2018 Dünya Kupası: İspanya'ya hüsran!

Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası son 16 maçlarıyla devam ediyor. Grup maçlarına oranla daha iyi geçen maçlarda çeyrek finale kalan takımlar belli olmaya başladı. Dünyanın en iyi oyuncuları olarak görülen Messi ve Ronaldo'nun aynı gün elendiği Dünya Kupası'nda, şampiyonluk adayı olan İspanya evsahibi Rusya'ya penaltılar sonunda elenirken, hikayesinin bol olduğu maçta Hırvatistan, Danimarka'yı penaltılarla kupanın dışına itti.


FRANSA 4-3 ARJANTİN
Son 16 turunun ilk maçında C grubunu lider bitiren Fransa, D grubunu ikinci sırada bitiren Arjantin ile karşılaştı. Maça etkili başlayan taraf Fransa oldu. Fransızlar 13. dakikada genç yıldızı Kylian Mbappe'nin enfes dribbilingi sonucunda kazanılan penaltıda Antoine Griezmann ile 1-0 öne geçti. Fransa golün ardından Mbappe ile Arjantin kalesinde etkili olmaya devam etti. İlk yarının sonlarına doğru 42. dakikada Arjantin, Di Maria'nın muhteşem golüyle skoru 1-1'e getirdi ve devre 1-1 tamamlandı. İkinci yarının başında Messi'nin vuruşu Gabriel Mercado'ya çarptı ve şansın da yardımıyla top ağlara gitti, Arjantin 2-1 öne geçti. Bu dakikadan sonra Fransızların oyunun hakimiyetini tamamen eline aldığını söylemek mümkün. Arjantin'in skoru korumak için geriye yaslandığı bu anlarda oyunu kontrol eden taraftı. Fransızlar 57. dakikada Lucas Hernandez'in ortasında Benjamin Pavard'ın enfes golüyle skoru 2-2'ye getirdi. Golle beraber rüzgarı iyice arkasına alan Fransa, 64. dakikada takımın yıldızı Kylian Mbappe ile 3-2 öne geçti. Arjantin'in oyundan koptuğu anlarda sahneye yine Mbappe çıktı ve öldürücü hamleyi yaparak skoru 4-2'ye getirdi. Arjantin, 90. dakikada Messi'nin ortasında Agüero ile skoru 4-3 yapsa da kalan birkaç dakikalık bölümde beraberlik golünü bulamadı ve Dünya Kupası'na son 16 turunda veda etti. Mbappe önderliğinde Arjantin'i eleyen Fransa, çeyrek finalde Uruguay ile eşleşti.


URUGUAY 2-1 PORTEKİZ
Messi'nin elendiği gün en büyük merak Ronaldo'lu Portekiz'in kupada ne yapacağıydı. Son 16 turunun ikinci maçında A grubunu gol yemeden lider tamamlayan Uruguay, B grubunu ikinci sırada bitiren Portekiz ile karşılaştı. İki ekibinde kontrollü başladığı maçta Uruguay yıldız forvetleri Suarez-Cavani ortaklığıyla golü buldu. Suarez'in ''al da at dercesine'' yaptığı ortada Cavani topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 geçirdi. Golün ardından topu Portekiz'e bırakan Uruguay enfes bir savunma yaptı. Hiçbir pozisyonda Ronaldo'ya kaleyi göstermeyen Uruguay, Godin'in önderliğinde savunmada geçit vermedi. 55. dakikada paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Raphael Guerreiro'nun ortasında Pepe skoru 1-1'e getirdi. Golün ardından temponun arttığı maçta sahneye yine Cavani çıktı. 62. dakikada yıldız forvet attığı enfes golle skoru 2-1'e getirdi. Kalan bölümde maç boyu yaptığı iyi savunmayı sahneye yansıtan Uruguay, rakibinin dönmesine izin vermedi ve çeyrek finale yükselen taraf oldu. 


