Hazırlık Maçı | Galibiyetle başlıyoruz..

Yeni sezon hazırlıklarını yurt dışında sürdüren Galatasaray hazırlık etabı kapsamında İsviçre ekibi FC Will ile karşılaştı. Güvenlik gerekçesiyle seyircisiz olarak oynanılan karşılaşmada rakibini Eren Derdiyok'un tek golüyle sahadan 1-0 galip ayrılan Galatasaray'da yeni transferlerden Muğdat Çelik forma giyerken, Henry Onyekuru karşılaşmada forma giymedi.

Fernando Muslera, Yuto Nagatomo ve Younes Belhanda'dan eksik olarak İsviçre kampında çalışmalarını sürdüren Galatasarayımız ilk hazırlık maçında İsmail Çipe - Mariano, Ahmet Çalık, Maicon, Lionel Carole - Ryan Donk, Selçuk İnan, Celil Yüksel - Sofiane Feghouli, Garry Rodrigues ve Eren Derdiyok onbiriyle sahaya çıktı. Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümü iki takımın birbirini tartarak ve dengeli bir şekilde geçerken, mücadeledeki ilk tehlikeli atak 21.dakikada Cortelezzi'den geldi. Rakip takımın değerlendiremediği hücumun ardından 10 dakikalık sekansta oyunu rakip yarı alana yıkan Galatasaray aradığı golü de 32.dakikada buldu. Selçuk İnan orta sahada kazandığı topu sağ tarafa taşıdı ve içeriye doğru sert ortaladı. Selçuk'un ortasına kaleciden önce kafa vuruşu sağlayan Eren Derdiyok takımımızı 1-0 öne geçirdi. Golün hemen ardından İsviçre ekibi beraberlik sayısı için bir kez daha tehlikeli geldi ancak Cortelezzi'nin yararlanamadığı pozisyonun ardından 44.dakikada Havenaar'ın kafa vuruşunda da genç kalecimiz İsmail Çipe topu kontrol etti. Tek golle önde kapattığımız ilk yarının dikkat çeken ismi Garry Rodrigues oldu. Yeşil Burun Adalı asıllı oyuncu rakip bekleri bir hayli zorlarken, Sofiane Feghouli fit formuyla dikkat çekti. Genç oyuncumuz Celil Yüksel ise orta sahada girdiği ikili mücadelelerde gösterdiği başarılı performans ile takdir kazandı.

Eren Derdiyok'un kafa golüyle önde tamamladığımız ilk yarının ardından takımımız 49. dakikada Ryan Donk ile gole yaklaşırken, 52. dakikada Sofiane Feghouli ve 58.dakikada Garry Rodrigues ile girdiği fırsatları değerlendiremedi. Karşılaşmada 60 dakikalık bölüm tamamlandıktan sonra iki takımda da sık sık oyuncu değişikliği yaşandı, oyun sürekli durdu. Sıcak havanın da etkisini göstermesiyle birlikte son bölümleri oldukça dengeli bir şekilde geçen karşılaşmadan takımımız 1-0'lık galibiyetle ayrılmasını bildi.

Teknik direktör Fatih Terim ilk hazırlık maçında kaleci İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Lionel Carole, Ryan Donk gibi isimlere 90 dakika forma şansı verirken ilk 11'de başlayan Celil Yüksel'in yanı sıra Doğan Can Davas, Yunus Akgül, Ahmet Sivri, Abdussamed Karnuçu gibi genç isimlere de ikinci yarıda şans verdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0