Fatih Terim: Yerry Mina ilgilendiğimiz bir oyuncu!

İsviçre'de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim bir ilke imza atarak kulübün Instagram hesabından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmparator yeni sezon öncesi gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra transfer gündemindeki gelişmelerden de bahsederken, flaş bir itirafta bulundu.

TEMELİ SAĞLAM KURMAMIZ GEREKİYOR
Her sene yeni bir takım kurmaktansa uzun vadeli takım kurmak önemli. Çekirdek bir takım hazırlamalıyız. Büyük takımlarda temel çok fazla zedelenmemelidir. Çekirdek grup takım içerisinde muhafaza edilebilmelidir. Şöyle bir strateji yapacağız; yarışmacı takımımız yarışırken, diğer yandan da herhangi bir oyuncuya bir şey olur, daha iyisini de bulma amacıyla da arkadan bu takımı hazırlamalıyız. Bu gençlerden olabilir, başka takımdaki yetenekli oyuncuları takip edip, buraya kazandırarak olabilir. Ama her ikisini de aynı anda götürmeliyiz.

YERLİ YABANCI 300 OYUNCU İZLEDİK
Galatasaray futbol takımına değer katacak akademiyi kazandırmak üzere harekete geçtik. Oradan en kısa zamanda Galatasaray adına iyi şeyler alacağımızı ümit ediyorum. En azından şu kısa dönem içerisinde altyapıdan birçok oyuncuyu bizim tarafımıza yanaştırmış gibi görünüyoruz. Önce akademi bunun arkasından Galatasaray Türkiye Ligi’nde, Türkiye Kupası’nda ve Avrupa Kupası’nda başarılı olmasını sağlayacak kadro kurmak için kolları sıvadık. Burada başarılı olmasını temin edecek bir kadro ile uğraşırken aynı zamanda Florya’da fizik olarak birçok eksiğimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Bu arada UEFA’nın yaptırımdan dolayı yerli, yabancı 300’e yakın oyuncu grubunu arkadaşlarımla beraber her gün izliyoruz.

YERRY MINA İLE İLGİLENDİĞİMİZ DOĞRU
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’da da beğendiğim oyuncular var. Bir değil birkaç var. Haksızlık olmaması için kimsenin ismini tek söylemeyeyim. Dünya Kupası'nda ise Mbappe ve Neymar’ı çok beğeniyorum. Godin’i çok beğeniyorum. Beğendiğim oyunculardan bir tanesi de Kolombiyalı stoper Yerry Mina. Açıkçası onunla ilgilendiğimiz de doğrudur. Barcelona’da oynamıyordu, yedekti. Kolombiya’da da yedekti. Ama ilk maç hatalı gol yeyince iki stoperi değiştirdiler. Mina konusu kısaca böyle..

KADROYU KORUYUP, 5 OYUNCUYA İHTİYACIMIZ VAR
Biz ihtiyacımıza göre değil, UEFA ile yaptığımız anlaşma gereği bütçemize ve cezamıza göre hareket etmek zorundayız. Bu süreci böyle yönetmek zorundayız, yoksa net olarak sayın başkan Mustafa Cengiz, Abdürrahim Bey ve Yusuf Bey ile de konuşmalarımızda mevcut kadromuzu korumak şartıyla en az 4-5 mevkiye muhakkak takviye yapmamız gerektiğini ifade etmiştim. Aynı konuda da ısrar ediyorum.

Süper Kupa'yı da sayacak olursak bu sene 4 hedefimiz var, 3 değil. Haydi kupa diyelim 1 maç, ondan sonra da 3 kulvarda yarışacağız. 1 ve 2 numaraların yani düşündüğümüz 11'deki oyuncularla hemen arkasındaki oyuncuların aşağı yukarı birbirine denk olması gerekiyor. Sonunda herkesin mutlu olacağı transferler olacağından emin olabilirsiniz. Geçen sezon Eren Derdiyok'un sakatlığı sonrasında son 8 haftayı sadece Eren Derdiyok ile, tek santraforla götürdük. Allaha şükür orada bir sıkıntı yaşamadık ancak olsa belki başka bir formülü devreye sokacaktık.

Bir diğeri, yine forvete sağda ve solda oynayabilecek, Rodrigues tipinde bir oyuncu almak istiyoruz. Ayrıca bunun yanı sıra orta sahada oyunu iki yönlü oynayabilen, hem defansif hem de ofansif bir ortasaha olabilir. Ayrıca savunmaya da bir stoper almak istiyoruz. Donk, Selçuk ve Fernando orta sahanın merkezinde oynayacak oyuncularımız. Oraya pek bir transfer düşünmüyorum, diğer bölgelere düşünüyoruz. Bir önemli konu da,ikinci kaleci olarak Türk bir kaleci istiyoruz. Olmak zorunda, öyle görünüyor. Bu isim Eray olamayacağına göre altyapıdan 3 kalecimiz var, bunlar bizimle geliyor. Bu arkadaşlara hazırlık maçlarında şans vereceğim, hata yaparlarsa da yola devam edeceğiz. İkinci bir Türk kaleci arıyoruz, temaslarımız da var. Allah korusun Muslera'ya bir şey olursa kayıtsız şartsız güvenip, kaleye koyabileceğimiz bir tecrübeli veya genç yetenekli bir kaleci olabilir.

Carole'un durumuna gelince, onu burada görmek istiyorum. İsviçre'deki kamp dönemi boyunca hem top antrenmanlarımız başlayacak hem de hazırlık maçlarımız olacak. Açıkcası onu oynatarak görme niyetindeyim. Dönüşte kararımı vereceğim. Kalmasını arzu edersek, zaten bizim oyuncumuz. Bunu da açıklayacağız. Orası da Yuto Nagatomo ile birlikte sağ tarafımıza gibi önemli bir yer olacak. Carole eğer takımda kalırsa, bir yabancı hakkımız daha var demektir ve bunu da forvette kullanacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0