İSPANYA 1-1 RUSYA (PENALTILAR 3-4)
B Grubunu lider bitiren İspanya, A Grubunu ikinci sırada bitiren evsahibi Rusya ile karşılaştı. Turun mutlak favorisi olan İspanya maça 12. dakikada Sergey Ignashevich'in kendi kalesine attığı golle 1-0 önde başladı. Golün ardından farklı arttırmak yerine sürekli pas yapmayı tercih eden İspanya, maçın sıkıcı bir hal almasına sebep oldu diyebiliriz. 41. dakikada Pieque'nin Tolga Ciğerci vari hatasıyla Rusya penaltı kazandı. Dzyuba'nın penaltı vuruşunda top ağlarla buluştu ve skor 1-1'e geldi. Hareketlenmesi beklenen maçta hiçbir şey olmadı desek yanlış olmaz. Son derece sıkıcı geçen karşılaşmada uyumamak için direnenlerin hayli fazla olduğu söyleyebiliriz. 120 dakika sonunda iki ekip birbirine üstünlük kuramadı ve maç penaltılara kaldı. Penaltılarda Rusya kalecisi Akinfeev, kurtardığı 2 penaltı ile yıldızlaştı ve Rusya'yı çeyrek finale taşıdı. Rusya'nın çeyrek finalde rakibi Hırvatistan olacak. 


DANİMARKA 1-1 HIRVATİSTAN (PENALTILAR 3-2)
Sıkıcı geçen İspanya-Rusya maçının ardından Danimakar-Hrvatistan maçının başlangıcı herkesi hayata döndürdü. Danimarka maçın daha 1. dakikasında Zanka ile öne geçerken, 4. dakikada savunmada yapılan hatayı Hırvatistan'ın yıldız forveti Mandzukic affetmedi ve skoru 1-1'e getirdi. Hırvatistan-Danimarka karşılaşması, bir Dünya Kupası maçında her iki takımın da en kısa sürede gol attığı karşılaşma olarak tarihe geçerken beklentinin zirveye ulaştığı maçın kalan bölümü ise sıkıcı bir hale evrildi. İki ekibinde kontrollü oynadığı karşılaşma uzatmalara kaldı. Uzatmalarda ise hikayesi bol olan bir maça evrildi. Uzatmaların 116. dakikasında Luka Modric'in ara pasında Ante Rebic kaleci ile karşı kaşıya kaldı. Kaleciyi geçen Rebic, Zanka'nın müdahalesi ile yerde kaldı ve Hırvatistan penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Modric, Kasper Schmeichel'ı geçemedi. Penaltı vuruşunu kurtaran Kasper Schmeichel, stattan büyük alkış alırken baba Schmeichel büyük bir gururla ekranlara yansıyordu. Uzatmaların da 1-1 tamamlanmasıyla penaltı vuruşlarına geçildi. Penaltılarda iki takımında kalecileri damgasını vurdu. İlk penaltı vuruşu için gelen isim Danimarkalı Eriksen oldu. Yıldız isim penaltı vuruşunda Subasic'i geçemedi ve Hırvatistan avantajı kaptı ancak bu kez de sahneye yine Schmeichel çıktı. Kasper, Hırvatistan'dan Badelji'nin penaltısını kurtardı. Kjaer ve  Krohn-Dehli golleriyle penaltılarda Danimarka 2-1 öne geçti. Uzatmalarda penaltıyı kaçıran Modric bir kez daha topun başına geldi. Büyük bir merakla izlenen penaltı vuruşunda Modric bu kez ağları buldu ve durum 2-2 oldu. Lasse Schnöe'nin penaltı vuruşunda Subasic devreşirken, Pivaric'in penaltısını da Schmeichel kurtardı ve eşitlik bozulmadı. Danimarka'da Nicolai Jörgensen'in penaltısını da Subasic kurtardı ve avantaj yeniden Hırvatistan'a geçti. Son penaltıda topun başına geçen Rakitic hata yapmadı ve Hırvatistan hikayesi bol olan bu maçta çeyrek finale yükseldi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0