünya Kupası'nı üçüncü bitirmelerine sebep oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0